Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένας «Έλληνας» δίπλα στον Μέσι

Ένας «Έλληνας» δίπλα στον Μέσι

Ο Αργεντίνος σταρ πήρε στις Ακαδημίες της Ιντερ Μαϊάμι τον «δικό» μας, Γκιγιέρμο Ογιος

Σε κάποιους μοιάζει απρόσιτος. Δύσκολος και εσωστρεφής. Είναι ο κορυφαίος. Έχει baby face και για κάποιους άλλους παραμένει ταπεινός. Αν κάτι ισχύει για τον Λίονελ Μέσι είναι ότι δεν ξεχνάει εκείνους που τον βοήθησαν. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ένας δικός μας άνθρωπος.

Μπορεί να έχουν περάσει κοντά στα δέκα χρόνια από τη τελευταία φορά που τον είδαμε στα μέρη μας, αλλά ο Γκιγιέρμο Ογιος έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από το 2006 που ήρθε στην Ελλάδα για να αναλάβει τον Αρη έλεγε σε όλους για ένα πιτσιρικά στη Μπαρτσελόνα. Το πως τον ανακάλυψε και το πόσο μεγάλος θα γίνει. Λίγοι είχαν πιστέψει τον Αργεντίνο τεχνικό. Ο Μέσι τον δικαίωσε. Εγινε αυτός που όλοι γνωρίζουμε.

Ο Ογιος συνέχισε για μια δεκαετία σχεδόν, σε Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανσερραϊκό, Ανόρθωση και Ηρακλή. Τα τελευταία χρόνια περιπλανήθηκε σε Αργεντινή, Χιλή, Μεξικό και Βολιβία. Τελευταία του ομάδα η Οριέντε Πετρολέρο. Στα 63 του πια βρέθηκε στα δύσκολα.

Η εμπιστοσύνη που του έχει ο Λίο είναι τέτοια που τον κάλεσε στον γάμο του στο Ροσάριο το 2017

Ο Μέσι έμαθε τα πάντα και ένα τηλεφώνημα του ήταν αρκετό. Ο Ογιος είναι και επίσημα μέλος της Ίντερ Μαϊάμι. Ο «Ελληνας» θα ενταχθεί στις Ακαδημίες της αμερικάνικης ομάδας.

Εκείνες οι μέρες της περιόδου 2003-2005 στη Μπαρτσελόνα Β’ έχτισαν μια σχέση που κράτησε για πάντα.

Η εμπιστοσύνη που του έχει ο Λίο είναι τέτοια που τον κάλεσε στον γάμο του στο Ροσάριο το 2017.

«Την μέρα που γνώρισα τον Λιονέλ συνειδητοποίησα ότι ήταν διαφορετικός. Όλοι το κατάλαβαν, στην πραγματικότητα. Για μένα είναι ο καλύτερος στην ιστορία. Είχε μια ταχύτητα που είχα δει μόνο από τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Λίγες εβδομάδες αργότερα είχα μια συνάντηση με τους παράγοντες της Μπαρτσελόνα και τους είπα ότι ο Μέσι ήταν ο νέος Μαραντόνα και ότι δεν πρέπει να χάνουν χρόνο. Δεν χάρηκα πολύ τον Λέο γιατί τον πήγαν άμεσα στις ανώτερες κατηγορίες και την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στην Πριμέρα με τον Φρανκ Ράικαρντ. Μου τον… επέστρεψαν για τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές τότε και βγήκαμε πρωταθλητές», θυμήθηκε ο Ογιος.

Ο Μέσι δεν είχε κανένα πρόβλημα να το παραδεχθεί:  «Είναι ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας. Με βοήθησε πολύ στη Βαρκελώνη, ήταν μαζί μου ανά πάσα στιγμή».

Δεν τον ξέχασε ποτέ και τώρα ήρθε η στιγμή να του ανταποδώσει. Μόλις εγκριθεί και επίσημα η βίζα του ο Γκιγιέρμο Ογιος θα μάθει ποδόσφαιρο και στα πιτσιρίκια της ομάδας του Μαϊάμι.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024