Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργία στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ: Ανεστάλη λόγω δικαστικής απόφασης - Γιατί δεν ξεκινούν δρομολόγια

Απεργία στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ: Ανεστάλη λόγω δικαστικής απόφασης – Γιατί δεν ξεκινούν δρομολόγια

Η απεργία στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ έχει ανασταλεί, ωστόσο οι συρμοί δεν πρόκειται να ξεκινήσουν καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα.

Λόγω δικαστικής απόφασης, η 24ωρη απεργία που ήταν σε εξέλιξη στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο έχει ανασταλεί.

Ωστόσο, λόγω των περιορισμένων χρονικών περιθωρίων που υπάρχουν τα δρομολόγια δεν πρόκειται να ξεκινήσουν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη ΣΤΑΣΥ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Σωματείο Εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ είχε ανακοινώσει ότι: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή. Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα, σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Η ανακοίνωση του σωματείου

Σύμφωνα με πηγές της ΣΤΑΣΥ, που δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση, τα χρονικά περιθώρια για την επαναλειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ είναι περιορισμένα.

Για να εκκινήσουν οι συρμοί με ασφάλεια χρειάζεται να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους πολλοί εργαζόμενοι, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο αυτή την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες υπήρξε αλαλούμ σε σχέση με τη λειτουργία των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς, καθώς οι διοικήσεις των εταιρειών είχαν προσφύγει στα δικαστήρια κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων.

Η εικόνα σχετικά με το ποια ΜΜΜ θα λειτουργούσαν το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα αποκρυσταλλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024