Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κούγιας: «Του πέταξε περιττώματα για να του δείξει πως είναι σκουπίδι»

Κούγιας: «Του πέταξε περιττώματα για να του δείξει πως είναι σκουπίδι»

Ο γνωστός ποινικολόγος υπερασπίστηκε τις πράξεις του εντολέα του εναντίον του συνυποψήφιού του.

Για μία ακόμα φορά ανέβηκαν οι τόνοι στα δικαστήρια Ναυπλίου, όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει ζητήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός έναντι του δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Κωστούρου, σχετικά με την υπόθεση της εναπόθεσης σκουπιδιών από τον δεύτερο στην οικία του πρώτου.

Το κλίμα στο δικαστήριο μύριζε… μπαρούτι, καθώς στην αίθουσα είχαν βρεθεί υποστηρικτές των δύο δημοτικών παρατάξεων, με την παράσταση να κλέβει ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Κωστούρου, Αλέξης Κούγιας.

Ειδικότερα, ο κ. Κούγιας παραδέχθηκε ότι όντως ο δήμαρχος Ναυπλιέων πέταξε –όχι μία ή δύο, αλλά 16 φορές- περιττώματα έξω από το σπίτι του κ. Ορφανού για να του δείξει «πως είναι ένα σκουπίδι».

Μάλιστα, ο κ. Ορφανός, έχασε κάποια στιγμή την ψυχραιμία του, όταν ο συνήγορος του κ. Κωστούρου, Αλέξης Κούγιας έθεσε ένα ερώτημα στον μάρτυρα, με τον κ. Ορφανό να σηκώνεται όρθιος και να φωνάζει, χτυπώντας με το χέρι του το έδρανο το οποίο βρισκόταν μπροστά του.

Ο Αλέξης Κούγιας δεν εξήγησε γιατί ο πελάτης του πέταξε 16 φορές τα σκουπίδια στον συνυποψήφιό του.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγαλύτερη ένταση, με την έδρα να προχωρά στη διακοπή της διαδικασίας, ωστόσο μια νέα ερώτηση του Αλέξη Κούγια στον μάρτυρα του κ. Ορφανού προκάλεσε νέα αναταραχή.

Έτσι, προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί η διαδικασία, ο πρόεδρος ζήτησε την απομάκρυνση του κοινού, με τη συζήτηση να συνεχίζεται μόνο με την παρουσία των δικηγόρων και του μάρτυρα.

Κούγιας: Κλίμα τρομοκρατίας από την πλευρά Ορφανού

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη διαδικασία, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για κλίμα τρομοκρατίας από πλευράς της παράταξης του κ. Ορφανού.

«Με το κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος του κ. δημάρχου, δεν συζητήθηκε καν η υπόθεση. Αντικείμενο της δίκης ήταν να συμπεράνουμε αν από τη συμπεριφορά του κ. Κωστούρου, που συνίσταται στο ότι πέταξε ένα γλαστράκι από αυτά που αγοράζουμε στα παιδάκια, ενα πλαστικό ποτήρι του καφέ έξω από την πόρτα του κ. υποψηφίου δημάρχου, κάτι αποφάγια σκύλων και κάτι σάπια φρούτα – και αυτό έγινε 16 φορές – θα ετίθετο σε κίνδυνο η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η περιουσία του κ. Ορφανού» είπε αρχικά ο κ. Κούγιας.

«Μόνο απο τον μάρτυρά του, όλο αυτό κατέρρευσε, καθώς δεν τόλμησε να πει ότι έθετε σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του υποψηφίου δημάρχου. Ήταν μια υπερβολή. Εγώ περιορίστηκα να εξετάσω τον μάρτυρα του κ. Ορφανού και παραιτήθηκα από την εξέταση του δικού μου» συμπλήρωσε.

«Απ’ όλη τη διαδικασία, απεδείχθησαν πολύ σημαντικά πράγματα. Η θέση του κ. Κωστούρου ήταν ότι «εγώ αυτόν που σήμερα είναι συνυποψήφιός μου, τον είχα φίλο μου από την παιδική ηλικία. Τον είχα δικηγόρο της οικογενείας μου και τον είχε και η αδερφή μου δικηγόρο της, τον είχα δικηγόρο στη ΔΕΥΑΝ και εκεί, παρότι παρέλειψε να παραστεί σε μια δίκη και αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε 350.000 ευρώ στον δήμο Άργους, ούτε καν τον κατήγγειλα για απιστία και δεν τον εξέθεσα στην προεκλογική περίοδο»» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

«»Παρά πως κατηγορείται ότι έγινε αποδέκτης πλαστής διαθήκης, ούτε εκεί ασχολήθηκα. Ενώ γνωρίζει τι άνθρωπος είμαι και δεν με έχει κατηγορήσει κανείς για οικονομική ατασθαλία, αυτός από τότε που έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος, άρχισε να μιλάει για την προσωπική μου ηθική. Δεν πέρασε μέρα που να μην θίγει την τιμή και την υπόληψή μου. Ωστόσο, δεν ήθελα να ποινικοποιήσω τις δημοτικές εκλογές και διάλεξα σαν μέσο αποδοκιμασίας να πετώ σκουπίδια, ενώ γνώριζα πως καταγράφομαι, πήγαινα εκεί το καλοκαίρι, ενώ ήξερα πως έχει κίνηση, ήθελα να βλέπει πως το κάνω, γιατί ήθελα να του δείξω πως είναι σκουπίδι ο ίδιος με αυτά που κάνει εναντίον μου»» αναφέρει ο κατηγορούμενος για τον συνυποψήφιό του.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024