Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι δύο στρατηγικές των μονομάχων του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δύο στρατηγικές των μονομάχων του ΣΥΡΙΖΑ

Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης ως σημειολογία αλλά και ως εκφώνηση έχουν μεταβάλλει τις ρητορικές τους ενόψει της τελικής αναμέτρησης

Η μέρα για την κάλπη του δεύτερου γύρου για την εκλογή προέδρου πλησιάζει και μαζί της δεν φέρνει απλώς την ανησυχία για την επόμενη ημέρα του όλου χώρου, την οξύτητα της αντιπαράθεσης, αλλά και τις νέες στρατηγικές των Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου.

Οι δυο τους ως σημειολογία αλλά και ως εκφώνηση έχουν μεταβάλλει τις ρητορικές τους ενόψει της τελικής αναμέτρησης. Σχηματικά θα λέγαμε πως η μεριά του Στέφανου Κασσελάκη επιχειρεί έναν ενωτικό λόγο, μια εξωστρέφεια με περιοδείες και επαφές ακόμη και της τελευταίας στιγμής – σήμερα Παρασκευή πάει στην Δράμα- και μια γείωση με τους πολίτες ανά την Ελλάδα.

Μαζί πάντα με την νέα μορφή Επικοινωνίας που έχει εισάγει εξόχως αδιαμεσολάβητη και με το κυνήγι των ΜΜΕ που τον θέτει στο κέντρο και ενός άλλου κοινού μη -πολιτικού.

Η επόμενη ημέρα είτε έτσι, είτε αλλιώς θα είναι αχαρτογράφητη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με το σενάριο των ενδο-ρήξεων στο τραπέζι

Επιμένει πολιτικά η Αχτσιόγλου

Η όχθη της Έφης Αχτσιόγλου επιμένει πολιτικά. Πιέζει τον Κασσελάκη για ντιμπέιτ εφ΄ όλης της ύλης ακριβώς ποντάροντας στον ασαφή λόγο του. Κινητοποιεί μια κομματικότητα και ένα ρεύμα που βλέπει στην επιλογή Κασσελάκη το τέλος του χώρου όπως το ξέραμε ως τώρα και νέες περιπέτειες στον πυρήνα της Μετά – Πολιτικής.

Η Αχτσιόγλου κλιμακώνει στο πεδίο της «σοβαρότητας» και του ολοκληρωμένου σχεδίου μα και κατά συμμάχων του Κασσελάκη όπως του Παύλου Πολάκη.

«Είναι μια μάχη υπέρ βωμών και εστιών» για το παλιό κόμμα, λέει γνώστης του παρασκηνίου που επίσης έχει την γνώμη πως η επόμενη ημέρα είτε έτσι, είτε αλλιώς θα είναι αχαρτογράφητη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με το σενάριο των ενδο-ρήξεων στο τραπέζι.

Μέρος των βολών πάντως της μεριάς Αχτσιόγλου είναι πως ο Κασσελάκης δεν κομίζει απλώς μια μετάλλαξη του λόγου και της Πολιτικής αλλά και μέρος του παλιού κόμματος πλάι του (Πολάκης, Παππάς).

Λογική «θυρωρού»

Μέρος των βολών των υποστηρικτών του Κασσελάκη, βλέπει στην άλλη πλευρά μια λογική «θυρωρού» στο άνοιγμα του κόμματος.

Κοντινοί του επιτελείου της Αχτσιόγλου πάντως παρατηρούν εσχάτως μια αλλαγή του κλίματος και δεν θεωρούν απίθανη μια ανατροπή του αποτελέσματος την Κυριακή λόγω και της εν μέρει χαλαρότητας της ψήφου όσων ψήφισαν τον Κασσελάκη στον πρώτο γύρο.

Οι του νέου υποψηφίου που είχε προβάδισμα στην κάλπη της 17ης Σεπτέμβρη, θεωρούν από την άλλη πως η δική τους ψήφος είναι συνώνυμη της «εξέγερσης της βάσης κατά του βαθέως κομματικού συστήματος» αλλά και έχει τα χαρακτηριστικά μιας επιτακτικής εντολής του «άλλαξε τα όλα».

Πάντως εκεί που συγκλίνουν και οι δύο υποψήφιοι είναι στην κυβερνώσα δυνατότητα της παράταξης εκ νέου. Απλώς η Αχτσιόγλου θεωρεί πως αυτό δεν μπορεί να εκφωνηθεί με όρους απλώς ενός αντι- μητσοτακικού μετώπου, αλλά ενός ολοκληρωμένου αξιακού σχεδίου.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024