Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τελικό αποτέλεσμα - Νικητής με 55,98% ο Κασσελάκης, 44,2% η Αχτσιόγλου

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τελικό αποτέλεσμα – Νικητής με 55,98% ο Κασσελάκης, 44,2% η Αχτσιόγλου

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος, Γιάννης Δρόσος.

Το τελικό αποτέλεσμα και τα ποσοστά που έλαβαν ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος, Γιάννης Δρόσος.

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ πλην δύο τμημάτων ανακοινώθηκε, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι ο μεγάλος θριαμβευτής και να λαμβάνει 55,98% και την Έφη Αχτσιόγλου 44,2%.

«Η ανθρωπογεωγραφία θα φανεί πολύ σύντομα στο Συνέδριο του κόμματος»

Αναλυτικά σύμφωνα με όσα ανάφερε ο κ. Δρόσο ψήφισαν 134.420 με 132.710 έγκυρα, από τα οποία τα οποία 98,73% ήταν έγκυρα. Τα άκυρα-λευκά ήταν 1.710 εκ των οποίων 1.056 λευκά και 654 άκυρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 74.285 ψηφοδέλτια-55,98% και η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 58.425-44,2%.

Ο κ. Δρόσος μιλώντας στο ERTNews σχολίασε και την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και αν θα μπορέσουν να συνυπάρξουν οι δύο πλευρές.  «Η ανθρωπογεωγραφία δεν έχει αλλάξει αλλά η σύνθεση του τι και πώς σκέπτεται η ανθρωπογεωγραφία θα φανεί πολύ σύντομα στο Συνέδριο του κόμματος. Το θέμα δεν είναι αν θα συνυπάρξουν αλλά τι δυναμικές θα προκύψουν. Τι από την αριστερά και τα παραδοσιακά της ως στοιχείο συνοχής αυτού του οργανισμού η νέα συνθήκη θα μπορέσει να αφομοιώσει και τι όχι και τούμπαλιν», είπε χαρακτηριστικά.

Στη μεγάλη συμμετοχή στάθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι σχεδόν 150.000 πολίτες συμμετείχαν στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν αρκετά στελέχη του κόμματος.

«Θα τα αλλάξουμε όλα μαζί. Από τα μέλη για τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του ο Στέφανος Κασσελάκης, ευχαριστώντας τα σχεδόν 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν.

«Χρειάζεται φως στις δυσκολίες, χρειάζεται φως για να νικήσουμε το σύστημα που κρατάει τους νέους που είναι έξω από την πατρίδα μας», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Στις πρώτες της δηλώσεις  μετά την ήττα στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι «ολοκληρώθηκε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία» τονίζοντας ότι  η μαζική συμμετοχή έδειξε πως «η κοινωνία κοιτάει προς τα εμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών».

Από την πλευρά του ο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος που στον δεύτερο γύρο στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη, Νίκος Παππάς μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», σημείωσε πως πρέπει «να κρατήσουμε το θετικό της μεγάλης συμμετοχής και να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι με αυτή την περιουσία που μας έδωσε ο δημοκρατικός κόσμος και να την αξιοποιήσουμε αυτή τη φορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν ένα ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τελειώσει, ανέφερε μιλώντας από την πλευρά της στην εκπομπή LIVE NEWS και στο Νίκο Ευαγγελάτο η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως τόνισε, οι πολίτες έδειξαν ότι επιθυμούν, ο ΣΥΡΙΖΑ να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να δώσει διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών.

«Μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που σύντομα θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών. Πολύ γρήγορα πρέπει να πάμε σε έναν συντεταγμένο συνεδριακό διάλογο όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί», σημείωσε ακόμα.

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024