Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ελεύθερος σκοπευτής περιγράφει πως σκότωσε 113 Ρώσους

Ουκρανία: Ελεύθερος σκοπευτής περιγράφει πως σκότωσε 113 Ρώσους

Ουκρανός διοικητής ελεύθερων σκοπευτών περιγράφει πως σκότωσε 558 Ρώσους στρατιώτες μέσα σε εννέα μήνες

Ουκρανός ελεύθερος σκοπευτής περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κυνηγά και σκοτώνει τους στόχους του. Ο ίδιος ανέφερε πως έχει σκοτώσει 113 Ρώσους στρατιωτικούς τους τελευταίους εννέα μήνες.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της επίλεκτης ομάδας ελεύθερων σκοπευτών «Ghosts of Bakhmut», αποκαλύπτει στην Daily Mail, ότι η ομάδα του, που αποτελείται από μερικές δεκάδες στρατιώτες, έχει σκοτώσει 558 Ρώσους στρατιώτες στο ίδιο χρονικό διάστημα.

«Καθήκον να «καθαρίσουμε» την περιοχή πριν την μάχη»

Ο «Ghost», όπως λέγεται στο πεδίο της μάχης, ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους καλύτερους σκοπευτές, καθώς έχει καταφέρει να πετύχει τον στόχο του, σε απόσταση 1,5 μιλίου, ή τρεις φορές το μήκος του Burj Khalifa, του ψηλότερου κτιρίου του κόσμου.

Ο ίδιος και η ομάδα του δήλωσαν ότι συνήθως κυνηγούν ρωσικούς στόχους από μια τυπική απόσταση περίπου 70 μέτρων και συχνά πηγαίνουν σε επικίνδυνα σημεία ως εμπροσθοφυλακή για την αντεπίθεση της Ουκρανίας, οι οποίες έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες.

«Όταν σχεδιάζεται μια επίθεση ή μια αντεπίθεση, καθήκον μας είναι να πάμε πρώτοι και να καθαρίσουμε την περιοχή», δήλωσε ο ανώνυμος διοικητής στο Insider. Οι ελεύθεροι σκοπευτές της μονάδας πρέπει συχνά να περιμένουν σε μια θέση έως και 16 ώρες την ημέρα και πρέπει να είναι πολύ καλά καμουφλαρισμένοι.

Ποιο είναι το κύριο όπλο της μονάδας

Το κύριο όπλο της μονάδας είναι το αμερικανικό Barrett M107A1, αν και τα μέλη θα χρησιμοποιούν επίσης το Barrett MRAD καθώς και ορισμένα ουκρανικά τυφέκια, όπως το UAR-10 και το Snipex Alligator.

Το πραγματικό βεληνεκές του Barrett M107A1, που θεωρείται ότι είναι το ισχυρότερο όπλο που χρησιμοποιούν «τα Φαντάσματα», είναι 1,14 μίλια, σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης του, ενώ το μέγιστο βεληνεκές του είναι 2,49 μίλια.

Οι σκοτωμοί που πραγματοποιούνται από την ομάδα, η οποία πήρε το όνομά της από τον αρχηγό της, καταγράφονται ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας τα σκοπευτικά των τυφεκίων τους και η μονάδα παραμένει στις θέσεις της για τρεις έως πέντε ώρες μετά για να βεβαιωθεί ότι ο στόχος της έχει εξουδετερωθεί.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές των Ουκρανών έχουν σκοτώσει πάνω από 100 Ρώσους στρατιώτες το τελευταίο διάστημα

Ουκρανός ελεύθερος σκοπευτής

Εξαντλητική η δουλειά των σκοπευτών

Παρόλα αυτά, ο διοικητής είπε ότι η δουλειά αυτή είναι εξαντλητική και μπορεί να διαλύσει ψυχικά τους ανθρώπους. Ανέφερε δε ότι «Δεν έχει καμία σχέση με τις αμερικανικές ταινίες που ρομαντικοποιούν τη δουλειά των ελεύθερων σκοπευτών και την παρουσιάζουν ως πολύ γοητευτική.»

Είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς που κάνει η μονάδα βασίζεται στην επιβίωση. «Μαθαίνεις πώς να υπολογίζεις, κάνεις τα μαθηματικά. Μαθαίνεις πώς να καμουφλάρεσαι, μαθαίνεις για το περιβάλλον. Μπορείς να πυροβολείς πολύ καλά, αλλά αν δεν μπορείς να επιβιώσεις, δεν έχει καμία αξία.»

«Δουλεύουμε 24 ώρες την ημέρα, δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ ημέρας και νύχτας. Δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα. Όταν επιστρέφεις από μια αποστολή, είσαι τελείως χάλια.»

«Κλειδί» της επιτυχίας της ομάδας

Ο Ghost είπε ότι το κλειδί για την επιτυχία της μονάδας είναι ότι είναι μια δεμένη και αυτάρκης ομάδα που όλοι πιστεύουν ολόψυχα στον αγώνα της Ουκρανίας. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε κάθε άνθρωπο που συνεργάζεται μαζί μου.»

Συνέχισε λέγοντας ότι «Είμαστε απολύτως αυτοδύναμοι. Κάθε στοιχείο της αποστολής μας εκπληρώνεται από τα δικά μας μέλη – έχουμε τους δικούς μας οδηγούς, έχουμε τους δικούς μας επισκευαστές φορτηγών, ό,τι κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας.» Πρόσθεσε ότι «Δεν βασιζόμαστε σε κανέναν εκτός της μονάδας μας. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο είμαστε όλοι ακόμα ζωντανοί και μαζί.»

«Η γενναιότητα είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί. Πρέπει να είναι κανείς ανθεκτικός, πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικός, πολύ συγκεντρωμένος, ψυχολογικά πολύ ανθεκτικός και προφανώς πατριώτης. Αυτή η πτυχή του πατριωτισμού είναι πολύ σημαντική, διότι το άτομο πρέπει να καταλαβαίνει για ποιο λόγο το κάνει.»

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024