Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Με κεραλοιφές Βελόπουλου πέρασε ο Μητσοτάκης το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος της ΑΔΑΕ;

ΣΥΡΙΖΑ: Με κεραλοιφές Βελόπουλου πέρασε ο Μητσοτάκης το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος της ΑΔΑΕ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση

Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να βομβαρδίζει την κυβέρνηση για τις αλλαγές στην ΑΔΑΕ που προχώρησαν με τη βοήθεια της Ελληνικής Λύσης, με την Κουμουνδούρου επικαλούμενη δημοσίευμα, να εφιστά την προσοχή στο ενδεχόμενο «η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά να έχει και «άρωμα» φορολογικού σκανδάλου».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται σε δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστότοπου TVXS, στο οποίο πηγές της ΑΑΔΕ που μίλησαν σε καθεστώς ανωνυμίας, ανέφεραν ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις σε βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου, οι οποίες σχετίζονται με την τιμολόγηση των κεραλοιφών και των βιβλίων που πουλάει μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, καθώς παραβαίνει τον νόμο για τους συντελεστές ΦΠΑ.

«Με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ζημία του Δημοσίου από τις φορολογικές παραβάσεις του κ. Βελόπουλου, φέρεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ μόνο για το 2017».

«Με κεραλοιφές Βελόπουλου πέρασε ο κ. Μητσοτάκης το κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» σε βάρος της ΑΔΑΕ; – Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στο ρεπορτάζ του Tvxs», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα του Tvxs, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φέρεται να έχει τύχει προνομιακής μεταχείρισης (στην πραγματικότητα: φορολογικής ασυλίας) από την εφορία, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει διοικητικά μέτρα ή και ποινικές ευθύνες, σχετικά με μη πληρωμή του αντίστοιχου ΦΠΑ από τις κεραλοιφές που πουλά μαζί με τα βιβλία του.

Με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ζημία του Δημοσίου από τις φορολογικές παραβάσεις του κ. Βελόπουλου, φέρεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ μόνο για το 2017».

«Αρωμα φορολογικού σκανδάλου»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στα κάτωθι:

«-Υπάρχει κίνδυνος άμεσης παραγραφής των συγκεκριμένων αδικημάτων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ;

-Πραγματοποιήθηκε έλεγχος όσον αφορά την καταβολή ΦΠΑ στις πωλήσεις του κ. Βελόπουλου για τα έτη μετά το 2017;

– Προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ ή θα επικαλεστεί για μια ακόμη φορά το απόρρητο, εν προκειμένω το φορολογικό για τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης;

Σε διαφορετική περίπτωση, η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά θα έχει και «άρωμα» φορολογικού σκανδάλου, εκτός από την δυσοσμία που άφησε πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα λίγες μέρες πριν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024