Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
live
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Live o β' γύρος - Ψηφοφορία τέλος: Τι θα βγάλει η «γκαστρωμένη» κάλπη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Live o β’ γύρος – Ψηφοφορία τέλος: Τι θα βγάλει η «γκαστρωμένη» κάλπη

To in καταγράφει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται  η επαναληπτική και καθοριστική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη.

Οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσουν στις 9 το βράδυ, αφού δόθηκε παράταση μιας ώρας, λόγω της συμμετοχής, η οποία συνεχίζει να κινείται σε εντυπωσιακά επίπεδα.

 Στην Κουμουνδούρου αισιοδοξούν ότι το τελικό ύψος της συμμετοχής θα κυμανθεί κάπου ανάμεσα στα 140.000-160.000 μέλη

Όπως έγινε γνωστό, πάνω από 129.000 μέλη είχαν ψηφίσει έως τις 19:30. Από την Κουμουνδούρου «βλέπουν» ότι το τελικό ύψος της συμμετοχής θα κυμανθεί κάπου ανάμεσα στα 140.000-160.000 μέλη.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο in

21:00 Κλείνουν οι κάλπες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ψήφισαν πάνω από 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως φαίνεται, η προσέλευση δεν θα φτάσει στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, όπου προσήλθαν 147.000 ψηφοφόροι.

Πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή των πρώτων αποτελεσμάτων, ενώ πιο σαφή αποτελέσματα θα έχουμε λίγο μετά τις 22:30.

20:45 Έφτασε στο «στρατηγείο» του ο Στέφανος Κασσελάκης

Στο «στρατηγείο» του στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, απ’ όπου και θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους και τόνισε πως οποιαδήποτε δήλωση θα γίνει το βράδυ έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην Κουμουνδούρου.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε συγκρατημένος και χαμογελαστός αποφεύγοντας να τοποθετηθεί και στις καταγγελίες που είχε κάνει νωρίτερα σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

20:37 Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία «έσπασε» το φράγμα των 132.000.

20:25 Στις 22:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα

20:07 Μικρότερη συμμετοχή στον δήμο Θεσσαλονίκης

Συνολικά 3.550 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχουν ψηφίσει στις έξι κάλπες που έχουν στηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης, λίγα λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας. Στην πρώτη εκλογική μάχη ψήφισαν αντίστοιχα 4.045 άτομα.

Στο κεντρικότερο εκλογικό τμήμα της πόλης, αυτό του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ψήφισαν -μέχρι στιγμής- περίπου 1.750 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ, την προηγούμενη Κυριακή, είχαν προσέλθει περίπου 2.100 ψηφοφόροι.

19:51 Μια ώρα παράταση στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Στις 21:00 θα κλείσουν οι κάλπες

Κατά μία ώρα, μέχρι τις 21:00 δηλαδή, παρατείνεται η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πολύ αυξημένης συμμετοχής.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, μέχρι τις 19:30 είχαν ψηφίσει πάνω από 129.000 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Κυριακή, στον πρώτο γύρο, είχαν ψηφίσει συνολικά 147.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

19:17 Αυξάνεται η συμμετοχή – Πάνω από 120.000

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι τις 19:00 είχαν ψηφίσει 122.000 μέλη. Σημειώνεται ότι έως τις 17:00 είχαν ψηφίσει περίπου 105.000 μέλη, ενώ στον πρώτο γύρο στις 17/9 (την ίδια ώρα) είχαν ψηφίσει 98.000 μέλη. Η διαφορά δηλαδή είναι κατά 7.000 ψηφοφόρους μεγαλύτερη.

Ο αριθμός 90.000 που έγινε γνωστός στις 14:30 σημαίνει ότι στις κάλπες προσέρχονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με έναν ρυθμό, δηλαδή, της τάξης των 200 το λεπτό ή 12.000-13.000 την ώρα, ενώ την ίδια ώρα την περασμένη Κυριακή είχαν ψηφίσει 78.000.

Στις 11:15 το πρωί είχαν ψηφίσει 39.000 μέλη ενώ την περασμένη Κυριακή την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 35.000.

18:53 Ψήφισε ο Σωκράτης Φάμελλος – «Από αύριο θα είμαστε όλοι και όλες μαζί»

«Η μεγάλη συμμετοχή δείχνει την απαίτηση του κόσμου για ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Θέρμη.

18:30 Ξεπέρασαν τις 110.000 οι ψηφοφόροι

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, μέχρι τις 18:00 -δυο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες- είχαν ψηφίσει πάνω από 110.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση όλα τα παραπάνω, στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετοχή που θα κυμανθεί κάπου ανάμεσα στα 140.000-160.000 μέλη.

18:07 Παρέμβαση Κασσελάκη στην ΚΕΦΕ για την εκλογική διαδικασία

Περίπου δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτηση στο Facebook, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για νέα μέλη που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, ωστόσο σήμερα -μια βδομάδα μετά- δεν τους βρίσκουν στους εκλογικούς καταλόγους.

«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία «δεν σας βρίσκουμε», αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του Στέφανος Κασσελάκης.

18:00 Δυο ώρες απομένουν για να κλείσουν οι κάλπες στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

17:30 Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας – «Θα δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι τους μεγάλους αγώνες που έρχονται»

«Οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας, δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί τόνισε» ο Αλέξης Τσίπρας από την Καισαριανή, όπου ψήφισε στις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σήμερα το λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο, οποίαν η όποιον αποφασίσουν οι χιλιάδες Έλληνες.

Είναι λοιπόν με μία έννοια, μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη αλλά και ευτυχής, γιατί η μαζική συμμετοχή, η μαζική ανταπόκριση των μελών μας, το ενδιαφέρον της κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους μας για την επόμενη μέρα.

Γιατί οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας, δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί, ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την Προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης».

17:25 Ψήφισε η Κατερίνα Νοτοπούλου – «Σήμερα ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει»

Μήνυμα «νέου κύκλου» έστειλε ακριβώς μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η πρώτη σε ψήφους βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένας κύκλος κλείνει ένας νέος ανοίγει. Ένα μεγάλο και συναρπαστικό ταξίδι, με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα που μαζί του και όλοι Μαζί αγωνιστήκαμε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα μικρό κόμμα, έγινε κόμμα που χάραξε την ιστορία της πατρίδας μας και κράτησε την κοινωνία όρθια».

Όσον αφορά την επόμενη μέρα του κόμματος τόνισε ότι «από αύριο προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένα σε έναν δημοκρατικό και εποικοδομητικό διάλογο με κορύφωση το επόμενο τακτικό μας συνέδριο, με σκοπό να συγκροτήσουμε τη νέα πρόταση διακυβέρνησης και να την παρουσιάσουμε στους πολίτες».

17:19 «Πάνω από 100.000 μέλη έχουν ψηφίσει»

«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος, αναφορικά με την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων» συμπλήρωσε.

17:00 Ανοιχτές για ακόμα 3 ώρες οι κάλπες – Πότε αναμένεται το αποτέλεσμα

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση: https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/.

Δύο ώρες αφού κλείσουν οι κάλπες αναμένεται το ασφαλές αποτέλεσμα που θα αναδείξει τον νικητή.

16:34 Ικανοποιητική και στη Θεσσαλονίκη η προσέλευση

Ικανοποιημένα από την προσέλευση του κόσμου στις σημερινές εσωκομματικές κάλπες είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στη Θεσσαλονίκη.

Στις 16:00 ο αριθμός των ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει στο εκλογικό κέντρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, που είναι το κεντρικότερο της πόλης, ήταν περίπου 1.300.

Η ροή είναι ομαλή, χωρίς τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφηκαν στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης. Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Μίλτος Οικονόμου το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι σήμερα δεν πραγματοποιούνται εγγραφές νέων μελών και αφετέρου διότι δόθηκε και δεύτερο τάμπλετ για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων σε τμήματα που είχαν μεγάλη προσέλευση.

Στο ίδιο εκλογικό τμήμα στις εσωκομματικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα περίπου 2.000 άτομα.

16:19 Στην Καισαριανή θα ψηφίσει ο Τσίπρας 

Στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο δημαρχείο Καισαριανής θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

16:00 Από το γραφείο της, επί της Ακαδημίας 71,  θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα η Έφη Αχτσιόγλου. Ακολούθως θα μεταβεί στην Κουμουνδούρου για τις δηλώσεις.

15:53 Τα διεθνή ΜΜΕ για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφιερώματα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ διεθνή ΜΜΕ επικεντρώνονται στον Στέφανο Κασσελάκη που «διεκδικεί την ηγεσία ενός αριστερού κόμματος στην Ελλάδα».

«Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs διεκδικεί κορυφαία θέση στο αριστερό κόμμα της Ελλάδας, είναι ο τίτλος άρθρου του Reuters που σκιαγραφεί το προφίλ των δύο διεκδικητών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στην πορεία του κόμματος που κατάφερε να βγει κυβέρνηση αλλά υποχώρησε στους δανειστές και τελικά έχασε με 18% στις τελευταίες εκλογές.

«Γκέι, φιλελεύθερος και πρώην στέλεχος της Goldman Sachs: Το ασυνήθιστο προφίλ του ανθρώπου που φιλοδοξεί να ηγηθεί ενός ανανεωμένου ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος της ισπανικής El Pais που με ανάλογες αναφορές στην πορεία του κόμματος, σημειώνει ότι ο δρόμος από εδώ και πέρα είναι δύσκολος για όποιον και να κερδίσει την προεδρία, καθώς το λαβωμένο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπροστά του τον σκόπελο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

15:46 Άγρια κόντρα Σταθάκη – Καρανίκα για Κασσελάκη

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης έχουν ανοίξει οι υποστηρικτές του Κασσελάκη και αυτοί της Αχτσιόγλου.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης ο οποίος έχει δημοσίως ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου, και έχει ασκήσει σκληρή κριτική στον κ. Κασσελάκη , σε ανάρτησή του παρομοίασε τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ως άλλον «Μπέπε Γκρίλο». Κάτι που δεν άφησε αναπάντητο ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος έχει στηρίξει ανοιχτά τον κ. Κασσελάκη.

Ειδικότερα ο Γιώργος Σταθάκης σε ανάρτησή του αναφέρει: «Όλες οι απορίες μου λύθηκαν!!! Έναν Μπέπε Γκρίλο ψάχναμε να φτιάξει ένα κόμμα στο γνωστό μοντέλο τα «πέντε αστέρια», κατά της διάκρισης αριστερά/δεξιά και των εκφυλισμένων αριστερών κομμάτων. Και τον βρήκαμε. Μάχη μέχρι τέλους!!!!!!».

Ο Νίκος Καρανίκας, του απαντά λέγοντας: «Τώρα καταλαβαίνω και εγώ όπως και αρκετός κόσμος γιατί δεν εκλέχτηκες. Τόση εμπάθεια το μόνο που σου κάνει είναι να θολώνεις την σκέψη σου ακυρώνοντας την λογική όπως ακριβώς τα λέει ο Σπινοζα».

15:40 Λεκτική επίθεση της Ελένης Λουκά στον Στέφανο Κασσελάκη

Από ένα απρόοπτο συνοδεύτηκε η άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη στο εκλογικό κέντρο στη Νέα Σμύρνη, όπου ψήφισε για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έξω από τον χώρο, τον περίμενε η Ελένη Λουκά, η οποία μόλις τον είδε ξεσπάθωσε και προέβη σε ένα ομοφοβικό -και όχι μόνο- παραλήρημα. Η εν λόγω κυρία – γνωστή για τις ψεκασμένες απόψεις της άρχισε να φωνάζει στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:00 Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τελικό αριθμό των μελών που θα προσέλθουν τελικά στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα.  Με βάση το γεγονός ότι στις στις 14:30 διαρρεόταν ότι ψήφισαν 90.000 μέλη, από τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» ότι το τελικό ύψος της συμμετοχής θα κυμανθεί κάπου ανάμεσα στα 140.000-160.000 μέλη.

14:20 Ο ρυθμός είναι αυξημένος σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα στις αντίστοιχες πρωινές ώρες, εκτιμούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τις 12:00 είχαν ψηφίσει 55.500 άτομα, δηλαδή πάνω από 300 το λεπτό. Κάτι που σημαίνει ότι ψήφισαν 10.500 περισσότεροι από όσους είχαν ψηφίσει μέχρι την ίδια ώρα την πρώτη Κυριακή ( σ.σ 45.000).

Εως τις 11 π.μ. είχαν ψηφίσει 36.000 μέλη, ενώ στις 11.30 οι ψηφίσαντες ανήλθαν στις 40.000. Με βάση τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στις 12:20 στις κάλπες είχαν προσέλθει 58.000 μέλη. Ο αριθμός αυτός ανήλθε στις 66.275 λίγο πριν τις 13:00.

Στις 14:20 οι ψηφίσαντες ανήλθαν στις 82.000.

Στιγμιότυπο από τον β’ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

13:30  Πολίτες βρίσκονταν από πολύ νωρίς στα εκλογικά κέντρα, για να… ρίξουν την ψήφο τους. Δεδομένης της μαζικής συμμετοχής έχουν δημιουργηθεί ουρές, παρότι αρκετά μεγάλα τμήματα ιδιαίτερα στην Αττική έχουν εφοδιαστεί και με δεύτερο tablet.

Μεγάλη συμμετοχή στον β’ γύρο

13:00 Ενδεικτικό της μαζικής συμμετοχής είναι ότι στο εκλογικό τμήμα του ΓΑΛΑΞΙΑ, στη Νέα Σμύρνη έχουν ψηφίσει ήδη 900 άτομα (έως τις 12:00), ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει συνολικά 1.500. Εξάλλου στο εκλογικό κέντρο του Αιγάλεω μέχρι στιγμής (12:00), είχαν ψηφίσει 440 άτομα ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει συνολικά 1.000.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από όσους έχουν ψηφίσει ως τώρα, οι 5.000 δεν είχαν πάει στον πρώτο γύρο.

Στιγμιότυπο από τον β’ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

12:30 Ψήφισε ο Κασσελάκης

«Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα», είπε σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος την ώρα που έμπαινε στο παραβάν αστειεύτηκε λέγοντας «Νομίζω όλοι γνωρίζεται τι θα ψηφίσω, δεν υπάρχει άγχος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψηφίζει στον β γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

«Καταρχάς, ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Έχουμε ακόμα χρόνο, η κάλπη είναι άδεια, όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Όλοι μας εμείς, στην πρώτη γραμμή, οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί και τώρα επιτρέψτε μου να πάω στο αεροδρόμιο να παραλάβω τη μητέρα μου που έρχεται από την1 Αμερική», συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

11:00 Στο εκλογικό κέντρο στο δημαρχείο Αιγάλεω, ψήφισε η Εφη Αχτσιόγλου.

Το μήνυμα «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά», έστειλε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στην δήλωση που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Η Εφη Αχτσιόγλου ψηφίζει στον β γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν κατ’ αρχάς ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές που θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν. Νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι για όλους μας, για μένα σίγουρα είναι, ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μία άλλη πολιτική στον τόπο, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική. Είμαι απολύτως αισιόδοξη, πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.

Σε ερώτηση « θα είσαστε όλοι μαζί αυρίο;», η κ. Αχτσιόγλου απάντησε «είναι αυτονόητο».

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024