Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Μάνη - 60χρονος πνίγηκε στο φαγητό

Τραγωδία στη Μάνη – 60χρονος πνίγηκε στο φαγητό

O 60χρονος είχε πάει μαζί τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά σε κατάστημα εστίασης στον Δήμο Δυτικής Μάνης για φαγητό.

Τραγική κατάληξη είχε η οικογενειακή έξοδος για έναν 60χρονο το μεσημέρι της Κυριακής στην Παλαιόχωρα Αβίας στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Ο 60χρονος είχε πάει μαζί τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά σε κατάστημα εστίασης της περιοχής για φαγητό, όταν ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, ο άνδρας τρώγοντας δεν κατάφερε να καταπιεί σωστά και πνίγηκε.

Άμεσα έσπευσαν τόσο ιατροί, που βρέθηκαν στο σημείο όσο και άνθρωποι, που γνώριζαν από πρώτες βοήθειες και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν.

Επισκεπτόταν συχνά την περιοχή, αν και δεν καταγόταν από τη Μεσσηνία

Στο σημείο κλήθηκε και ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε γρήγορα στην περιοχή. Ο 60χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου όμως δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με της ΕΡΤ ήταν κάτοικος Αττικής και βρισκόταν στην περιοχή για το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιστότοπου eleftheriaonline.gr, ο 60χρονος επισκεπτόταν συχνά την περιοχή, αν και δεν καταγόταν από τη Μεσσηνία.

Τραγωδία στο Ρέθυμνο

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο του 2022, ανάλογη τραγωδία είχε συμβεί στο Ρέθυμνο όταν μία 30χρονη είχε βρει τραγικό θάνατο ενώ έτρωγε παρέα με φίλους της.

Η άτυχη κοπέλα πνίγηκε όπως όλα δείχνουν με μία μπουκιά φαγητού η οποία στάθηκε στο λαιμό της με συνέπεια να φράξει ο αεραγωγός της και να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Παρά το γεγονός ότι οι φίλοι της είχαν προσπαθήσει να τη βοηθήσουν, δυστυχώς η 30χρονη δεν τα κατάφερε και όταν μεταφέρθηκε στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή,  ο θάνατος της άτυχης γυναίκας προήλθε από αντανακλαστική βραδυκαρδία που οδήγησε σε ανακοπή, επειδή «σφήνωσε» στον λάρυγγα μεγάλη ποσότητα κρέατος.

Το περιστατικό αυτό χαρακτηρίζεται ως μία σπάνια περίπτωση, καθώς θα μπορούσε να είχε ζήσει εάν μέσα σε 1 λεπτό είχε καταφέρει να βγει από τον λάρυγγα της γυναίκας η μεγάλη ποσότητα κρέατος που είχε «σφηνωθεί», δεδομένου ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο θάνατος επέρχεται ακόμα και μετά από ένα 2λεπτο.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024