Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ελ Κααμπί, ο Ροντινέι και ο φίλος του ο …Βραζιλιάνος!

Ο Ελ Κααμπί, ο Ροντινέι και ο φίλος του ο …Βραζιλιάνος!

«Με την τεχνική που έχει ο Κώστας θα μπορούσε φυσικά να είναι Βραζιλιάνος» τόνισε ο Ροντινέι για τον Κώστα Φορτούνη.

Τα είπε όλα ή σχεδόν όλα, ο Ροντινέι, ένα 24ωρο πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αρη.

Η αναφορά του ξεκάθαρη και ιδού το ζουμί: «Ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα και με φοβερή ποιότητα. Εχουμε πολύ καλή σχέση και εκτός γηπέδου καθώς γνωρίζονται και οι οικογένειές μας. Όλοι ξέρουν πως οι Βραζιλιάνοι φημίζονται για την τεχνική τους. Έχουν παίξει σπουδαίοι Βραζιλιάνοι εδώ όπως ο Ριβάλντο και ο Ζιοβάνι. Με την τεχνική που έχει ο Κώστας θα μπορούσε φυσικά να είναι Βραζιλιάνος».

Τη …γυάλινη σφαίρα διάβαζε ο μπακ του Ολυμπιακού; Ο Φορτούνης ήταν ένα …ελάφι από τη Βραζιλία. Δεν πατά στο γήπεδο, ένα αερικό που ξεχύνεται μπροστά και δεν τον πιάνει κανείς. Ασίστ στον Μασούρα για το πρώτο γκολ, πάρε – βάλε κόρνερ για την κεφαλιά στα δίχτυα του Ελ Κααμπί και αν έβαζε και το πέναλτι που χάθηκε λόγω υπερβολικής σιγουριάς, όλοι θα μιλούσαν για μια απόδοση που άγγιξε το άριστα. Και έτσι όμως, ένας είναι ο Φορτούνης, ο καλύτερος έλληνας παίκτης όπως παραδέχεται (μεταξύ όλων των άλλων και ) ο Ντέμης, φυσικά, αλλά ορισμένοι όπως στο Πάρκο Γουδή, αρνούνται να το συνειδητοποιήσουν. Οσοι δε υποστήριζαν πως «το ποδόσφαιρο τον έχει ξεπεράσει», δεν πειράζει και άποψή τους είναι αυτή. Καλύτερα να βλέπουμε τον Φορτούνη και να ξεκουράζεται το μάτι μας! Από την ποιότητα του …ξεπερασμένου.

Ο Φορτούνης δεν πατά στο γήπεδο, είναι ένα αερικό που ξεχύνεται μπροστά και δεν τον πιάνει κανείς.

Οσον αφορά στον Ροντινέι, τον Βραζιλιάνο φίλο του Φορτούνη, είναι …ορίτζιναλ παίκτης από τη Νότιο Αμερική. Και τι δεν κάνει. Κρατά καλά τη θέση του, αλλά μια ομάδα με επιθετικές βλέψεις όπως είναι ο Ολυμπιακός δεν θέλει «αμυντικό ακραίο μπακ». Ζητεί έναν που να μπορεί να υποστηρίζει την επίθεση και να γίνεται «παίκτης παραπάνω». Ο Ροντινέι το καταφέρνει, συνδυάζεται με τον Φορτούνη ή τον Ποντένσε δεξιά, γίνεται ξανά δέκτης της μπάλας και βγαίνει ως εξτρέμ μοιράζοντας καταπληκτικές πάσες για γκολ: το 3-1 του Ελ Κααμπί. Τι άλλο να θέλει μια ομάδα από έναν μπακ της που ως στυλ διαφέρει από τον Ομάρ, είναι όμως στιβαρός και εξίσου αποτελεσματικός;

Τώρα, αν κάποιος θέλει να δει τι δίνει ο Ελ Κααμπί, μπορεί να κοιτάξει τον πίνακα των σκόρερ. Λίγες φορές ένας επιθετικός που έρχεται από το εξωτερικό κάνει τέτοια αρχή. Θα ήταν άδικο να γίνει σύγκριση με τον αγαπημένο όλων, Ελ Αραμπί. Απλά, ο Ελ Αραμπί είναι πιο …μπαλάτος, διαθέτει υψηλή κλάση και στα ντουζένια του σημείωνε γκολ με ευκολία, φυσικά συμμετέχοντας και στο ματς. Ο Ελ Κααμπί φανερώνει κάτι άλλο σε σχέση με τον συμπατριώτη του.

Μάλλον έχοντας αντιληφθεί πως δεν διαθέτει την ίδια τεχνική, αξιοποιεί στο έπακρο την ταχύτητα και το ξεπέταγμά του στα πρώτα μέτρα, φροντίζει να βγαίνει στη μπάλα και με μια επαφή να απειλεί τον γκολκίπερ. Δεν φοβάται το ρίσκο και καθόλου τυχαία έχει γίνει σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ολυμπιακού και πρώτη επιλογή του Μαρτίνεθ. Του κόουτς που παρουσιάζει ένα πλήρες ερυθρόλευκο σύνολο, ομοιογενές και αδηφάγο, καθώς κυνηγά το γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και ας το πιστέψουν όλοι, αυτό θεωρείται ως κάτι πολύ σημαντικό!

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024