Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκουαδόρ: Κατασχέθηκε κοκαΐνη με προορισμό την Ελλάδα

Εκουαδόρ: Κατασχέθηκε κοκαΐνη με προορισμό την Ελλάδα

Νεο χτύπημα της Δίωξης στο λιμάνι του Γκουαγιακίλ για ναρκωτικά που ερχόντουσαν στην Ελλάδα

Οι αρχές του Ισημερινού με την επιχείρηση   «Ποσειδών»  κατάφεραν νέο χτύπημα κατά των εμπόρων ναρκωτικών. Οπως αναφέρει η χιλιάνικη ιστοσελίδα « PortalPortuario»:

«Νέα κατάσχεση κοκαΐνης στο λιμάνι του Γκουαγιακίλ. Η παράνομη ουσία ήταν κρυμμένη σε εμπορευματοκιβώτιο θαλάσσιων εξαγωγών, τελικός προορισμός της οποίας ήταν η Ελλάδα.

Η κατάσχεση έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών»

Στο πλαίσιο αυτό, η Δίωξη σημείωσε ότι σε αεραγωγούς κοντέινερ με προορισμό την Ελλάδα βρέθηκαν συνολικά 49 παραλληλόγραμμες συσκευασίες με υπόλευκη ουσία, οι οποίες διαπιστώθηκε ότι ήταν κοκαΐνη. Συνολικά κατασχέθηκαν 48 κιλά.

Η κατάσχεση έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών», η οποία εμπόδισε συνολικά 486 χιλιάδες δόσεις ναρκωτικού να φτάσουν στην αγορά. Επιπλέον, δύο άτομα τέθηκαν υπό κράτηση για έρευνα.

Από την αρχή του έτους, ο Ισημερινός έχει κατασχέσει 155 τόνους ναρκωτικών, στη συντριπτική τους πλειονότητα κοκαΐνη, έτσι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται σε καλό δρόμο να ξεπεράσει τους 200 τόνους ετησίως, καθιστώντας τον το τρίτο έθνος στον κόσμο με τα περισσότερα κατασχέσεις ναρκωτικών. Τον Ισημερινό ξεπέρασαν μόνο την Κολομβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024