Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτέλεσαν πρόεδρο ομάδας στην Κολομβία

Εκτέλεσαν πρόεδρο ομάδας στην Κολομβία

Ο πρόεδρος της Τίγρες δολοφονήθηκε μετά την ήττα της ομάδας από την Ατλέτικο ντε Κάλι

Ο πρόεδρος της Τίγρες, συλλόγου της δεύτερης κατηγορίας της Κολομβίας, Εντγκαρ Πάες, δολοφονήθηκε μετά τον αγώνα στον οποίο η ομάδα του έχασε 3-2 από την Atlético de Cali.

«Με βαθιά θλίψη και απογοήτευση, αναφέρουμε την ανθρωποκτονία» του Páez, ανέφερε η ομάδα της Τίγρες στην ιστοσελίδα της, προσθέτοντας ότι «αυτό το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν επέστρεφε σπίτι του» μετά τον αγώνα με την Atlético στη Μπογκοτά.

Η κολομβιανή εφημερίδα El Tiempo σημείωσε στον ιστότοπό της ότι «ο διοικητικός ηγέτης, σύμφωνα με την αναφορά της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μπογκοτά, δέχθηκε τραύματα από πυροβολισμούς στο στήθος, το λαιμό και το κεφάλι. Μεταφέρθηκε στην κλινική Méderi, όπου πέθανε».

Πρόσθεσε ότι ο 63χρονος πυροβολήθηκε κοντά στο γήπεδο Metropolitano de Techo, όπου αγωνίζεται η Tigres και ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν με μια κοπέλα «χτυπήθηκε από δύο άνδρες που ταξίδευαν με μοτοσικλέτα με σκοπό να τον σκοτώσουν».

Το έγκλημα σημειώθηκε την ώρα που κάποιοι σύλλογοι της Κολομβίας ερευνώνται λόγω «alerts» για ενδεχόμενο στημένο αγώνα.

Ο Εντγκαρ Πάες μεταφέρθηκε σε κλινική όπου άφησε και την τελευταία του πνοή

«Είχαμε ειδοποιήσεις για αγώνες στο τουρνουά της δεύτερης εθνικής  όπου έχουν ληφθεί μέτρα για την έναρξη διεργασιών έρευνας», δήλωσε τη Δευτέρα ο Fernando Jaramillo, πρόεδρος της κολομβιανής ποδοσφαιρικής λίγκας.

Ο Jaramillo δεν διευκρίνισε ποιοι σύλλογοι βρίσκονται υπό έλεγχο ή σε ποιους αναφέρεται, αλλά διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία με την Εισαγγελία να ερευνήσει και «να μπορέσει να λάβει αποφάσεις που αποφεύγουν τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Μια εταιρεία στοιχημάτων χορηγεί τα τουρνουά πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στην Κολομβία, όπου συμμορίες σκότωσαν ποδοσφαιριστές και απειλούν τους αρχηγούς των ομάδων μετά από άσχημα αποτελέσματα.

Το 1994, ο αμυντικός Andrés Escobar, 27, δολοφονήθηκε στο Medellín σε ένα περιστατικό που φέρεται να σχετίζεται με αυτογκόλ που σημείωσε εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών (2-1) και το οποίο οδήγησε στον αποκλεισμό της χώρας του από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Κολομβιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FCF) και ο Dimayor θρήνησαν τον θάνατο του Páez.

Οι αρχές επεσήμαναν ότι τα γεγονότα που προκάλεσαν το έγκλημα «απομένουν ακόμη να διευκρινιστούν».

Ο Páez εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της δημοφιλούς Independiente Santa Fe και αργότερα ανέλαβε την  Expreso Rojo, που το 2016 μετονομάστηκε σε Tigres Fútbol Club, η  οποία την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Κολομβίας..

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024