Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κηφισός: Μέτρα για την αποσυμφόρησή του - Πώς θα μειωθεί ο χρόνος απόκρισης της Τροχαίας

Κηφισός: Μέτρα για την αποσυμφόρησή του – Πώς θα μειωθεί ο χρόνος απόκρισης της Τροχαίας

Άμεσα εφαρμόζονται μέτρα, τα οποία θα έχουν ως στόχο την άμεση αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Κηφισού σε περίπτωση ατυχήματος ή μηχανικής βλάβης κάποιου οχήματος.

Δύο μέτρα, τα οποία θα έχουν ως στόχο την άμεση αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Κηφισού με στόχο να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης της τροχαίας σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης κάποιου οχήματος, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις και περισσότερη κίνηση, θέτει άμεσα σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Περισσότεροι τροχονόμοι στους δρόμους

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν επί μονίμου βάσεως στη Λεωφόρο Κηφισού δύο γερανοφόρα της τροχαίας για να παρεμβαίνουν άμεσα σε περιστατικά ακινητοποιήσεων οχημάτων, ενώ θα ανεβοκατεβαίνουν τη Λεωφόρο και μοτοσικλετιστές για να υπάρχει καλύτερη και πιο έγκαιρη ενημέρωση και πληροφόρηση.

Αναλυτικά τα μέτρα

  • Από σήμερα (Δευτέρα,2/10) θα εγκατασταθούν μόνιμα σε δύο σημεία επί της λεωφόρου Κηφισού γερανοφόρα της τροχαίας για να παρεμβαίνουν άμεσα σε περιστατικά ακινητοποιήσεων από βλάβες ή από ατυχήματα με υλικές ζημιές και να απομακρύνουν στην άκρη τα οχήματα.
  • Οι μοτοσυκλετιστές της τροχαίας θα ανεβοκατεβαίνουν τον Κηφισό για έγκαιρη πληροφόρηση και παρεμβάσεις όπου απαιτείται.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ: «Αυτό που γίνεται στον Κηφισό είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργαστεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά είναι θέμα συγκοινωνιακό».

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την Τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», συμπλήρωσε.

«Έχουμε ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα» προσέθεσε και σημείωσε πως αναμένεται ενίσχυση της τροχαίας και πλέον «στους δρόμους θα βλέπουμε περισσότερους τροχονόμους».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024