Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
YOU. MADE BY YOU. Βρες την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι!

YOU. MADE BY YOU. Βρες την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι!

Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10 στο https://www.whatsup.gr/youmadebyyou/

Τη δυνατότητα να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να ανακαλύψουν τα «θέλω» τους και να βρουν τη δύναμη μέσα τους να τα πετύχουν, δίνει στους νέους το WHAT’S UP, μέσα από το “YOU. MADE BY YOU”. Ένα βιωματικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης, που απευθύνεται σε όλους τους νέους ανεξαρτήτως σπουδών, εργασίας και κοινωνικής κατάστασης, είναι εντελώς δωρεάν και εντάσσεται στις δράσεις της COSMOTE για την στήριξη της κοινωνίας και του κοινωνικού συνόλου.

Η νέα γενιά έχει βιώσει κρίσεις σε οικονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτικό επίπεδο, έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τις προκλήσεις της πανδημίας και ζει με τα προβλήματα και τις ανασφάλειες που αυτά συνεπάγονται. Οι οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές, η επαγγελματική εξέλιξη και η κλιματική αλλαγή περιλαμβάνονται στα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τους νέους σήμερα. Ενδεικτική είναι η έρευνα της εταιρείας “The research hive” που διεξήχθη για λογαριασμό της COSMOTE (πανελλαδικό δείγμα 1.133 ατόμων, 15-34 ετών). Η επαγγελματική αποκατάσταση και η ανεργία (σε ποσοστό 82%), οι σπουδές (57%), τα οικονομικά (55%), οι διαπροσωπικές σχέσεις (42%), αλλά και η ψυχική υγεία (39%), αποτελούν τους βασικούς προβληματισμούς των νέων, καταλήγει η έρευνα. Αντίστοιχα, η φτώχεια, η υπερεργασία και η εργασιακή εκμετάλλευση, ο ρατσισμός, η βία εναντίον των γυναικών, τα εργασιακά δικαιώματα, αποτελούν εξίσου σημαντικές ανησυχίες για τους νέους σύμφωνα με το Kantar Sustainability Sector Index 2022 (πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, άνω των 18 ετών).

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, με πολλές προκλήσεις, αλλά και εσωτερικά διλήμματα, η COSMOTE έχοντας εντοπίσει την ανάγκη των νέων ανθρώπων να βρουν τη δύναμη μέσα τους και να εξελιχθούν, αναλαμβάνει δράση: Δημιουργεί το πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης “YOU. MADE BY YOU” του WHAT’S UP. Σκοπός του είναι να τους βοηθήσει να εξελίξουν την προσωπικότητά τους και τη στάση ζωής τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Chief Marketing Officer του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, «πρόκειται για ένα πρωτότυπο και πολυδιάστατο πρόγραμμα που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως αφετηρία για να γνωρίσουν οι νέοι καλύτερα τον εαυτό τους, να έρθουν πιο κοντά στα “θέλω” τους και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις πιο δυνατοί και πιο σίγουροι». Μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στις δράσεις της COSMOTE για την στήριξη της κοινωνίας και του κοινωνικού συνόλου.

Τι είναι το δωρεάν βιωματικό πρόγραμμα “YOU. MADE BY YOU

Το δωρεάν βιωματικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης “YOU. MADE BY YOU” δημιουργήθηκε για όλους τους νέους 18-29 ετών, ως την αφετηρία σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ενδυνάμωσης για όλους τους νέους. Αρωγοί στην πρωτοβουλία αυτή είναι δημοφιλείς και καταξιωμένοι επαγγελματίες και ειδικοί από τον ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό χώρο, που θα μοιραστούν τις ιστορίες τους, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες. Ο λόγος για τους μουσικούς Bloody Hawk, Good Job Nicky και Άγγελο Πεντάρη, τον Τάκη Προεστάκη (ιδρυτή του καταφυγίου ζώων Takis Shelter), τις Αθηνά Αλεξιάδου & Μαριλένα Βαϊνανίδη (ιδρύτριες του “Think Pig”), την ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη, τις ψυχολόγους Αφροδίτη Καψαρίδη και Κυριακή Θεοδόση-Πολυμέρη, τους καθηγητές Μαρία Κακαβούλια (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Ιωάννη Νικολάου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Το πρόγραμμα “YOU. MADE BY YOU” θα αγγίξει 3 θεματικές ενότητες. Οι συμμετέχοντες, αρχικά θα γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και το τι πραγματικά θέλουν. Στη συνέχεια θα ανακαλύψουν πώς μπορούν να συνδεθούν και να συνυπάρχουν αρμονικά με τους γύρω τους και τέλος θα μάθουν πώς μπορούν να συνεισφέρουν στο σύνολο και να αφήσουν το δικό τους σημάδι.

Δύο είναι οι φάσεις του προγράμματος. Στην πρώτη, 1.000 συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διήμερο online σεμινάριο (20-21 Οκτωβρίου), συνολικής διάρκειας 12 ωρών, όπου θα αλληλεπιδράσουν με τους ομιλητές, θα μοιραστούν δικές τους εμπειρίες, θα κάνουν ψυχογραφικές ασκήσεις, quiz και polls. Η δεύτερη φάση αποτελείται από 3 private sessions (στις 30-31/10, 6-7/11 και 13-14/11), στην οποία θα συνεχίσουν 100 από τους συμμετέχοντες της πρώτης φάσης. Κάθε private session θα διαρκέσει 4 ώρες και θα εμβαθύνει περισσότερο στις θεματικές του προγράμματος, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ξεκλειδώσουν περισσότερες δυνατότητές τους.

Tο WHAT’S UP, λοιπόν, υψώνει τη δική του «φωνή» και λέει στα νέα παιδιά ότι μπορούν να τα καταφέρουν, με όχημα το νέο τραγούδι του ράπερ Bloody Hawk «Τον κόσμο γυρίζω», μεταφέροντας ένα θετικό μήνυμα ενδυνάμωσης κι αυτοπεποίθησης.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο https://www.whatsup.gr/youmadebyyou/ μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου και να αδράξεις τα οφέλη αυτής της μοναδικής βιωματικής εμπειρίας.

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024