Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΑΚΑ: Το σχέδιο για την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων

ΟΑΚΑ: Το σχέδιο για την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων

Ποιος είναι ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης στην ανακαίνιση του ΟΑΚΑ

Το προσωρινό λουκέτο αργά ή γρήγορα θα ερχόταν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Η σοβαρότητα της κατάστασης όπως προέκυψε από τα ευρήματα για τη στατική επάρκεια των στεγάστρων έφερε πιο γρήγορα την απόφαση για κλείσιμο.

Η ανακαίνιση

Το κλείσιμο των εγκαταστάσεων, όπως προαναφέρθηκε, θα ερχόταν.

Κι αυτό γιατί το έργο «Ανακαίνιση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών» ύψους 56,4 εκ. ευρώ που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, προϋποθέτει την παύση των δραστηριοτήτων προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και συντήρησης ή και αντικατάστασης τμημάτων των εγκαταστάσεων.

Η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης

Η επαναλειτουργία

Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην Ευρ. Επιτροπή το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου του 2024.

Και ανάλογα με τα υπό-έργα που προβλέπονται έχουν προσδιοριστεί συγκεκριμένα χρονικά ορόσημα.

Αναλυτικά το έργο ανακαίνισης του ΟΑΚΑ περιλαμβάνει:

  1. Την «Εκτεταμένη Επιθεώρηση των Μεταλλικών Κατασκευών και των Πολυκαρβονικών των Στεγάστρων Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ» ύψους 2,5 εκ. ευρώ. Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της σύμβασης ήταν η 1η Απριλίου του 2023.
  2. Την «επισκευή, συντήρηση και αντικατάσταση τμημάτων των μεταλλικών κατασκευών  και πολυκαρβονικών των στεγάστρων των εγκαταστάσεων» ύψους 14,6 εκ. ευρώ. Για τις βαριές αυτές εργασίες η ημερομηνία ολοκλήρωσης της σύμβασης είναι η 30η Ιουνίου του 2024. Και για την εκτέλεση τους θα έπρεπε να μην είναι ανοιχτές οι εγκαταστάσεις.
  3. Την «προμελέτη για τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και εργασίες που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου» ύψους 781.200 ευρώ. Η σχετική σύμβαση έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης στις 10 Οκτωβρίου 2022.
  4. Την «οριστική μελέτη, μελέτη εφαρμογής και εκτέλεση εργασιών συντήρησης και εργασίες που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας των σχετικών κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου» ύψους 36 εκ. ευρώ. Οι επίσης αυτές βαριές εργασίες που έχουν να κάνουν με την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2024.
  5. Τη «μελέτη βιώσιμης ανάπτυξης και αξιοποίησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων» ύψους 362.700 ευρώ. Πρόκειται για έργο που είναι σε εξέλιξη αν και θα πρεπε να έχει παραδωθεί στις 31 Μαρτίου 2023.
  6. Την «εκμίσθωση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αντισφαίρισης (γήπεδο τένις) με υποχρέωση εκτέλεσης έργου συντήρησης και αναβάθμισης εγκαταστάσεων». Κι εδώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση στις 30 Ιουνίου 2024.
  7. Την «τεχνική βοήθεια» ύψους 2,1 εκ. ευρώ. Στις 30 Ιουνίου 2024 θα πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο.

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024