Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Μετά την ψαλμωδία έχει πάρτι στον Καθεδρικό Ναό του Λονδίνου»

«Μετά την ψαλμωδία έχει πάρτι στον Καθεδρικό Ναό του Λονδίνου»

Ο ιστορικός Καθεδρικός Ναός St Paul's μετά το βασιλικό γάμο του Βασιλιά Καρόλου Γ' και της Νταϊάνα, έμελε να φιλοξενήσει ένα rock πάρτι περιοπής.

Ο εμβληματικός Καθεδρικός Ναός St Paul’s, κοσμεί τη πόλη του Λονδίνου εδώ και τριακόσια πενήντα χρόνια. Μια τυχαία Τετάρτη λοιπόν, μετά τους πιστούς, έκαναν την «έφοδο» τους μουσικόφιλοι για να τιμήσουν την πρώτη rock – techno βραδιά του ναού.

Ο ιστορικός χώρος έχει φιλοξενήσει σημαντικές εκδηλώσεις, όπως οι εορτασμοί του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου για τη Βασίλισσα Βικτώρια το 1897, η κηδεία του ναύαρχου Λόρδου Νέλσον το 1806 και του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965 και ο γάμος του Βασιλιά Καρόλου Γ’ και της Νταϊάνα το 1981.

«Θέλαμε να φέρουμε τους νέους ανθρώπους πίσω στην Πόλη, καθώς η περιοχή γύρω από το St Paul’s, είναι χαμένη στο χάος των γραφείων και των restaurant».

Ο καλλιτέχνης RY X / Photo: Wikimedia Commons

Έπειτα από τα «κοσμικά» βασιλικά γεγονότα, ήρθε η στιγμή της συνεργασίας της City of London Corporation με ένα νυχτερινό κέντρο Fabric. O Καθεδρικός ναός, λόγω της συνεργασίας, έγινε το «προσωρινό» μουσικό σπίτι του Αυστραλού rock καλλιτέχνη Ry Cuming, γνωστό με το καλλιτεχνικό όνομα Ry X, συνοδευόμενος από τη Σύγχρονη Ορχήστρα του Λονδίνου.

«Θέλαμε να φέρουμε τους νέους ανθρώπους πίσω στην Πόλη, καθώς η περιοχή γύρω από το St Paul’s, είναι χαμένη στο χάος των γραφείων και των restaurant», δήλωσε ο Χόρχε Νιέτο, ο διευθυντής του Fabric, μόνο λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση.

Και η νύχτα ήρθε

Η ανταπόκριση του κοινού στο «μουσικό κάλεσμα» ήταν τεράστια. Το 95% της χωρητικότητας , δηλαδή πάνω από 2.000 εισιτήρια πωλήθηκαν σε τρεις ώρες μέσω προπώλησης. To sold out, ήρθε μέσα σε λίγες ώρες ενώ 4.000 άνθρωποι βρίσκονταν σε λίστες αναμονής.

Όταν έφτασε η νύχτα, νέες και νέοι από το Λονδίνο κατέφθαναν ενώ ακούγονταν ντραμς και ηλεκτρικές κιθάρες μέσα από τον ιστορικό ναό του 17ου αιώνα.

Το να κάνεις μια techno-rock συναυλία μέσα σε έναν προστατευμένο και ιστορικό χώρο, φυσικά, σε φέρνει αντιμέτωπο με συγκεκριμένες προκλήσεις

Πέρα από την τυπική ασφάλεια των πάρτυ, ενδιαφέρον είχε το γεγονός πως οι μόνιμοι κλητήρες του ναού, που συχνά επιβλέπουν τη Θεία Ευχαριστία, τη Θεία Λειτουργία και τη Θεία Κοινωνία, παρέμειναν εκεί με τις θρησκευτικές τους ενδυμασίες, δημιουργώντας μια «ευλαβική» ατμόσφαιρα.

Χώρος, ατμοσφαιρικός

Ο Ry X, ο 35χρονος καλλιτέχνης και παραγωγός, υποψήφιος για Grammy, που πέταξε από την Καλιφόρνια ειδικά για τη συναυλία, δήλωσε «Ο εκάστοτε χώρος μπορεί να εκτοξεύσει ή να καταστρέψει μια συναυλία. Και το St Paul’s, είπε, ήταν ιδανικό. Αν υπάρχει ένας χώρος που εκπέμπει από τη φύση σεβασμό, ομορφιά και μεγαλοπρέπεια, με το που τον αντικρίσουν άνθρωποι μπαίνουν, κάτι μέσα τους αλλάζει. Έτσι, έχει γίνει η μισή δουλειά».

Το να κάνεις μια techno-rock συναυλία μέσα σε έναν προστατευμένο και ιστορικό χώρο, φυσικά, σε φέρνει αντιμέτωπο με συγκεκριμένες προκλήσεις. «Δεν νομίζω ότι έχει ξανα ακουστεί συνθεσάιζερ σε αυτό το κτίριο», είπε. «Σκέφτηκα λοιπόν, πώς θα πάει αυτό; Θα κουδουνίσει κάτι; Έπρεπε να παίξω με τρόπο που δεν θα έπαιζα πουθενά αλλού. Σχεδόν έφτιαξα τη μουσική (του St Paul) ειδικά», είπε.

*Με πληροφορίες από CNN | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Andre Josselin

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024