Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τοποθετείται υποβρύχιος φωτισμός στο λιμάνι του Παράλιου Άστρους

Τοποθετείται υποβρύχιος φωτισμός στο λιμάνι του Παράλιου Άστρους

Σκοπός της προμήθειας και εγκατάστασης η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Υποθαλάσσιο φωτισμό θα αποκτήσει τους επόμενους τρεις μήνες το λιμάνι του Παράλιου Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Η σχετική σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης υπεγράφη και το έργο ξεκινάει άμεσα, με ορίζοντα υλοποίησης τις 100 μέρες.

Ειδικότερα, το αντικείμενο του έργου αφορά στην προμήθεια με εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία υποβρυχίων προβολέων LED εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας στον Λιμένα του Παραλίου Άστρους.

Η προμήθεια και τοποθέτηση των υποβρυχίων προβολέων LED, πέραν της αισθητικής αναβάθμισης και του καλλωπισμού του λιμανιού, θα διευκολύνει τη Ναυσιπλοΐα των εισπλεόντων/εκπλεόντων σκαφών, με αποτέλεσμα τον εύρυθμο και ασφαλή κατάπλου, την πρόσδεση, την παραμονή και τον απόπλου των σκαφών.

Σημείο αναφοράς του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας θα γίνει το λιμάνι του Παράλιου Άστρους

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση του σημαντικότερου λιμανιού του Δήμου μας, του Παραλίου Άστρους, το οποίο θα αρχίσει να αλλάζει όψη, λειτουργικά και αισθητικά.

Στόχος μας είναι το λιμάνι να αποτελέσει σημεία αναφοράς αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής των δημοτών. Με την παράλληλη εκπόνηση μελετών για τη νομιμοποίηση και αναβάθμιση και των άλλων δύο λιμανιών του Δήμου μας δημιουργούμε πόλους έλξης επισκεπτών».

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 192.000,00€ και κατόπιν της οικονομικής προσφοράς  του αναδόχου ανατέθηκε με ποσό 191.065,52 €. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και από Εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Η προθεσμία περαίωσής του είναι εκατό (100) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024