Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «στηρίγματα» σε Καλατράβα και Μπέο βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό - Όλοι εναντίον όλων και στη μέση ο Κασσελάκης

Τα «στηρίγματα» σε Καλατράβα και Μπέο βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό – Όλοι εναντίον όλων και στη μέση ο Κασσελάκης

Το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ λόγω του προβληματικού στεγάστρου Καλατράβα, αλλά και η διαμάχη για το αν πήρε «χρίσμα» από τη ΝΔ ο Αχιλλέας Μπέος, ανέβασαν το πολιτικό «θερμόμετρο»

Νέα πολιτική αντιπαράθεση – μετά από αυτήν για τις ανεξάρτητες αρχές – ξέπασε με αφορμή το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, εξαιτίας προβλημάτων στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα.

Και όχι μόνον. «Φωτιές» άναψαν και μετά τα «νταηλίκια» του Αχιλλέα Μπέου, που λογομάχησε και επιτέθηκε σε πλημμυροπαθή, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να άρει την στήριξή του» στον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Βόλου και τη Νέα Δημοκρατία να αρνείται κατηγορηματικά ότι του έχει δώσει το «χρίσμα».

Στις δύο περιπτώσεις που «άναψαν τα αίματα», εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτοστάτησε ο νέος πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, με «χτυπήματα» εναντίον του πρωθυπουργού προσωπικά, σε αναρτήσεις που «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την οργή τού κυβερνώντος κόμματος, που τον αποκαλεί «ψεύτη».

«Ένα κράτος που αφήνει όλα και όλους στη μοίρα τους»

Επικίνδυνο το «στολίδι» των Ολυμπιακών Αγώνων

Στο θέμα Μπέου, ωστόσο, ανάλογη θέση πήρε και το ΠΑΣΟΚ, ενώ τα «πυρά» όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση για το επικίνδυνο στέγαστρο Καλατράβα του ΟΑΚΑ.

Αναμφίβολα, την… παράσταση κλέβει ένα βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο φαίνεται – και ακούγεται – ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υπόσχεται το 2021 την «επισκευή του στεγάστρου, το οποίο απειλείται σήμερα με εκτεταμένη διάβρωση», όπως έλεγε τότε για το ΟΑΚΑ.

Η άλλη πλευρά, πάντως, που εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, για το θέμα του κλειστού Ολυμπιακού γηπέδου, περιορίστηκε στην εκτόξευση κλισέ κατηγοριών, όπως «νέα αριστερά του τσιπρο-πολακο-κασελακισμού» και «αντιπολίτευση σε πλήρη ασυναρτησία»…

Το επίμαχο βίντεο Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην αρχή του βίντεο, μας καλεί να «πάμε να δούμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τη συντήρηση του στεγάστρου Καλατράβα» στο ΟΑΚΑ και, όπως υπογραμμίζει, «ήταν 2021!».

Πράγματι, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπόσχεται, κατ’ αρχήν την συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, αλλά και την «επισκευή του στεγάστρου, το οποίο απειλείται σήμερα με εκτεταμένη διάβρωση», όπως έλεγε τότε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Στέγαστρο Καλατράβα. Το 2004, σύμβολο μίας χώρας που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2023, σύμβολο μίας χώρας που καταρρέει σε όλα τα επίπεδα. Ενός Κράτους που αφήνει όλα και όλους στη μοίρα τους».

Και διαμηνύει πως «η παρακμή τελειώνει. Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια σύγχρονη Ελλάδα».

Σκέρτσος: Ασυναρτησίες λέει ο Κασσελάκης

Απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε με δική του ανάρτηση ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει «ασυναρτησίες».

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε, μάλιστα, ότι «μέρα με τη μέρα ο τοξικός ΣΥΡΙΖΑ του κ. Πολάκη καταπίνει και αφομοιώνει τον κ. Κασσελάκη, οδηγώντας τον σε αδικαιολόγητα λάθη» και σημειώνει πως η δήλωσή του για το ΟΑΚΑ «είναι ενδεικτική μιας  .

Ειδικότερα, κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη ότι επιτίθεται στην κυβέρνηση, «αντί να αναγνωρίζει ως θετικό βήμα μπροστά, το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία – που δεν φημίζεται ομολογουμένως διαχρονικά για την προνοητικότητά της – επενδύει 57 εκ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης για τη συντήρηση, ανθεκτικότητα και ανάπλαση του ΟΑΚΑ» – χωρίς, πάντως, να μπαίνει στην ουσία των πρωθυπουργικών υποσχέσεων για το ΟΑΚΑ, που χρονολογούνται από το 2021.

Και έκανε λόγο για τη «νέα αριστερά του τσιπρο-πολακο-κασελακισμού που θέλει να μας πάει πίσω ολοταχώς», ενώ υποσχέθηκε, με τη σειρά του, ότι «το ΟΑΚΑ θα το φτιάξουμε ξανά (…) Με ή χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ -2.0».

ΠΑΣΟΚ: Μια ακόμη παταγώδης αποτυχία του «επιτελικού» κράτους

Τα «βέλη» του ΠΑΣΟΚ δέχεται η κυβέρνηση για το ΟΑΚΑ, που έκανε λόγο για «παταγώδη αποτυχία του ‘επιτελικού’ κράτους».

«Ένα ακόμη παράδειγμα της έλλειψης σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αθλητισμό», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε Αθλητισμού, Αναστάσιος Νικολαΐδης, και ο γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Ζαννιάς, οι οποίοι υπογράμμισαν πως «το ΟΑΚΑ, η Ακρόπολη του Αθλητισμού, δεν πρέπει να έχει την τύχη των υπόλοιπων Ολυμπιακών Ακινήτων, τα οποία σήμερα εντελώς παραμελημένα, είτε υπολειτουργούν είτε παραμένουν χρόνια υπό εγκατάλειψη».

«Ο κόσμος το’ χει τούμπανο…»

«Πρόκειται για μια ακόμη παταγώδης αποτυχία του ‘επιτελικού’ κράτους, ένα ακόμη κατόρθωμα στη μακρά λίστα των ‘επιτυχιών’ του», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Και τόνισαν πως αναμένουν σαφείς εξηγήσεις από πλευράς κυβέρνησης για το πώς από το «όραμα» το 2021 για «ένα υπερσύγχρονο ΟΑΚΑ, υπερτοπικό πόλο αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού, με εθνική εμβέλεια, φτάσαμε σήμερα σε ένα σφραγισμένο με λουκέτο ΟΑΚΑ».

Παράλληλα, υπενθύμισαν πως το ΠΑΣΟΚ «το 1982 ολοκλήρωσε και ανάπτυξε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, τις προσάρμοσε για τις ανάγκες του ‘Αθήνα 2004’ και σήμερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπαίνει πάλι μπροστά για να στηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα τους».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί γνώριζε

«Παίζουν με τις ζωές μας παντού. Παντού είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι σε ασυντήρητες κι επικίνδυνες υποδομές. Τελευταίο κρούσμα το στέγαστρο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας!», τόνισε χαρακτηριστικά το ΚΚΕ, στη δική του ανακοίνωση.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «έχει τεράστιες ευθύνες γιατί γνώριζε. Γνώριζε και τα προβλήματα και τις προειδοποιήσεις», ενώ σημείωσε ότι, πριν λίγο καιρό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με άρθρο του αναφερόταν στην κατάσταση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για το ότι «μετά το 2004 οι ‘χρυσοπληρωμένες’ απ’ τον ελληνικό λαό υποδομές, αντί να δοθούν στον λαό και στη νεολαία αφέθηκαν στη μοίρα τους. Άλλες σήμερα είναι κουφάρια, άλλες δόθηκαν σε ιδιώτες και εταιρείες ‘αντί πινακίου φακής’ και άλλες σε δήμους που δυσκολεύονται να τις συντηρήσουν χωρίς πόρους».

«Έλεγχος και συντήρηση εδώ και τώρα, για να μην θρηνήσουμε θύματα και στον αθλητισμό»

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον Λευτέρη Αυγενάκη «ανεκδιήγητο», σημειώνοντας πως «και τότε ο ανεκδιήγητος πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, μας χαρακτήριζε ‘αδιάβαστους’».

Το ΚΚΕ έθεσε συγκεκριμένα «αμείλικτα», όπως τόνισε, ερωτήματα για την κατάσταση του ΟΑΚΑ:

«Δεν γνώριζαν την κατάσταση όταν τον περασμένο Δεκέμβρη ο πρωθυπουργός παρουσίαζε με φιέστα τη λεγόμενη αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων; Δεν γνώριζαν τη μελέτη στο ΟΑΚΑ; Δεν γνώριζαν την κατάσταση σε άλλες εγκαταστάσεις, όπως στο Καυτανζόγλειο που λόγω ακαταλληλότητας δεν πήρε αδειοδότηση; Πώς άφησαν να περάσει σχεδόν ένας χρόνος αφήνοντας εκτεθειμένους χιλιάδες θεατές και αθλητές; Σημειωτέον, πρόσφατα βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ 120.000 θεατές. Δεν διάβασαν ποτέ τις προειδοποιήσεις που υπήρχαν από τον κόσμο του αθλητισμού ότι το ΟΑΚΑ παραμένει ασυντήρητο από το 2004, όπως και το στέγαστρο;».

Για να καταλήξει πως η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, «όπως ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά από το 2004 που άφησαν τις εγκαταστάσεις στη μοίρα τους», προσθέτοντας πως ο αυτονόητος έλεγχος δεν πρέπει να αφορά μόνο στο ΟΑΚΑ, αλλά όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Έλεγχος και συντήρηση εδώ και τώρα, για να μην θρηνήσουμε θύματα και στον αθλητισμό», προειδοποιεί ο Περισσός.

Τα «νταηλίκια» του Μπέου άνοιξαν νέο κύκλο αντιπαράθεσης

Το δεύτερο «καυτό» θέμα της πολιτικής ατζέντας ήταν η επίθεση του Αχιλλέα Μπέου σε αγανακτισμένο πλημμυροπαθή μετά από λογομαχία, που οδήγησε σε νέα πολιτική κόντρα για το αν είναι ή όχι «εκλεκτός» της Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτος ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να άρει τη στήριξή του» και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Αχιλλέα Μπέου από την «κούρσα» των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ζήτησε, μάλιστα, από τους πολίτες την επόμενη Κυριακή να δώσουν «μια πρώτη ανάσα στη χώρα» με την ψήφο τους, ενώ έκανε αναφορά και στον κόσμο του «Κέντρου», ο οποίος δεν μπορεί να «εκπροσωπείται», όπως τόνισε, «από έναν πρωθυπουργό που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους και σε εθνικό σε Βελόπουλους» – η αναφορά στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης αφορά στο καταγγελλόμενο «deal» του κόμματος Βελόπουλου με τη ΝΔ, για να «περάσουν» οι αλλαγές στη σύνθεση της ΑΔΑΕ.

ΝΔ: Ψεύτης ο Κασσελάκης

Το κυβερνών κόμμα απάντησε στην επίθεση Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη» και υποστηρίζοντας ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συνεχίζει την παράδοση των ψεμάτων».

Η Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ουδέποτε τάχθηκε στο πλευρό του Αχιλλέα Μπέου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται για ‘αποφόρτιση’ ο κ. Κασσελάκης», όπως σημείωσε ειρωνικά η Πειραιώς, «είπε να ασχοληθεί με τη ΝΔ και τον Βόλο, συνεχίζοντας την παράδοση των ψεμάτων που μας έχει συνηθίσει το κόμμα του. Προφανώς, γνωρίζει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αφορούν τις περιφέρειες, καθώς και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος».

Και προσέθεσε πως ο κ. Κασσελάκης «ζητάει την άρση της στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία».

Για να σημειώσει πως «φαίνεται ότι, εκτός από τη δική του εκδοχή μεταπολιτικής, ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί και τη μετα-αλήθεια! Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη κάθε πράξης βίας κατά πολιτών».

«Ο Κασσελάκης συνεχίζει την παράδοση των ψεμάτων»

ΠΑΣΟΚ: Εκλεκτός της ΝΔ – Ας μην κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα

Θέση πήρε, όμως, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «κρύβεται πίσω από υπόγεια χρίσματα, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο εκλεκτός της στην περιοχή», κάνοντας αναφορά και στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο και τις φωτογραφίες με τον δήμαρχο.

«Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης και μέλη της κυβέρνησής του, φωτογραφίζονταν χαμογελαστοί στο Δημαρχείο Βόλου με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο. Σήμερα βλέπουμε τον κ. Μπέο να προβαίνει σε πράξεις βίας εναντίον πολιτών και να μετέρχεται απαράδεκτων συμπεριφορών με χειροδικίες, ύβρεις και ρίψεις νερού. Την ώρα μάλιστα που ο Βόλος πλημμύρησε για δεύτερη φορά, το νερό παραμένει ακατάλληλο σε πολλές περιοχές, κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και μέρες και το οδικό δίκτυο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές», τόνισε ο κ. Γλαβίνας.

«Ας κορνιζάρουν τις χαρούμενες φωτογραφίες με τον κ. Μπέο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αχιλλέα Μπέο

Και σημείωσε πως την επόμενη Κυριακή οι πολίτες του Βόλου θα κληθούν να επιλέξουν τον δήμαρχο της πόλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα και δήθεν μη στηρίξεις, ενώ όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή».

Καλεί, μάλιστα, τα κυβερνητικά στελέχη να… «κορνιζάρουν τις χαρούμενες φωτογραφίες με τον κ. Μπέο από το Δημαρχείο του Βόλου», λέγοντας πως «αυτά είναι τα παράσημά τους».

Νέο «χτύπημα» Κασσελάκη για τον «καταλληλότερο» Μπέο

Μετά το βίντεο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπόσχεται από το 2021 επισκευή του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά για την υπόθεση Μπέου, αξιοποιώντας ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης, για να στείλει… μήνυμα στον πρωθυπουργό.

«Από το πρωί περιμένω, κ. Μητσοτάκη. Την ευθεία καταδίκη του ‘καταλληλότερου’ γαλάζιου δημάρχου στο να χαστουκίζει, να καταβρέχει και να τραμπουκίζει τους πολίτες του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του.

Να σημειωθεί ότι με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μητσοτάκης σε Αχιλλέα Μπέο: ‘Δεν υπάρχει καταλληλότερος από εσένα’ – Τι ζήτησε ο Μπέος για να αναλάβει επικεφαλής»,  το volosday.gr, στις 28 Σεπτεμβρίου, δημοσίευσε ένα άρθρο, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Eφ’όλης της ύλης ήταν η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αχιλλέα Μπέο σχετικά με τις καταστροφές που προκλήθηκαν στον Βόλο από την κακοκαιρία Elias. Ο πρωθυπουργός πρότεινε στον Αχιλλέα Μπέο να αναλάβει και να συντονίσει την αποκατάσταση των ζημιών στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, με τον Δήμαρχο Βόλου να ζητά δύο δεσμεύσεις.

»Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, αυτό που ζήτησε ο Αχιλλέας Μπέος ήταν να αποδοθεί το σύνολο των αποζημειώσεων από την κακοκαιρία Daniel στους Βολιώτες και δεύτερον, να υπάρχει μόνο ένας συντονιστής στην επιχείρηση αποκατάστασης των καταστροφών στον Βόλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε με τα παραπάνω, λέγοντας ότι ‘Δεν υπάρχει καταλληλότερος από εσένα’».

Θα πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, ότι ο πρωθυπουργός, για την ακρίβεια, είπε στον Αχιλλέα Μπέο πως εκείνος, ως δήμαρχος, ξέρει καλύτερα τα προβλήματα της πόλης.

Παρ’ όλα αυτά, η αντιπολίτευση – και όχι μόνο η αξιωματική – επιμένει ότι οι αποστάσεις από τον «επεισοδιακό» δήμαρχο Βόλου, που κράτησε το κυβερνών κόμμα, είναι ουδόλως πειστικές.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024