Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ράσελ Μπραντ: Έρευνα της αστυνομίας για σεξουαλικά εγκλήματα, μετά τις καταγγελίες

Ράσελ Μπραντ: Έρευνα της αστυνομίας για σεξουαλικά εγκλήματα, μετά τις καταγγελίες

Η Μητροπολιτική Αστυνομία λέει ότι θα διερευνήσει τις καταγγελίες για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα από τον Ράσελ Μπραντ

Η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία διερευνήσει καταγγελίες σε βάρος του κωμικού Ράσελ Μπραντ, για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις.

Το αστυνομικό σώμα έκανε γνωστό ότι έχει λάβει πλήθος καταγγελιών για περιστατικά που σημειώθηκαν τόσο στο Λονδίνο όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, ωστόσο δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία σύλληψη, σύμφωνα με το BBC.

Η λήψη της απόφασης να διεξαχθεί έρευνα έρχεται μετά τις δημοσιεύσεις των Sunday Times, The Times και Dispatches του Channel 4, όπου τέσσερις γυναίκες κατηγόρησαν τον Μπραντ για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό.

«Η κόρη μου είναι 16 ετών αλλά έχει σχέση με τον Μπραντ. Δεν ήταν παράνομο»

Ο Det Supt Andy Furphy, από την Κεντρική Ειδική Διοίκηση Εγκλημάτων του Met’s, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όποιον πιστεύει ότι μπορεί να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό ήταν πριν, να επικοινωνήσει μαζί μας.

«Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει ένα βήμα και θέλω να διαβεβαιώσω ότι έχουμε μια ομάδα ειδικών αξιωματικών διαθέσιμη για συμβουλές και υποστήριξη».

Επιτέθηκε σεξουαλικά σε 16χρονη

Τώρα, μία από τις γυναίκες που κατηγόρησαν τον Ράσελ Μπραντ για σεξουαλική επίθεση ζητά να αλλάξει η βρετανική νομοθεσία περί συναίνεσης, μετά την τραυματική της εμπειρία με τον κωμικό.

Η γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε ως Άλις δήλωσε στα δημοσιεύματα νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο Μπραντ της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 16 ετών.

Επιπλέον, τρεις άλλες γυναίκες είπαν στα δημοσιεύματα ότι ο Μπραντ τις κακοποίησε σεξουαλικά μεταξύ 2006 και 2013. Ο Μπραντ έχει αρνηθεί σθεναρά τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το insider.com, σε μια στήλη που δημοσιεύτηκε στους Sunday Times, η Άλις έγραψε ότι ήταν αφελής που είχε σχέση με έναν άνδρα στα τριάντα του και ότι οι γονείς της δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τη σχέση τους, λόγω των νόμων του Ηνωμένου Βασιλείου περί συναίνεσης. Η ηλικία συναίνεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τα 16 έτη.

«Οι γονείς μου δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τη σχέση μου με τον Ράσελ, δεν υπήρχε νομική δυνατότητα προσφυγής», έγραψε η Άλις. «Η μητέρα μου δοκίμασε τα πάντα – με τιμωρούσε, έπαιρνε το τηλέφωνό μου, ακόμη και πήγαινε να δει τον Ράσελ για να του υπενθυμίσει ότι είχα γονείς που με αγαπούσαν. Αλλά, όπως πολλά 16χρονα, ήμουν ξεροκέφαλη και νόμιζα ότι ήμουν ώριμη. Μου είπε ότι είχα μεγαλώσει και το πίστεψα. Η μητέρα μου δεν μπορούσε να πάει στην αστυνομία, όσο και αν το ήθελε, γιατί τι θα έλεγε; Η κόρη μου είναι 16 ετών αλλά έχει σχέση με έναν ενήλικα άνδρα; Δεν ήταν παράνομο».

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024