Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Βενετία: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα - Τουλάχιστον 21 νεκροί

Τραγωδία στη Βενετία: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα – Τουλάχιστον 21 νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς πολλοί τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από οδογέφυρα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα.

Οι τραυματίες είναι 18 και έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιφέρειας Βένετο. Επίσης, σύμφωνα με ιταλικά μέσα αγνοούνται 4-5 άτομα.

Το λεωφορείο που έπεσε από γέφυρα έξω από τη Βενετία

Όπως αναφέρει το ιταλικό μέσο La Stampa, κάποια από τα θύματα που ανασύρθηκαν από το λεωφορείο ήταν απανθρακωμένα. Ανάμεσα στους τραυματίες κάποιοι εκ των οποίων είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση είναι και ένα κοριτσάκι 10 ετών που διακομίστηκε στην Παντούα.

Το λεωφορείο έπεσε από 30 μετρά και κινούνταν με μεθάνιο

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 19:45 το απόγευμα όταν το λεωφορείο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έσπασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα της γέφυρας και έπεσε από ύψος 30 μέτρων.

«Πρόκειται για σκηνή Αποκάλυψης, δεν υπάρχουν λόγια»

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών

«Τα αίτια δεν έχουν εξακριβωθεί. Επιπρόσθετα με την πτώση, ένας επιβαρυντικός παράγοντας φαίνεται να ήταν πως το λεωφορείο κινούνταν με μεθάνιο κάτι που έκανε τη φωτιά να εξαπλωθεί πιο γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο Πιαντεντόζι μιλώντας στο Tg1.

Μάλιστα σε ερώτηση αν υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένα άτομα στο λεωφορείο, ανέφερε πως «μπορεί να υπάρχουν».

Για τα αίτια του δυστυχήματος θα ξεκινήσει έρευνα και οι υπεύθυνοι της έρευνας θα πρέπει να εξακριβώσουν για ποιο λόγο το λεωφορείο έπεσε από την οδογέφυρα και κατέληξε δίπλα σε σιδηροδρομική γραμμή. Το όχημα πήρε φωτιά και πολλοί επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, φέρονται να απανθρακώθηκαν.

Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που έχουν ανέβει στα social media, διακρίνεται το λεωφορείο να έχει πιάσει και φωτιά.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».

«Υπήρχαν παντού καπνοί και άνθρωποι φώναζαν βοήθεια»

Ένα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως άκουσε έναν ήχο και στη συνέχεια είδε καπνούς και ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια. «Άκουσα έναν δυνατό ήχο και πίστεψα ότι ήταν τρένο. Στη συνέχεια ακούστηκε ο ήχος από το δυστύχημα. Ένας γδούπος. Ανησύχησα, κοίταξα γύρω και είδα παντού καπνούς και άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια», είπε ο Λεονάρντο ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Λεονάρντο ήταν σε ένα δωμάτιο και αμέσως έτρεξε καθώς κατάλαβε τι συνέβη. «Καθώς πλησίασα το λεωφορείο, οι φωνές μετατράπηκαν σε μία τρομακτική νεκρική σιγή που πάγωσε το αίμα μου. Ήθελα να βοηθήσω, αλλά με σταμάτησε μία φίλη μου αστυνομικός γιατί το λεωφορείο καιγόταν και υπήρχε κίνδυνος έκρηξης. Περίμενα μέχρι να φτάσει βοήθεια που ήρθε μετά από περίπου 20 λεπτά», κατέληξε.

«Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τα πτώματα»

«Πολλά από τα θύματα ήταν αλλοδαποί. Βρήκαμε ουκρανικά διαβατήρια», ανέφερε ο Μπουνιάρο στο Rai News 24.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από την Βενετία.

Όπως αναφέρει το Rai στο λεωφορείο υπήρχαν Γερμανοί και Ουκρανοί πολίτες, ενώ ο οδηγός ήταν ιταλικής καταγωγής.

Μιλώντας στο Tg1, ο νομάρχης της Βενετίας, Μικέλε Ντι Μπάρι, ανέφερε πως ανάμεσα στα θύματα είναι και ο οδηγός, ο οποίος ήταν το τελευταίο πτώμα που ανασύρθηκε.

«Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τα πτώματα», προσέθεσε.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μπουνιάρο έκανε λόγο για «μια τεράστια τραγωδία που έπληξε την κοινότητά μας σήμερα το απόγευμα. Διέταξα αμέσως την πόλη να θρηνήσει, στη μνήμη των πολυάριθμων θυμάτων που βρίσκονταν στο λεωφορείο που έπεσε. Πρόκειται για σκηνή Αποκάλυψης, δεν υπάρχουν λόγια».

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Όλοι οι νοσοκόμοι και οι γιατροί των νοσοκομείων της περιοχής της Βενετίας κλήθηκαν να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024