Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Στη φυλακή ο 28χρονος που κακοποιούσε και κράταγε φυλακισμένη τη σύζυγό του

Βόλος: Στη φυλακή ο 28χρονος που κακοποιούσε και κράταγε φυλακισμένη τη σύζυγό του

Κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 28χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που κρατούσε κλειδωμένη στο σπίτι τους και κακοποιούσε την 22χρονη σύζυγό του, μαζί με το δίχρονο παιδάκι τους, στις Αλυκές του Βόλου.

Ο 28χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή και αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή του μέχρι να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο της Λάρισας, μετά από δυο μήνες περίπου.

Αρνήθηκε πως την είχε έγκλειστη

Ο 28χρονος κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος οδηγείται τις φυλακές της Λάρισας και το κατηγορητήριο περιλαμβάνει πλέον και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου δήλωσε πως ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι και ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε πως χτύπησε την σύζυγό του μόνο την περασμένη Πέμπτη και καμία άλλη φορά.

Δήλωσε πως μάλωσαν γιατί εκείνη επέμενε να φύγουν για την Μεγάλη Βρετανία, ενώ εδώ είχαν στρώσει τη ζωή τους. Αρνήθηκε πως την είχε έγκλειστη στο σπίτι και είπε πως είχε κανονικά κλειδιά και κινητό.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου:

Το χρονικό

Η 22χρονη γυναίκα ήρθε στον Βόλο το 2021 μετά τον γάμο της με τον 28χρονο συντοπίτη της, έναν άνθρωπο σκληρό ο οποίος δεν την άφησε ποτέ να μάθει ελληνικά γιατί ποτέ δεν της επέτρεψε επαφή με κάποιον άνθρωπο.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο 28χρονος είχε ξυλοκοπήσει την 22χρονη και όταν έγινε γνωστό το φύλο του παιδιού τους επειδή δεν ήθελε κορίτσι! Όταν γεννήθηκε το παιδί, μητέρα και βρέφος ζούσαν πέντε μήνες με κλειστά παντζούρια χωρίς να βλέπουν το φως του ήλιου. Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινοί και ο 28χρονος δεν επέτρεπε στη μητέρα ούτε να επισκεφθεί γιατρό για τα εμβόλια του παιδιού, ούτε να καλέσει γιατρό στο σπίτι.

Η σωτήρια επέμβαση των γειτόνων

Η αρχή του τέλους για την αδιανόητη περιπέτεια της 22χρονης ήρθε το βράδυ της Πέμπτης όταν κινητοποιήθηκε η γειτονιά μετά τα ουρλιαχτά της 22χρονης ύστερα από έναν νέο ξυλοδαρμό.

Γείτονες επενέβησαν και μετά από επίμονα χτυπήματά τους στην πόρτα, ο 28χρονος άνοιξε και προσπάθησε να διαφύγει, με τους περιοίκους να τον ακινητοποιούν και στη συνέχεια να τον συλλαμβάνει η Αστυνομία.

«Δεν τη βλέπαμε ποτέ τη γυναίκα. Ξέραμε ότι εδώ μένει ένα ζευγάρι Αλβανών, αλλά δεν είχαμε δει ποτέ αυτό το κορίτσι. Απορούσαμε όλοι τι γινόταν μέσα σε αυτό το σπίτι, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε» λέει μία γυναίκα στο TheNewspaper.gr.

Μία άλλη γειτόνισσα δηλώνει: «Την έβλεπα πολύ σπάνια. Μόνο μέχρι τον κήπο έβγαινε. Δύο ή τρεις φορές αυτά τα χρόνια. Όχι παραπάνω. Και μου έκανε εντύπωση διότι ήταν ντυμένη από πάνω μέχρι κάτω. Σαν κουκουλωμένη. Δεν την είδα ποτέ έξω από την αυλή του σπιτιού να κυκλοφορεί, να ψωνίζει. Και δεν είχα δει και το παιδί ποτέ».

«Έβγαινε στην αυλή 5′ με 10′ το πολύ»

«Έβγαινε λίγο μέχρι την αυλή για 5 με 10 λεπτά το πολύ με την παρουσία μιας κάμερας, την παρακολουθούσε και έμπαινε ξανά στο σπίτι. Όταν την έβλεπα εγώ ήταν τρομοκρατημένη η κοπέλα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ μία γειτόνισσα της κοπέλας.

Μάλιστα περιέγραψε και τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης και την αντίδραση του 28χρονου όταν θέλησε να σώσει την 22χρονη από την καθημερινή ενδοοικογενειακή βία που υφίστατο.

«Έφτασε στα όριά της, φοβήθηκε για τη ζωή της και ακούστηκε, έτσι και φώναξε. Τις άλλες μέρες έκλαιγε βουβά. Με απειλούσε, με χτύπησε, μου είπε ‘φύγε από το σπίτι μου, γυναίκα μου είναι, δικιά μου, είναι κτήμα μου’. Του είπα ‘δεν πας πουθενά, θα περιμένεις εδώ να έρθει η Αστυνομία. Αυτός όπως είδε ότι ήμουν στην πόρτα και αντιστεκόμουν, μου κράτησε τα χέρια και μου έριξε μια κουτουλιά. Αυτός το μόνο που είπε είναι ‘θα βγω και θα σας σκοτώσω’», είπε ακόμα η γειτόνισσα.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024