Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βαρύ ποινικό μητρώο ο ένας συλληφθείς ΒΒΒ

Βαρύ ποινικό μητρώο ο ένας συλληφθείς ΒΒΒ

Προφυλακιστέος κρίθηκε και δεύτερος ΒΒΒ, ενώ ο πρώτος έχει βεβαρυμμένο ποινικό ιστορικό.

Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας οπαδών των Bad Blue Boys που συνελήφθησαν βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από την Ελλάδα λόγω των θανατηφόρων ταραχών στην Αθήνα πριν τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήταν ένας 28χρονος με βαρύ ποινικό μητρώο, μετέδωσε η N1 Television.

Ποιος είναι ο συλληφθείς BBB που καταζητείται από την Ελλάδα: Με τις φωνές «Ντινάμο Ζάγκρεμπ» χτύπησε περαστικούς, οδηγούσε μεθυσμένος, έβριζε. Ο Κροάτης χούλιγκαν καταδικάστηκε σε προφυλάκιση μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου για την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Ο Μλάντιτς τέθηκε υπό κράτηση μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου να τον παραδώσει στην Ελλάδα. όπου βρίσκεται υπό έρευνα για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, εμπρησμό και συμμετοχή σε συμπλοκή.

Προφυλακίστηκε λόγω κινδύνου απόδρασης και κινδύνου επανάληψης του εγκλήματος.

Το μητρώο του βεβαρυμμένο και βάση αυτού προφυλακίστηκε.

Τον Φεβρουάριο του 2014, ένας 28χρονος και τρεις φίλοι του επιτέθηκαν σε δύο περαστικούς αργά το βράδυ. Οι τέσσερις τους πλησίασαν δύο άνδρες που βγήκαν από καφετέρια, τους χτύπησαν στο έδαφος και τους χτύπησαν με χέρια και πόδια.

Όσο συνεχιζόταν η επίθεση, φώναζαν «Bad Blue Boys, Dinamo Zagreb». Αν και ένας από τους άντρες που επιτέθηκαν είπε ότι έχασε τις αισθήσεις του από τα χτυπήματα, η αστυνομία κατήγγειλε τους BBB μόνο για διατάραξη της δημόσιας τάξης και ειρήνης. Τελικά τους επιβλήθηκε πρόστιμο.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ένας νεαρός άνδρας προκάλεσε ζημιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, για την οποία καταδικάστηκε με αναστολή, μετέδωσε στην Κροατία η Τηλεόραση Ν1.

Καταδικάστηκε επίσης γιατί τον Ιανουάριο του 2019 απέκρυψε ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο ένα άτομο τραυματίστηκε ενώ ήταν μεθυσμένος. Καταδικάστηκε για την πρόκληση του ατυχήματος και το δικαστήριο τον διέταξε επίσης να αποζημιώσει την ασφαλιστική εταιρεία που διευθέτησε τη ζημιά που προέκυψε με σχεδόν επτάμισι χιλιάδες ευρώ.

Ενας ακόμη σε προφυλάκιση

Πέραν των προαναφερθέντων, προφυλακίστηκε άλλος ένας ΒΒΒ που καταζητείται από την Ελλάδα, ενώ σε δύο επιβλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα – απαγόρευση εξόδου από την χώρα τους και υποχρέωση παρουσίασης στην αστυνομία. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Οι τέσσερις οπαδοί που συνελήφθησαν στο Ζάγκρεμπ και τη Βέλικα Γκόριτσα την Παρασκευή βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης προσήχθησαν στα νομαρχιακά δικαστήρια του Ζάγκρεμπ και της Βέλικα Γκόριτσα αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε δύο από αυτούς, ένας 27χρονος από τη Βέλικα Γκόριτσα και ένας 28χρονος από το Ζάγκρεμπ, κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τους εφημερεύοντες δικαστές λόγω κινδύνου απόδρασης. Η προφυλάκιση τους μπορεί να διαρκέσει μέχρι να παραδοθούν στις αρχές του ελληνικού κράτους που τους ζητά. Οι άλλοι δύο BBB, ένας 43χρονος και ένας 21χρονος, αφέθηκαν ελεύθεροι από το δικαστήριο του Ζάγκρεμπ με ασφαλιστικά μέτρα. Πρέπει να παρουσιάζονται τακτικά στην αστυνομία και δεν πρέπει να περάσουν τα κροατικά σύνορα.

Η εξωδικαστική επιτροπή των δικαστηρίων σύμφωνα με την τοπική δικαιοδοσία θα αποφασίσει για την παράδοση των τεσσάρων Κροατών οπαδών. Τα μέρη έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, όποια και αν είναι αυτή, στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο και μόνο αφού το VKS επιλύσει την έφεση, μπορεί να ξεκινήσει η οργάνωση της παράδοσης.

Ανεπίσημα, μάθαμε ότι κατηγορούνται για πλήθος εγκληματικών πράξεων, εγκληματική οργάνωση, παραγωγή και προμήθεια εκρηκτικών ουσιών, πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών… Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι οι μέχρι στιγμής ερωτηθέντες οπαδοί εναντιώθηκαν στην παράδοση.

«Φυσικά θα ασκήσουμε έφεση στην απόφαση της προφυλάκισης» – επιβεβαίωσε εν συντομία ο συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου Μάρκο Κεζούνοβιτς.

Να θυμίσουμε ότι στο τέλος της εβδομάδας έφτασαν στην Κροατία συνολικά δέκα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι εννέα από αυτούς συνελήφθησαν, ενώ ο ένας βρίσκεται σε φυγή. Πρόκειται για οπαδούς των οποίων η είσοδος καταγράφηκε από τις ελληνικές αρχές τις μέρες πριν τον αγώνα, αλλά κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα όταν ξεκίνησαν οι συλλήψεις. Στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται ακόμη περισσότεροι από εκατό οπαδοί από την Κροατία.

Συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους σε σφοδρή συμπλοκή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στην Αθήνα στις 7 Αυγούστου, κατά την οποία σκοτώθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης.

«Θα έλεγα ότι οι κροατικές αρχές κινήθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα. Η ελληνική αστυνομία πιστεύει ότι ανάμεσά τους μπορεί να είναι και ένας ύποπτος για φόνο. Η εξέταση των κινητών τους θα δείξει με ποιους επικοινώνησαν πριν από την επίθεση στο γήπεδο της ΑΕΚ ΟΠΑΠ Αρένα γύρω στις 23.00 στις 7 Αυγούστου 2023. Η ΕΛΑΣ έδειξε καθυστέρηση, απραξία και ανικανότητα που στοίχισε ανθρώπινες ζωές. Θα έπρεπε να είχαν αποτρέψει αυτό το αποτέλεσμα», λέει ο Έλληνας δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, ο οποίος υπερασπίζεται ορισμένους από τους κρατούμενους Κροάτες φιλάθλους.

Πιστεύει ακράδαντα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Προσθέτει ότι δεν αποκλείεται ο δράστης να είναι Έλληνας με εγκληματικό παρελθόν.

«Πρέπει να εντοπιστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση ο δράστης που μαχαίρωσε τον Μ.Κ. Όπως ειπώθηκε, ο φάκελος έχει ελλείψεις, οι οποίες συμπληρώνονται τώρα. Δυστυχώς το βίντεο που καταγράφηκε στη δικογραφία δεν βοήθησε στον εντοπισμό του δράστη. Ως υπεράσπιση έκανα μια τεράστια υπεράνθρωπη προσπάθεια και προσπάθησα να δείξω τον δέοντα σεβασμό στη μνήμη του θύματος», είπε ο Νουλέζας. Τέλος, προσθέτει ότι θεωρεί πρόωρο την απελευθέρωσή τους με ασφαλιστικά μέτρα αυτή την ώρα, που ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί ο δράστης της φρικιαστικής δολοφονίας» κατέληξε στο ρεπορτάζ του το κροατικό τηλεοπτικό κανάλι.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024