Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Θανατική ποινή σε τέσσερις καταδικασθέντες για διανομή νοθευμένων ποτών

Ιράν: Θανατική ποινή σε τέσσερις καταδικασθέντες για διανομή νοθευμένων ποτών

Σε άλλους επτά κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 1-5 ετών για την ίδια υπόθεση.

Στην εσχάτη των ποινών καταδίκασε ιρανικό δικαστήριο τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για παρασκευή και διανομή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, τα οποία προκάλεσαν τον θάνατο 17 ανθρώπων στην επαρχία Αλμπόρζ, μετέδωσε χθες Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Mizan.

Συνολικά 208 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν τον Ιούνιο στην Αλμπόρζ λόγω κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών. Δεκαεπτά εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι καταδικασθέντες αγόρασαν παράνομα αιθανόλη που προοριζόταν για βιομηχανική χρήση. Τη χρησιμοποίησαν για να παρασκευάσουν αλκοολούχα ποτά, τα οποία διένειμαν στη συγκεκριμένη επαρχία του βόρειου Ιράν.

Συνολικά 208 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν τον Ιούνιο στην Αλμπόρζ λόγω κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών

Εκτός των τεσσάρων καταδικασθέντων σε θάνατο, σε άλλους επτά κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 1-5 ετών για την ίδια υπόθεση.

Εκτελέσεις

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, το Ιράν εκτέλεσε πέντε άνδρες που είχαν καταδικαστεί για τον βιασμό γυναίκας τον Μάιο του 2022 στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Στις αρχές Ιουνίου, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι 282 άνθρωποι είχαν εκτελεστεί μέχρι τότε το 2023 στο Ιράν, δηλαδή «σχεδόν διπλάσιοι» του αριθμού των εκτελέσεων που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο της περυσινής χρονιάς.

Το Ιράν εκτέλεσε 582 ανθρώπους το 2022, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα με εξαίρεση την Κίνα, σύμφωνα με πολλές ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Αμνηστία.

Στις αρχές Ιουλίου, η ιρανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε την εκτέλεση τριών ανδρών που είχαν κριθεί ένοχοι ότι είχαν ναρκώσει και συνέχεια βιάσει περίπου 10 γυναίκες στα τέλη του 2021 σε ένα κέντρο αισθητικής.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024