Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Γκος ήταν για πολλούς λόγους η πρώτη επιλογή του Μπαρτζώκα

Ο Γκος ήταν για πολλούς λόγους η πρώτη επιλογή του Μπαρτζώκα

Η βελτίωση του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του, η συνεργασία του με τον Μιλουτίνοφ και η ευελιξία να ταιριάξει με κάθε γκαρντ

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια επέστρεψε ξανά στον Ολυμπιακό, όντας προσωπική επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Αμερικάνος άσος έδωσε τα χέρια με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι από την μεριά τους πρόσθεσαν στην φαρέτρα τους έναν παλιό γνώριμο.

Ο ύψους (1.91μ) γκαρντ ντύνεται ξανά στα ερυθρόλευκα, έτοιμος να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στον Ολυμπιακό, καλύπτοντας με άριστο τρόπο τα νώτα του Τόμας Γουόκαπ.

Άλλωστε ο 29χρονος γκαρντ δεν θυμίζει σε τίποτα τον Γκος που πάτησε στο παρκέ του ΣΕΦ πριν τέσσερα χρόνια. Πλέον είναι ένας δεινός εκτελεστής ο οποίος συνδυάζει, δημιουργία, ωριμότητα και ταχύτητα στο παιχνίδι του, ενώ μην ξεχνάμε πως κατηφορίζει για δεύτερη φορά στην καριέρα του προς τον Πειραιά ως πρωταθλητής Ευρώπης.

Επιπλέον ο 29χρονος Αμερικάνος άσος πρόκειται για μια περίπτωση, η οποία γνωρίζει την φιλοσοφία του Ολυμπιακού, αλλά και αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Επίσης έχει την ευελιξία να ταιριάξει με κάθε γκαρντ. Είτε αυτός είναι ο Γουόκαπ (αν και στην αρχή ίσως υπάρξουν δυσκολίες, αφού κανείς εκ των δύο δεν είναι ελίτ σουτέρ), είτε ο Κάναν, είτε ο Λαρεντζάκης, είτε ο ΜακΚίσικ.

Η συνεργασία του με τον Μιλουτίνοφ

Στην πρώτη του θητεία με τα χρώματα του Ολυμπιακού ο Γκος είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Οι δύο τους πλέον σμίγουν ξανά στο μεγάλο λιμάνι και υπόσχονται αρκετές θεαματικές συνεργασίες.

Την σεζόν εκείνη ο Αμερικάνος γκαρντ είχε 4.2 μέσο όρο ασίστ, μοιράζοντας στον Σέρβο «γίγαντα» 35 ασίστ, αριθμός ο οποίος είναι πάνω από ικανοποιητικός για έναν rookie, αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως δίπλα του είχε έναν θρύλο, τον Βασίλη Σπανούλη.

Επιπλέον από τις 35 ασίστ του Γκος ο Μιλουτίνοφ εκτέλεσε στο pick n’ roll τις 18 από αυτές, ενώ άλλες 10 είχαν ως σημάδι τα κοψίματα του Σέρβου.

Αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού διατήρησε μέχρι και σήμερα. Με 42.2% των επιθέσεών του να εκδηλώνονται από το pick n’ roll στη Μαδρίτη, μετρώντας εκεί 1.06 πόντους ανά κατοχή.

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του 29χρονου γκαρντ προχώρησε σε μια κίνηση ουσίας, προσθέτοντας στο δυναμικό του έναν εξαιρετικό σκόρερ, μα πάνω από όλα έναν τύπο, ο οποίος πλέον έχει ωριμάσει μπασκετικά, όντας έτοιμος να δεχθεί όποιον ρόλο του δοθεί…

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024