Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: Η εισαγγελέας ανηλίκων διέταξε έρευνα για το επεισόδιο μεταξύ των μαθητριών

Ρόδος: Η εισαγγελέας ανηλίκων διέταξε έρευνα για το επεισόδιο μεταξύ των μαθητριών

Δύο15χρονες μαθήτριες χτυπούσαν, με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι, μία 13χρονη.

Παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας, αναφορικά με τον ξυλοδαρμό 13χρονης μαθήτριας από δύο άλλες μαθήτριες, έδωσε η Εισαγγελέας Ανηλίκων Ρόδου.

Το περιστατικό σημειώθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, σε χωριό του νησιού και η είδηση μαζί με το επίμαχο βίντεο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου σε πανελλαδικό επίπεδο, προκαλώντας αποτροπιασμό αλλά και έντονο προβληματισμό.

Η αντίδραση της εισαγγελικής λειτουργού ήταν άμεση και ήδη έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την πλήρη και εις βάθος έρευνα της υπόθεσης, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Ραγδαία είναι η αύξηση της βίας στους ανήλικους σε όλη τη χώρα, με τους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν τον προβληματισμό τους

Η υπόθεση, που έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης, έπειτα από μηνύσεις που κατατέθηκαν, σημειώθηκε σε μεγάλο χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού ανάμεσα σε τρεις μαθήτριες: Μία 13χρονη, μαθήτρια πρώτης γυμνασίου και άλλες δύο αδελφές 15 ετών, μαθήτριες επίσης στο ίδιο σχολείο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου 2023, εκτός του σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτούσαν και οι τρεις ανήλικες μαθήτριες και συγκεκριμένα σε εκδήλωση ελληνικής βραδιάς που είχε διοργανωθεί.

Εκεί ενεπλάκησαν η 13χρονη με την μία 15χρονη, ενώ στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τα βίντεο, στον καυγά ενεπλάκη και η δεύτερη -αδελφή πιθανότητα- για να τις χωρίσει.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί φραστικά επεισόδια μεταξύ των τριών ανηλίκων κοριτσιών τις προηγούμενες μέρες στο Γυμνάσιο που φοιτούν και μάλιστα είχε γίνει αναφορά στη διεύθυνση του σχολείου.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φαίνεται η άγρια συμπλοκή των μαθητριών με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Οι εικόνες σοκάρουν…

Ραγδαία αύξηση βίας στους ανήλικους

Το συγκεκριμένο περιστατικό, μεταξύ ανηλίκων, δεν είναι το μοναδικό. Λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων, παρατηρείται μπαράζ επιθέσεων σε μαθητές από συνομηλίκους τους σε όλη τη χώρα, με τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν προβληματισμένοι.

Από τη Μακεδονία στη Κεντρική Ελλάδα και την Κηφισιά, μέχρι την Κρήτη και την Ρόδο, γονείς και καθηγητές έρχονται αντιμέτωποι με περιστατικά βίας στους μαθητές, αγόρια και κορίτσια, που δεν έχουν ξαναδεί στο παρελθόν.

Κηφισιά: Εννιά συλλήψεις για προγραμματισμένο βίαιο ραντεβού

Στη Κηφισιά επικράτησε αναστάτωση αργά το απόγευμα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, καθώς σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων με την αστυνομία να προχωράει σε συλλήψεις εννέα ανήλικων, ηλικίας από 14 έως 16 ετών.

Το περιστατικό που ξεσήκωσε ολόκληρη τη γειτονιά, φαίνεται πως έγινε για τα μάτια μια κοπέλας, και είχε αποτέλεσμα να χτυπιούνται δεκάδες άτομα για αρκετή ώρα στους δρόμους της Κηφισιάς.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, το ραντεβού μεταξύ των νεαρών ήταν προγραμματισμένο και σε αυτό βρέθηκαν ανήλικοι από παρέες της Δυτικής Αττικής και της Κηφισιάς.

Θεσσαλονίκη: ξυλοδαρμοί και επιθέσεις ανηλίκων

Στις 25 Σεπτεμβρίου στη περιοχή της Λητής στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν από τις 22.00, ένας 17χρονος δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων. Ο νεαρός καθόταν με την παρέα του, σε πλατεία της περιοχής, όταν ξαφνικά τους πλησίασαν άγνωστοι και τους επιτέθηκαν για άγνωστο λόγο.

Από τα χτυπήματα τραυματίστηκε ο 17χρονος, χωρίς όμως να χρειαστεί να μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο. Στις 21 Σεπτεμβρίου, το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Το επεισόδιο συνέβη λίγο πριν τις 22:00 στον προαύλιο χώρο του Κονταξοπούλειου Αθλητικού Κέντρου. Τρία περιπολικά και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μετέβησαν στο σημείο, όμως τα εμπλεκόμενα άτομα είχαν αποχωρήσει.

Σύμφωνα με το politesoraiokastrou.gr, ανήλικοι από άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης παρενόχλησαν κοπέλες, που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του αθλητικού κέντρου, κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα, μαχαίρι και κατσαβίδι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με δεύτερη παρέα ανηλίκων, με ξύλα και πέτρες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Κρήτη: Ο μαθητής με το μαχαίρι

Τις τελευταίες ημέρες περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Κρήτη.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ένας μαθητής, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, έβγαλε το μαχαίρι από την τσάντα του και το επέδειξε στη συμμαθήτριά του με αποτέλεσμα εκείνη να τρομοκρατηθεί. Η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε στις Αρχές ότι ο ανήλικος κρατώντας το μαχαίρι είχε απειλητικό ύφος απέναντι στη μαθήτρια.

Ο ανήλικος εντοπίστηκε, συνελήφθη, όπως επίσης συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ο οποίος όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ η μήνυση που ασκήθηκε στον μαθητή είναι για οπλοκατοχή και απειλή, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στιγμιότυπο από την επίθεση στον 13χρονο από την 15χρονη στην Κρήτη

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Kriti360, ένας 16χρονος δέχθηκε επίθεση από παρέα τριών ανηλίκων στο ίντερνετ καφέ, στο οποίο βρισκόταν. Το παιδί έπαιζε στον υπολογιστή όταν οι τρεις ανήλικοι τον πλησίασαν και άρχισαν να τον «τραμπουκίζουν».

Λίγες μέρες πριν είχε σοκάρει την εκπαιδευτική κοινότητα την Κρήτης και ο ξυλοδαρμός ενός 13χρονου από μια 15χρονη στο Ηράκλειο. Το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου έδειχνε το περιστατικό και την κοπέλα να απολαμβάνει την πράξη της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024