Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ίθαν Χοκ: Σε θρίλερ με την Τζούλια Ρόμπερτς, μετά τις ταινίες με την κόρη του και Αλμοδόβαρ

Ίθαν Χοκ: Σε θρίλερ με την Τζούλια Ρόμπερτς, μετά τις ταινίες με την κόρη του και Αλμοδόβαρ

Τζούλια Ρόμπερτς, Ίθαν Χοκ, Κέβιν Μπέικον και Μαχερσάλα Άλι, στην ταινία «αποκάλυψης» με τίτλο «Leave the World Behind»

Για την ιδιαιτερότητα της συνεργασίας με την κόρη του και πρωταγωνίστρια της σειράς «Stranger Things», Μάγια Χοκ, μίλησε ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Ίθαν Χοκ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης.

Πρόκειται για τη βιογραφική δραματική ταινία «Wildcat» για την αμερικανίδα μυθιστοριογράφο Φλάνερι Ο’ Κόνορ η οποία και έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Όπως είπε ο Ίθαν Χοκ μιλώντας στο κοινό στο Φεστιβάλ της Ζυρίχης, «Είναι πολύ εύκολο να σκηνοθετείς τη δική σου κόρη, γιατί η αγάπη είναι εκεί».

Από την πρεμιέρα της ταινίας «Wildcat» στο φεστιβάλ του Τορόντο, στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 – Η Μάγια Χοκ, αριστερά

Έμπνευση η κόρη του, Μάγια

«Όταν κινηματογραφούσα το ντοκιμαντέρ «The Last Movie Stars» (τον Πολ Νιούμαν και την Τζοάν Γούντγουορντ) πήρα συνέντευξη από τον Μάρτιν Σκορσέζε. Τότε τον ρώτησα γιατί θεωρεί ότι ο Πολ κατάφερε να επιβιώσει, ενώ τόσοι πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα της παγίδας της διασημότητας. Μου απάντησε απλά: «Λόγω της Τζοάν». Δούλευαν μαζί όλη την ώρα», αφηγήθηκε αυτή την ιστορία ο Ίθαν Χοκ,

Η αιτία και η αφορμή που έφτασε να σκηνοθετεί την ταινία για τη συγγραφέα Φλάνερι Ο’ Κόνορ ο Ίθαν Χοκ και να συνυπογράφει το σενάριο με τον Σέλμπι Γκέινς ήταν η κόρη του και είπε και τη σχετική ιστορία πίσω απ’ αυτό.

«Είναι πολύ εύκολο να σκηνοθετείς τη δική σου κόρη, γιατί η αγάπη είναι εκεί»

Από τις Κάννες, το 2023, με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ

«Ήταν στα 15 ή 16 της, όταν ανακάλυψε μόνη της τη συγγραφέα Φλάνερι Ο’ Κόνορ. Ήταν μια νεαρή γυναίκα που μεγάλωνε στον Νότο του Τζιμ Κρόου, σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο της αμερικανικής ιστορίας.

Είχε αυτό το συναρπαστικό πνεύμα που νομίζω ότι η Μάγια βρήκε πολύ ελκυστικό, και φυσικά μεγάλη ανασφάλεια για τη φύση της φιλοδοξίας. Ήταν στην υπηρεσία της τέχνης, του αναγνώστη ή του εαυτού της;

Η Μάγια το βρήκε υπέροχο. Μάλιστα, αργότερα ασχολήθηκε με έναν μονόλογο από το «A Prayer Journal» της Φλάνερι Ο’ Κόνορ και τον χρησιμοποίησε για την επιτυχημένη ακρόασής στη Σχολή Τζούλιαρντ».

«Αποκαλυπτικό» θρίλερ με την Τζούλια Ρόμπερτς

Στο τρέιλερ της νέας ταινίας που πρωταγωνιστούν η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Ίθαν Χοκ, ο Κέβιν Μπέικον, καθώς και ο Μαχερσάλα Άλι, το θρίλερ «αποκάλυψης» με τίτλο «Leave the World Behind», συναντάμε το πρώτο ζευγάρι σε κατάσταση… παράνοιας.

Το κινηματογραφικό έργο θα βγει σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου 2023, αλλά ύστερα, από τις 8 Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμο από την πλατφόρμα του Netflix. Ένα ζευγάρι πηγαίνει στο Λονγκ Άιλαντ για να ζήσει σε μια απομονωμένη περιοχή και να ηρεμήσει από τους αγχωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Ώσπου δυο άγνωστοι κατφθάνουν και ζητούν καταφύγιο και αρχίζουν όλα…

Η ταινία είναι σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή του Sam Esmail, ενώ έχει βασιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2020 του συγγραφέα Rumaan Alam που είχε διακριθεί με την υποψηφιότητα για το National Book Award.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024