Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Βούτσης: Το αφήγημα ήταν ότι ψηφίζοντας για τον Αλέξη ψήφισαν τον Κασσελάκη

Νίκος Βούτσης: Το αφήγημα ήταν ότι ψηφίζοντας για τον Αλέξη ψήφισαν τον Κασσελάκη

«Αυτό που αποκλείεται να υπάρχει στο δικό μας κόμμα είναι διαγραφή για πολιτικές απόψεις»

Σε συνέντευξη του, ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας ότι ο κόσμος που ψήφιζε θεωρούσε πως ψήφιζε έναν άνθρωπο που στήριζε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο κ. Βούτσης ανέφερε πως «Δεν χρειάζεται κεντρώα μετάλλαξη της αριστεράς» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

«Απαιτείται σοβαρή αντιπολίτευση»

Αρχικά, ο κ. Βούτσης έθεσε το ζήτημα της ακρίβεια κάνοντας λόγο για «αδιανόητες αυξήσεις» των τιμών στο σούπερ μάρκετ και την βενζίνη. «Κάπου πρέπει να δοθεί ο λογαριασμός, κάποιος να πάρει την ευθύνη. Η κυβέρνηση θεωρεί πως το εκλογικό αποτέλεσμα σφράγισε και έδωσε ανοχή, ασυλία και ασυδοσία στο να μην παίρνουν τα μέτρα που πρέπει», ανέφερε.

Για την αλλαγή σελίδας του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ο κ. Βούτσης ανέφερε αρχικά: «Απαιτείται να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στις φιλελεύθερες κυβερνήσεις και να υπάρχει μια σύγχρονη, νέα αριστερά και μια πολιτική συμμαχιών με τον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

Αυτή είναι μια αναγκαιότητα που πρέπει να υπηρετήσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατά τη γνώμη μου δεν υπηρετείται από απόψεις που θέλουν μια μετάλλαξη και μια μετατόπιση σε κεντρώο κόμμα της σημερινής ριζοσπαστικής και ευρύτερης αριστεράς. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή και πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο μας. Είναι σαφές πως παίχτηκε κάτι το οποίο είναι προβληματικό», επισημαίνοντας πως δεν έγινε συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας.

Σχετικά με αλλαγές που πρέπει να γίνουν μελλοντικά στο κόμμα

Επισήμανε πως «κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών περί υπονομευτών για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα ως αντισυστημική, εναντίον των μηχανισμών των κομμάτων και κυρίως περιβεβλημένη με την υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε και έχει μια ευρύτατη από όλους μας αποδοχή».

Ακόμη, ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές μελλοντικά για τις ψηφοφορίες στο κόμμα. «Δεν συμφωνώ και πιστεύω πως όλα τα κόμματα πρέπει να το δουν από εδώ και πέρα ότι αυτού του τύπου οι ψηφοφορίες του κόσμου για τους πολιτικούς αρχηγούς πρέπει να γίνονται με κάποιες προϋποθέσεις για το ποιοι συμμετέχουν, ποια παράδοση και δραστηριότητα έχουν, όπως υπάρχουν για όλα τα όργανα.

Σε μας δεν υπήρχε τέτοια δικλίδα κατά κάποιον τρόπο. Αυτό σημαίνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης που δεν είναι βουλευτής και δεν έχει εξοικείωση, θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και μπορεί να είμαστε αναποτελεσματικοί απέναντι στο στόχο μας που είναι να αποδομηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο Μητσοτάκης».

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρει πως θα πρέπει να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση.

Νίκος Βούτσης

«Δεν χρειάζεται κεντρώα μετάλλαξη της αριστεράς»

Ο κ. Βούτσης συνέχισε λέγοντας πως «δεν χρειάζεται κεντρώα μετάλλαξη της αριστεράς. Για αυτό υπάρχουν τα συνέδρια και έχει αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή να γίνει συνέδριο τον Νοέμβριο.

Υπάρχουν τα πολιτικά όργανα που είναι επίσης εκλεγμένα και τα οποία θα έπρεπε ήδη να είχαν συγκληθεί έτσι ώστε ο νέος πρόεδρος να παρουσιάσει το νέο του σχέδιο, εφόσον υπάρχει, και είμαι σίγουρος πως θα έχει διαμορφωθεί από τους συνεργάτες του ή έστω τον ίδιο και να πάνε τα πράγματα με έναν τρόπο, που στην κοινή λογική, προχωράνε.

«Το αφήγημα ήταν ότι ψηφίζοντας τον Αλέξη ψήφισαν τον Κασσελάκη»

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ρήγμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε «έχει συμβεί το εξής που δηλητηριάζει πάρα πολύ την κατάσταση. Το αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε.

Ο κόσμος να έρχεται σε μένα και να λέει ‘’σύντροφε Βούτση, ήρθαμε να ψηφίσουμε τον Αλέξη, ψηφίζοντας τον Κασσελάκη. Θέλω να πω πως αυτό πέρασε. Αυτή ήταν η ιστορία. Ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε την στάση που κράτησε και ότι είχε να πει το είπε στο Ζάππειο και έμεινε δίπλα».

Ακόμη, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «Όλοι κρινόμαστε και όλοι κρίνονται και από τις δημόσιες τοποθετήσεις και από τις σιωπές τους», σχολίασε ακόμη αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη.

Για το εάν υπάρχει πιθανότητα διαγραφής κάποιου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «υπάρχει η Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτό που αποκλείεται να υπάρχει στο δικό μας κόμμα είναι διαγραφή για πολιτικές απόψεις».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024