Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιστορική στιγμή για την Ιπποκρατική Κω και τους πολίτες της

Ιστορική στιγμή για την Ιπποκρατική Κω και τους πολίτες της

Το άγαλμα του Ιπποκράτη κοσμεί την Κω.

Ιστορική στιγμή για την Ιπποκρατική Κω, για τους πολίτες της, για το μέλλον αποτελεί η τοποθέτηση του αγάλματος του Ιπποκράτη στο λιμάνι, στα σκαλοπάτια προς τον πλάτανο.

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς σε μια σύντομη αλλά περιεκτική τοποθέτηση ανέφερε: «Σε μια σεμνή τελετή κάναμε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ιπποκράτη. Πλέον στο λιμάνι μας εμείς, μα και οι επισκέπτες μας θα θαυμάζουμε αυτό το μοναδικό έργο, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Με καθυστέρηση δεκαετιών, τοποθετήθηκε το άγαλμα του Ιπποκράτη, πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο στο νησί μας.

Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτό

Οφείλω να ευχαριστήσω μέσα από τη ψυχή μου, έναν εξαίρετο Έλληνα που ζει εδώ και δεκαετίες στην Αμερική , τον κ. Δημήτρη Τάσσιο, ο οποίος χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου το άγαλμα. Όπως επίσης και τον γλύπτη Γιώργο Κικώτη, που παραδίδει στην κωακή κοινωνία ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτό.

Σήμερα ήταν μια μέρα χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνειας»ήταν τα λόγια του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά κατά την σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Ιπποκράτη που έγινε στην Κω.

Το άγαλμα αποτελεί από μόνο του, έναν εξαίρετο λόγο για να επισκεφτεί κανείς το νησί, υποστηρίζουν κάτοικοι της Κω που πλέον θα μπορούν καθημερινά να το βλέπουν. Το άγαλμα συμβολίζει την σημασία του Ιπποκράτη για το νησί και αναμφίβολα αυτή η πρωτοβουλία έτυχε θερμής ανταπόκρισης από όλη την κοινωνία του νησιού.

*Πηγή φωτογραφιών, facebook Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024