Πάπας Φραγκίσκος: Η συγκίνησή του μπροστά στη φωτογραφία ενός βρέφους στη Λαμπεντούζα
Η φωτογραφία δείχνει τον 18 μηνών Πρινς από το Καμερούν
Ο πάπας Φραγκίσκος συγκινήθηκε όταν η φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters Γιάρα Νάρντι του έδειξε τη φωτογραφία ενός βρέφους στη Λαμπεντούζα, ενώ πετούσε προς τη Μασσαλία για να συμμετάσχει σε μια σύνοδο.
Η Νάρντι, που ταξίδευε μαζί με τον πάπα, του έδωσε τη φωτογραφία, σε μεγάλο μέγεθος, ενώ εκείνος χαιρετούσε τους δημοσιογράφους. «Συγκινήθηκε αμέσως μόλις την έβγαλα από τον φάκελο», είπε, προσθέτοντας ότι έπεσε σιωπή μεταξύ των επιβατών.
«Μου έσφιξε το χέρι και κράτησε τη φωτογραφία»
Πρόσφυγες και μετανάστες στη Λαμπεντούζα
Ο ποντίφικας σχολίασε: «Τους κρατούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Λιβύη και μετά τους πετούν στη θάλασσα».
Η φωτογραφία, την οποία τράβηξε η Νάρντι την περασμένη εβδομάδα στη Λαμπεντούζα, είναι ένα close-up στα μάτια του Πρινς, ενός νηπίου 18 μηνών που έφτασε μαζί με τη μητέρα του, την Κλοντίν Νσόε, από το Καμερούν, αφού διέπλευσε τη Μεσόγειο.
«Μου έσφιξε το χέρι και κράτησε τη φωτογραφία», είπε η Νάρντι.
Pope Francis was moved as he was shown a picture of a migrant child by @Reuters photographer @y_nardi during his flight to a Church conference on Mediterranean issues in Marseilles, France https://t.co/wveDkZKkle
— Reuters (@Reuters) September 23, 2023
Η Νάρντι είπε ότι μία ημέρα πριν από το ταξίδι στη Μασσαλία τακτοποιούσε το αρχείο της, όπως κάνει συχνά πριν από κάποια αποστολή. «Είδα τη φωτογραφία που τράβηξα στη Λαμπεντούζα και ξαφνικά αισθάνθηκα ότι έπρεπε να την δείξω στον πάπα», εξήγησε.
Καλεί την Ευρώπη να υποδεχθεί τους μετανάστες
Σήμερα, ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Μασσαλία της Γαλλίας απέρριψε την έννοια «έκτακτης ανάγκης» αναφορικά με τους μετανάστες στην Ευρώπη.
«Όσοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους στη θάλασσα δεν εισβάλλουν. Αναζητούν υποδοχή» είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι η μετανάστευση είναι «μια πραγματικότητα της εποχής μας, μια διαδικασία που περιλαμβάνει τρεις ηπείρους γύρω από τη Μεσόγειο και που πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοφή προνοητικότητα, συμπεριλαμβανομένης μιας ευρωπαϊκής απάντησης», ώστε να μην μετατραπεί η Μεσόγειος σε «νεκροταφείο της αξιοπρέπειάς μας».
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, ήταν και οι δύο παρόντες στην ομιλία. Ο Μακρόν είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον πάπα, καθώς η Γαλλία σταθμίζει σκληρότερα μέτρα για τις μεταναστευτικές εισροές.
«Μπροστά στη φοβερή μάστιγα της εκμετάλλευσης των ανθρώπων, η λύση δεν είναι να απορρίψουμε, αλλά να εξασφαλίσουμε, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, άφθονο αριθμό νόμιμων και κανονικών εισόδων» δήλωσε ο πάπας, καταδικάζοντας τον «επιθετικό εθνικισμό».
- Delivery: Στάση εργασίας για Wolt και efood την Κυριακή, με αφορμή τον θάνατο 20χρονου διανομέα
- ΑΙ: Βλέπουμε για πρώτη φορά το μυθικό «χαμένο» γκολ του Πελέ – Μια αναπαράσταση που όμοια της δεν έχει υπάρξει
- «Είμαι πολυέξοδη» – Αποθέωση της Τζένιφερ Λόπεζ στην Ταορμίνα για τους Dolce & Gabbana και η επόμενη Μπελούτσι
- Κυψέλη: Αναφορές ότι βρέθηκε βαλίτσα με διαμελισμένο πτώμα επί της Ευελπίδων
- LIVE: Γκρόνινγκεν – ΑΕΚ
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης δοκιμάζεται σε ποδοσφαιρικό challenge μνήμης – Νέο βίντεο στο TikTok
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού της Επισκοπής
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442