Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής του Καναδά μετά τις τιμές προς Ουκρανό βετεράνο των SS

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής του Καναδά μετά τις τιμές προς Ουκρανό βετεράνο των SS

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ζελένσκι στην Οτάβα, ο Άντονι Ρότα κάλεσε τους βουλευτές να χειροκροτήσουν τον Ουκρανό βετεράνο Γιαροσλάβ Χούνκα.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε από την τιμή που απέδωσε το κοινοβούλιο σε έναν Ουκρανό βετεράνο που είχε πολεμήσει με τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Με βαριά καρδιά σηκώνομαι για να ενημερώσω τα μέλη για την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων», δήλωσε ο Άντονι Ρότα ενώπιον του κοινοβουλίου.

Ο τελευταίος τελούσε υπό πίεση από το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς όλα τα κόμματα ζητούσαν την παραίτησή του — συμπεριλαμβανομένων των στελεχών του κόμματός του, των Φιλελευθέρων, του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Ο Χούνκα κατηγορείται ότι πολέμησε στα SS

Κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οτάβα, ο Αντονι Ρότα κάλεσε τους βουλευτές να χειροκροτήσουν τον 98χρονο Ουκρανό βετεράνο Γιαροσλάβ Χούνκα.

Ομως, ο Χούνκα κατηγορείται ότι πολέμησε στα SS. Σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης της εβραϊκής κοινότητας στον Καναδά, οι Φίλοι του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ (FSWC), ο Χούνκα υπηρέτησε στην 14η Μεραρχία Εθελοντών των Βάφεν Ες-Ες, μια ναζιστική στρατιωτική μονάδα της οποίας τα εγκλήματα της οποίας κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος είναι καλά τεκμηριωμένα.

Ο 62χρονος Ρότα, που εξελέγη για πρώτη φορά το 2004 με το κόμμα των Φιλελευθέρων, έχει επανεκλεγεί πέντε φορές. Ήταν πρόεδρος της Βουλής από το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024