Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγκάθα Κρίστι: Άγαλμα στην πόλη που έζησε για 4 δεκαετίες

Αγκάθα Κρίστι: Άγαλμα στην πόλη που έζησε για 4 δεκαετίες

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Τα αποκαλυπτήρια χάλκινου αγάλματος σε φυσικό μέγεθος της Αγγλίδας μυθιστοριογράφου, γνωστής για τα αστυνομικά της έργα, Άγκαθα Κρίστι πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, στην οποία έζησε. Η συγγραφέας διήνυσε περισσότερα από 40 χρόνια στα περίχωρα του Γουόλινγκφορντ, στην κομητεία Οξφορντσάιρ της Αγγλίας, αλλά κράτησε χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια της ζωής της εκεί.

Το άγαλμα και η έμπνευση

Το άγαλμα απεικονίζει την Αγκάθα Κρίστι να κάθεται σε ένα παγκάκι με θέα στο πολιτιστικό κέντρο, Kine Croft, σαν να αντλεί έμπνευση για το επόμενο μυθιστόρημά της. Το άγαλμα και το παγκάκι τοποθετήθηκαν με φόντο το Μουσείο του Γουόλινγκφορντ, το οποίο στεγάζει μόνιμη έκθεση για τη συγγραφέα και τον χρόνο που πέρασε στην περιοχή.

Συστηνόταν μόνο ως κυρία Μάλοουαν

Η πιο γνωστή συγγραφέας μυστηρίου που βρέθηκε στο Βιβλίο Γκίνες επειδή πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα στην ιστορία του μυθιστορήματος,

Στον τόπο που η Κρίστι είχε ιδιωτικότητα

Η Τζούντι Ντιούι, επιμελήτρια του Μουσείου δήλωσε ότι η πόλη Γουόλινγκφορντ ήταν ένα ξεχωριστό μέρος για την Αγκάθα Κρίστι, καθώς ήταν ο τόπος, στον οποίο εκείνη και ο δεύτερος σύζυγός της, Μαξ Μάλοουαν είχαν ιδιωτικότητα. «Στους ανθρώπους της πόλης συστηνόταν μόνο ως κυρία Μάλοουαν – δεν ήξεραν όλοι ότι ήταν η Αγκάθα Κρίστι» εξήγησε.

Η επιμελήτρια του Μουσείου είπε ακόμη ότι πιστεύει ότι η συγγραφέας δεν θα ήθελε το άγαλμα. «Θα το μισούσε νομίζω, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής» εκτίμησε.

«Αυτό είναι ένα μυστικό που έχει αποκαλυφθεί τώρα – ότι στην πραγματικότητα ήταν κάτοικος του Γουόλινγκφορντ για 42 χρόνια» πρόσθεσε

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024