Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για την ΑΔΑΕ - Νέα «κυβερνητική συγκάλυψη» των υποκλοπών, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για την ΑΔΑΕ – Νέα «κυβερνητική συγκάλυψη» των υποκλοπών, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά ο Στέφανος Κασσελάκης «βομβαρδίζουν» για δεύτερη μέρα την κυβέρνηση, μιλώντας για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»

Οι αλλαγές στη σύνθεση της ΑΔΑΕ στο… «παρά ένα» εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει την πρώτη του μεγάλη κόντρα με την κυβέρνηση, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πολιτικό «θερμόμετρο» ανέβηκε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι, με αριθμητικές πράξεις και «αλχημείες», αλλά και με ένα «deal» μεταξύ ΝΔ και Ελληνικής Λύσης, εγκρίθηκαν την Πέμπτη από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής οι αλλαγές στην ΑΔΑΕ και στο ΕΣΡ.

Και αυτό, κυριολεκτικά, στο «παρά ένα», αφού για σήμερα, Παρασκευή, ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ΑΔΑΕ, με αντικείμενο την επιβολή προστίμου 100.000 στην ΕΥΠ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Κοινοβουλευτική εκτροπή με υπογραφή κυβέρνησης και προέδρου της Βουλής»

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συνεδρίαση της Αρχής αναβλήθηκε, καθώς το ΦΕΚ για την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ εκδόθηκε… μετά τα μεσάνυχτα.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και με τον επικεφαλής της Αρχής, Χρήστο Ράμμο, να φέρεται ότι τελεί υπό παραίτηση, η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις προκειμένου να «συγκαλύψει περαιτέρω το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά ο Στέφανος Κασσελάκης «βομβαρδίζουν» από χθες την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα, μιλώντας διαρκώς για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτική εκτροπή με υπογραφή κυβέρνησης και προέδρου της Βουλής

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ εξαπέλυσε για δεύτερη συνεχή ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και βάζοντας στο «κάδρο» και τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Σε ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι «με την υπογραφή του προέδρου της Βουλής, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία, η κυβέρνηση άλλαξε τη σύνθεση της ΑΔΑΕ και ολοκλήρωσε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με τη μεταμεσονύχτια έκδοση του σχετικού ΦΕΚ».

«Όλα αυτά, για να ακυρωθεί η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ, που θα απέδιδε ευθύνες και θα τιμωρούσε την ΕΥΠ για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων. Όπως και έγινε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός, στην αγωνία του να μείνει στο σκοτάδι η δράση του παρακράτους με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου, δεν δίστασε να παραβιάσει το Σύνταγμα και να εξευτελίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, απομακρύνοντας τη χώρα ακόμα περισσότερο από την ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι «η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τις ευθύνες της για το πρωτοφανές αυτό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και προσθέτει ότι «η έντονη αντίδραση συνταγματολόγων και του νομικού κόσμου, δείχνουν ότι οι φωνές για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι πολλές και ηχηρές», ενώ δεσμεύεται ότι θα αναλάβει «κάθε δυνατή κοινοβουλευτική και πολιτική πρωτοβουλία για την προστασία του Κράτους Δικαίου».

H πρώτη δημόσια κόντρα κυβέρνησης – Κασσελάκη

Νωρίτερα και με αφορμή άλλο θέμα της πολιτικής επικαιρότητας, ξέσπασε και η πρώτη πολιτική κόντρα της κυβέρνησης και του Στέφανου Κασσελάκη.

Αφορμή για την επίθεση που εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, είναι τα περί  «φωτιάς» στο σύστημα, που προαναγγέλλει ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω βίντεο, μιλώντας για πολιτική μέσω ψηφιακών μέσων.

«Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ. Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση»

Ειδικότερα, με το επίμαχο βίντεο, ο κ. Κασσελάκης παρουσιάζει ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, θα είναι ένα νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής με ψηφιακά μέσα.

Την ίδια στιγμή, κάνει λόγο για βουλευτές «χειροκροτητές» και προσθέτει ότι «σκοπεύουμε να βάλουμε φωτιά στο σύστημα».

Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Είδαμε ένα βίντεο και νιώθω χρέος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος να πούμε κάποια πράγματα, γιατί χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια», ανέφερε και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην… περιορίζεται μόνο «σε βόλτες στο χώρο και στο εστιατόριο της Βουλής, αλλά να μάθει βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλιστα, δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει «τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας;».

Απάντηση Κασσελάκη μέσω υποκλοπών

Με το σκάνδαλο των υποκλοπών, με αφορμή τις αλλαγές στη σύνθεση της ΑΔΑΕ, απάντησε στον Παύλο Μαρινάκη ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ. Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του, σημειώνοντας πως «τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής».

Συνέχεια στην αντιπαράθεση έδωσε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, η οποία δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει «περισσό θράσος», αναφερόμενη στις Ανεξάρτητες Αρχές.

«Θέλει περισσό θράσος να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024