Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαθητές στην Κέρκυρα: Αποχωρούν σε καρότσα από το σχολείο εν έτει 2023

Μαθητές στην Κέρκυρα: Αποχωρούν σε καρότσα από το σχολείο εν έτει 2023

Γονέας επιβίβασε στο αυτοκίνητό του, που διαθέτει καρότσα, μαθητές για να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους γονείς τους. Πρόβλημα στις σχολικές μεταφορές στην Κέρκυρα.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία από την Κέρκυρα, όπου μαθητές μεταφέρονται πάνω σε καρότσα αγροτικού μετά το σχόλασμά τους και εξαιτίας των προβλημάτων στις σχολικές μεταφορές στο νησί του Ιονίου.

«Ο ένας γονιός βοηθάει τον άλλο»

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου γονέας πήγε να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο των Καστελλάνων Μέσης και μαζί πήρε και άλλα παιδιά για να εξυπηρετήσει γονείς που εκείνη την ώρα εργάζονταν και δεν είχαν δυνατότητα να βρίσκονται εκεί.

«Ο ένας γονιός βοηθάει τον άλλο», δηλώνουν γονείς στο kerkyrasimera.gr, ενώ περιγράφουν ότι αυτό γίνεται κάθε μέρα με rotation. Δηλαδή κάθε μέρα αναλαμβάνει άλλος γονέας τη μεταφορά των παιδιών. Οι ίδιοι ζητούν να υπάρξουν σχολικά δρομολόγια και να λυθεί το πρόβλημα.

Τι απαντά η Περιφέρεια

Ενημερωτική σύσκεψη υπό την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου έγινε την περασμένη Τετάρτη.

Το «παρών» στη σύσκεψη υπό την Περιφερειάρχη έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρος Αγγελόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης της Διαγωνιστικής Διαδικασίας των Μαθητικών Δρομολογίων:

«Στις 17 Αυγούστου παραδόθηκαν από το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης στο Τμήμα Προμηθειών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οι πίνακες με τις τεχνικές προδιαγραφές και ο προϋπολογισμός των δρομολογίων

Στις 30 Αυγούστου ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία

Στις 6 Σεπτεμβρίου έληξε η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη των αναδόχων του έργου των μαθητικών μεταφορών στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας

Στις 7 Σεπτεμβρίου άρχισε ο έλεγχος των φακέλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό

Συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας έχουν υπολογιστεί 165 δρομολόγια μαθητικών μεταφορών.

«Άγονα» δρομολόγια

Εξ αυτών, τα 34 αποδείχθηκαν «άγονα», δηλαδή δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την εκτέλεσή τους και ως εκ τούτου το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να επαναπροκηρυχθεί διαγωνισμός γι’ αυτά.

Από τα υπόλοιπα 131, σύμφωνα με την Επιτροπή Αξιολόγησης της Διαγωνιστικής Διαδικασίας των Μαθητικών Δρομολογίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, διαπιστώθηκε ότι στα 105 υπήρχαν ελλείψεις δικαιολογητικών, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία προσκόμισης, λόγω της άμεσης σχέσης τους με τους κανόνες ασφαλείας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με γνώμονα την τήρηση των αυστηρών προϋποθέσεων ασφαλείας που επιβάλλονται από τη νομοθεσία και τη σαφή κατεύθυνση, την οποία έδωσε η Περιφερειάρχης, έχουν μέχρι σήμερα οριστικοποιήσει την έναρξη 8 δρομολογίων, τα οποία ήδη εκτελούνται».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας «αναμένεται να οριστικοποιηθούν ακόμα 56 δρομολόγια – απαιτείται η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – ενώ μέχρι την προσεχή Τρίτη 3 Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης και τα υπόλοιπα 64 μαθητικά δρομολόγια, κάτι που σημαίνει ότι το αργότερο μέχρι τις 11 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η εκτέλεσή τους».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024