Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προφυλάκιση για έναν, ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους άλλοι δύο Κροάτες ΒΒΒ

Προφυλάκιση για έναν, ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους άλλοι δύο Κροάτες ΒΒΒ

Όλοι οι συλληφθέντες και οι δικηγόροι τους αντιτάχθηκαν στην παράδοση τους στις ελληνικές Αρχές.

Συνέχεια στο ρεπορτάζ για την σύλληψη των εννέα εκ των δέκα Κροατών χούλιγκανς έδωσε η εφημερίδα jutarnji list στο Ζάγκρεμπ αναφέροντας τις ενέργειες των κρατικών Αρχών: «Για δυο από τους συλληφθέντες Bad Blue Boys εκδόθηκε διαταγή σήμερα το πρωί από τον ανακριτή του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Ζάγκρεμπ για ασφαλιστικά μέτρα, ενώ ο τρίτος, που προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο στις 10:30, θα παραμείνει προφυλακιστέος μέχρι τέλους της διαδικασίας παράδοσης».

«Για τους δύο πρώτους που αφέθηκαν ελεύθεροι,, ορισμένα προληπτικά μέτρα είναι η αναφορά στην αστυνομία και η απαγόρευση εξόδου από την χώρα» συμπληρώνει η εφημερίδα.

Ένας 42χρονος, ένας 21χρονος και ένας 28χρονος έχουν ήδη οδηγηθεί στις Αρχές προκειμένου να εξεταστεί αν συμμετείχαν στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας

Η εισαγγελία ανακοίνωσε την απόφαση αυτή το Σάββατο. Η Εισαγγελία της Βέλικα Γκόριτσα ανακοίνωσε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, με τη λήψη του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από το αρμόδιο δικαστικό όργανο της Ελλάδας, ανέκρινε έναν 27χρονο Κροάτη υπήκοο και υπέβαλε στον ανακριτή της κομητείας πρόταση προφυλάκισης για παράδοση στο δικαστήριο Βέλικα Γκόριτσα.

Το Σάββατο, ο ανακριτής του Δικαστηρίου στη Βέλικα Γκόριτσα αποδέχθηκε την πρόταση και διέταξε την προφυλάκιση του 27χρονου λόγω κινδύνου διαφυγής (άρθρο 123, παράγραφος 1, σημείο 1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε σχέση με το άρθρο 26 του Νόμου για τη δικαστική συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, η Εισαγγελία της Περιφέρειας στο Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με το Νόμο για τη δικαστική συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις με κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή ενεργώντας βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τις δικαστικές αρχές της Δημοκρατίας της Ελλάδας, διεξήγαγε ανάκριση σε τρεις Κροάτες πολίτες· Έναν 42χρονο, έναν 21χρονο και έναν 28χρονο.

Το Γραφείο του Νομαρχιακού Εισαγγελέα στο Ζάγκρεμπ, κατά την περαιτέρω πορεία της διαδικασίας, θα λάβει αποφάσεις και θα λάβει περαιτέρω μέτρα και ενέργειες στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του σύμφωνα με τον νόμο για τη δικαστική συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον νόμο σχετικά με την Ποινική Δικονομία. Μιλάμε για τους προαναφερθέντες τρεις εκ των οποίων οι δύο έχουν ήδη ανακριθεί σήμερα το πρωί και ο τρίτος θα πρέπει να ανακριθεί σύντομα.

Όλοι οι συλληφθέντες και οι υπερασπιστές τους αντιτάχθηκαν στην έκδοση και παράδοση τους στις ελληνικές αρχές. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα τους αναζητά λόγω των ταραχών που ξέσπασαν στις 7 Αυγούστου πριν από τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό στην Αθήνα, στον οποίο τραυματίστηκαν αρκετοί και σκοτώθηκε (σ.σ. Δολοφονήθηκε) ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης», καταλήγει το δημοσίευμα της κροατικής εφημερίδας

Από την πλευρά της η Vecernji list αναφέρει: «Κατηγορούνται για επτά ποινικά αδικήματα, το σοβαρότερο από τα οποία είναι η συμμετοχή σε συμπλοκή με θανατηφόρο κατάληξη. Οι συλληφθέντες θα δώσουν την πρώτη τους δικαστική μάχη στο σπίτι τους – θα ζητήσουν από την κροατική δικαιοσύνη να μην τους εκδώσει. Εάν το δικαστήριο αποφασίσει να εκδώσει Κροάτες πολίτες στην Ελλάδα – έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά αυτής της απόφασης».

Επίσης, ελεύθεροι αφέθηκαν δύο BBB που καταζητούνται από την Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στις ταραχές στην Αθήνα, εν αναμονή της απόφασης παράδοσής τους βάσει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης. Τους έχουν επιβληθεί προληπτικά μέτρα και δεν μπορούν να φύγουν από την Κροατία. «Για τον τρίτο ζητήθηκε προφυλάκιση και την Κυριακή θα διεξαχθεί ακρόαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο στο Ζάγκρεμπ», αναφέρει το Dnevnik.hr.

«Η προθεσμία έκδοσης είναι 60 ημέρες, ωστόσο, αυτές οι προθεσμίες μπορούν να παραταθούν, σε περίπτωση που, για παράδειγμα, δεν έχει μεταφραστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ή κάτι παρόμοιο, οπότε υπάρχει μια ολόκληρη σειρά πιθανοτήτων που μπορεί να συμβεί να παραταθούν όλα» είπε ο δικηγόρος Nino Ćosić.

«Την ίδια ώρα, η έρευνα στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην δίνει απαντήσεις για το ποιος είναι ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη. Ο δικηγόρος των 96 συλληφθέντων Κροατών οπαδών, Αθανάσιος Καυμενάκης, είναι πεπεισμένος ότι ο δολοφόνος δεν είναι μέλος της BBB» αναφέρουν τα κροατικά ΜΜΕ.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024