Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενδοοικογενειακή βία στον Βόλο: «Έβγαινε για 10 λεπτά στην αυλή παρουσία κάμερας» - Τι αποκαλύπτει γειτόνισσα

Ενδοοικογενειακή βία στον Βόλο: «Έβγαινε για 10 λεπτά στην αυλή παρουσία κάμερας» – Τι αποκαλύπτει γειτόνισσα

Οι γειτόνισσες που έσωσαν την 22χρονη το βράδυ της Πέμπτης, βάζοντας τέλος στο μαρτύριο της, περιγράφουν τον Γολγοθά που πέρναγε καθημερινά η νεαρή μητέρα στα χέρια του 28χρονου.

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το μαρτύριο που ζούσε η 22χρονη από την Αλβανία στα χέρια του 28χρονου συζύγου της, ο οποίος κρατούσε τη νεαρή κοπέλα φυλακισμένη για δύο χρόνια στο σπίτι τους στον Βόλο μαζί με την 2,5 ετών κόρη της.

Μάλιστα οι γειτόνισσες που έσωσαν την 22χρονη το βράδυ της Πέμπτης, βάζοντας τέλος στο μαρτύριο της, περιγράφουν τον Γολγοθά που πέρναγε καθημερινά η νεαρή μητέρα, στην οποία ο 28χρονος επέτρεπε να βγαίνει μόνο μέχρι την αυλή του σπιτιού για δέκα λεπτά και μάλιστα την κατέγραφε με κάμερα.

«Έβγαινε λίγο μέχρι την αυλή για 5 με 10 λεπτά το πολύ με την παρουσία μιας κάμερας, την παρακολουθούσε και έμπαινε ξανά στο σπίτι. Όταν την έβλεπα εγώ ήταν τρομοκρατημένη η κοπέλα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ μία γειτόνισσα της κοπέλας.

«Φοβάμαι πολύ για τη ζωή μου και για το παιδί μου»

Μάλιστα περιέγραψε και τι συνέβη το βράδυ της Πέμπτης και την αντίδραση του 28χρονου όταν θέλησε να σώσει την 22χρονη από την καθημερινή ενδοοικογενειακή βία που υφίστατο.

«Έφτασε στα όριά της, φοβήθηκε για τη ζωή της και ακούστηκε, έτσι και φώναξε. Τις άλλες μέρες έκλαιγε βουβά. Με απειλούσε, με χτύπησε, μου είπε ‘φύγε από το σπίτι μου, γυναίκα μου είναι, δικιά μου, είναι κτήμα μου’. Του είπα ‘δεν πας πουθενά, θα περιμένεις εδώ να έρθει η αστυνομία. Αυτός όπως είδε ότι ήμουν στην πόρτα και αντιστεκόμουν, μου κράτησε τα χέρια και μου έριξε μια κουτουλιά. Αυτός το μόνο που είπε είναι ‘θα βγω και θα σας σκοτώσω’», είπε ακόμα η γειτόνισσα.

«Όταν βγήκα έξω από το σπίτι, το πρώτο πράγμα που είπα είναι ‘Σωθήκαμε’»

Μάλιστα όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα πρώτα λόγια της γυναίκας μόλις συνελήφθη ο 28χρονος φέρεται να είναι «σωθήκαμε». «Φοβάμαι πολύ για τη ζωή μου και για το παιδί μου. Όταν βγήκα έξω από το σπίτι, το πρώτο πράγμα που είπα είναι ‘Σωθήκαμε’ και θέλω να επιστρέψω στους δικούς μου. Χρωστάω πολλά στους γείτονές μου, οι οποίοι έσωσαν τη ζωή μου και το παιδί μου», φέρεται να είπε η 22χρονη στην Ελληνική Αστυνομία.

«Δεν τη χτύπησα, δεν προσπάθησα να τη στραγγαλίσω», φέρεται να υποστηρίζει από την πλευρά του, ο 28χρονος. Τη Δευτέρα, η 22χρονη θα εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ την Τρίτη ο 28χρονος θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα.

Το χρονικό

Η 22χρονη γυναίκα ήρθε στον Βόλο το 2021 μετά τον γάμο της με τον 28χρονο συντοπίτη της, έναν άνθρωπο σκληρό ο οποίος δεν την άφησε ποτέ να μάθει ελληνικά γιατί ποτέ δεν της επέτρεψε επαφή με κάποιον άνθρωπο.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο 28χρονος είχε ξυλοκοπήσει την 22χρονη και όταν έγινε γνωστό το φύλο του παιδιού τους επειδή δεν ήθελε κορίτσι! Όταν γεννήθηκε το παιδί, μητέρα και βρέφος ζούσαν πέντε μήνες με κλειστά παντζούρια χωρίς να βλέπουν το φως του ήλιου. Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινοί και ο 28χρονος δεν επέτρεπε στη μητέρα ούτε να επισκεφθεί γιατρό για τα εμβόλια του παιδιού, ούτε να καλέσει γιατρό στο σπίτι.

Η αρχή του τέλους για την αδιανόητη περιπέτεια της 22χρονης ήρθε το βράδυ της Πέμπτης όταν κινητοποιήθηκε η γειτονιά μετά τα ουρλιαχτά της 22χρονης ύστερα από έναν νέο ξυλοδαρμό.

Γείτονες επενέβησαν και μετά από επίμονα χτυπήματά τους στην πόρτα, ο 28χρονος άνοιξε και προσπάθησε να διαφύγει, με τους περιοίκους να τον ακινητοποιούν και στη συνέχεια να τον συλλαμβάνει η Αστυνομία.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024