Βούτσης κατά Κασσελάκη: Υποχώρηση από την αριστερή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του
«Η υποψηφιότητα του δεν είναι κατάλληλη για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Νίκος Βούτσης για τον Στέφανο Κασσελάκη
Ένα ακόμα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης, τάχθηκε εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, την Κυριακή.
Ο κ. Βούτσης, εκτιμά ότι ο κ. Κασσελάκης, «γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του κόμματος μας» και η επιλογή του, θα αποτελέσει αλλοίωση της αριστερής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ .
«Σαφής υποχώρηση από την αριστερή ταυτότητα»
Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο Νίκος Βούτσης, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, λέγοντας πως «Η επιλογή αυτή είναι σαφής υποχώρηση και μετάλλαξη στην αριστερή ταυτότητα του κόμματος» και πρόσθεσε πως δεν θα είναι «ούτε νικηφόρα απέναντι στη δεξιά διακυβέρνηση»
Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, «δεν είναι πλεονέκτημα για τον υποψήφιο πρόεδρος ενός ευρύτερα αριστερού κόμματος, με τη σύγχρονη έννοια το ότι δεν θα είναι στη Βουλή ενδεχομένως και επί 4 χρόνια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην είναι στη Βουλή. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολιτειακός παράγοντας. Επίσης δεν είναι πλεονέκτημα ότι γνωρίζει πολύ λίγο τις πολιτικές θέσεις του κόμματός μας».
Ο κ. Βούτσης είπε ακόμη πως «έχει πολλά ο Στέφανος Κασσελάκης ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούσε να βοηθήσει στον τομέα της επικοινωνίας όπου το κόμμα πάσχει, αλλά πιστεύω πως η υποψηφιότητα του δεν είναι κατάλληλη για τον ΣΥΡΙΖΑ».
Τέλος είπε ότι με νόημα, «όλα αυτά πρέπει να τα λάβουν υπόψιν τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και θα τα λάβουν. Είμαι αισιόδοξος ότι πολιτικά θα δοθεί λύση στο ηγετικό ζήτημα την Κυριακή και θα είναι λύση πολιτική και όχι μεταπολιτική».
- «Γιατί η Ρεάλ σταματά να ασχολείται με τον Ολίσε» (pic)
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου στον Δενδροπόταμο
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442