Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Elias: Τι είπε η Περιφέρεια Αττικής για τα σχολεία

Κακοκαιρία Elias: Τι είπε η Περιφέρεια Αττικής για τα σχολεία

«Με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε»

Εξηγήσεις για την σημερινή λειτουργία των σχολείων στην Αττική, εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία Elias έδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια εξηγεί ότι υπήρχε η σκέψη να μη λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα, έπειτα από το μήνυμα του 112 για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Αυτή η σκέψη επικρατούμε μέχρι και τις 6.45 το πρωί, όμως «μετά την ενημέρωση από τους μετεωρολόγους πως το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες, γνωστοποιήσαμε την απόφαση να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία».

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

«Από εχθές το βράδυ οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Αττική.

Μετά και την αποστολή του μηνύματος 112 από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τη σύσταση προς όλους τους κατοίκους της Αττικής να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, η αρχική μας σκέψη ήταν να προχωρήσουμε στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Άποψη η οποία εξακολουθούσε να επικρατεί μέχρι και τις 6.45 το πρωί, που σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και χωρίς να έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το πως θα εξελιχθούν τα φαινόμενα.,

Ουδέποτε βγάλαμε ανακοίνωση ως Περιφέρεια Αττικής, παρά μόνο εκφράσαμε την αρχική μας εκτίμηση βάσει και του μηνύματος 112, που καλούσε τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή σήμερα και να μην μετακινούνται άσκοπα.

Ακολούθως και μόλις λάβαμε επίσημη ενημέρωση από τους μετεωρολόγους πως το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες, γνωστοποιήσαμε την απόφαση να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, με την επισήμανση ότι κάποιοι Δήμοι ενδέχεται να λάβουν μία διαφορετική απόφαση κατόπιν σχετικής αξιολόγησης των τοπικών δεδομένων και να προβούν οι ίδιοι σε σχετική ενημέρωση προς τους πολίτες. Όπως και έγινε.

Υπογραμμίζουμε πως εμείς από την αρχή της θητείας μας προχωρούμε σε σχετικές αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά μας, με γνώμονα την ασφάλεια τους».

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024