Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνηση στους δρόμους: Μέτρα για την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο Οικονόμου

Κίνηση στους δρόμους: Μέτρα για την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο Οικονόμου

Από σήμερα θα τοποθετηθούν γερανοφόρα στον Κηφισό, ενώ οι μοτοσυκλετιστές της τροχαίας θα ανεβοκατεβαίνουν τη λεωφόρο.

Μέτρα για την αποσυμφόρηση του Κηφισού, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι από σήμερα θα εγκατασταθούν μόνιμα σε δύο σημεία επί της λεωφόρου Κηφισού γερανοφόρα της τροχαίας για να παρεμβαίνουν άμεσα σε περιστατικά ακινητοποιήσεων από βλάβες ή από ατυχήματα με υλικές ζημιές και να απομακρύνουν στην άκρη τα οχήματα.

Στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης.

Επιπλέον οι μοτοσυκλετιστές της τροχαίας θα ανεβοκατεβαίνουν τον Κηφισό για έγκαιρη πληροφόρηση και παρεμβάσεις όπου απαιτείται.

«Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού», σημείωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αυτοψία Οικονόμου στον Κηφισό ( εικόνα από ΕΡΤ)

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης. «Αυτό που γίνεται στον Κηφισό είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργαστεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά είναι θέμα συγκοινωνιακό».

Σημείωσε ότι υπάρχουν πράγματα ακόμη που μπορούν να γίνουν για να βελτιώσουν το πρόβλημα της κυκλοφορίας στον Κηφισό και την Αθήνα τις ώρες αιχμής.

«Έχουμε ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα» είπε ενώ υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση για τον περιορισμό των παραβάσεων του ΚΟΚ.

Περισσότεροι τροχονόμοι στους δρόμους

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι πλέον στους δρόμους βλέπουμε περισσότερους τροχονόμους επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την αποδέσμευση αστυνομικών από φυλάξεις στόχων και την επιστροφή τους σε βασικές νευραλγικές υπηρεσίες του πεδίου, μία εκ των οποίων είναι και η Τροχαία.

Ερωτηθείς για το θέμα της έκδοσης των ταυτοτήτων ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια πληρότητα, για Οκτώβριο και Νοέμβριο της τάξεως του 60 65%. ενώ θα ανοίξουν και άλλα 50.000 ραντεβού μέχρι τις 31/12.

«Έχουμε μπροστά μας δυόμιση με τρία χρόνια, έτσι ώστε το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού να αποκτήσει τις καινούργιες ταυτότητες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024