Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Nαόμι Κάμπελ για την περιεμμηνόπαυση: «Νιώθεις σαν να μπήκες σε φούρνο»

H Nαόμι Κάμπελ για την περιεμμηνόπαυση: «Νιώθεις σαν να μπήκες σε φούρνο»

Το γύρισμα που πραγματοποίησε το supermodel κατέληξε σε εξομολογήσεις για την φάση της περιεμμηνόπαυσης.

Η Ναόμι Κάμπελ είναι μια γυναίκα που άλλαξε τους κανόνες της μόδας και έθεσε τους δικούς της. Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ, δεκαετίες πριν, η Ναόμι Κάμπελ έδειξε από πολύ νωρίς ότι δε μοιάζει με καμία άλλη. Η εμβληματική «γαζέλα» της πασαρέλας βρίσκεται στο προσκήνιο για πολλούς λόγους. Μια το θρυλικό reunion με τα κορυφαία μοντέλα της δεκαετίας του 90′, μια η νέα της συλλογή με το brand «Pretty Little Things», και στο ενδιάμεσο οι πασαρέλες που εξακολουθεί να οργώνει.

Με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ «The Super Models», η Ναόμι Κάμπελ μίλησε ανοιχτά για τα συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα. Σε ένα γύρισμα, το 53χρονο μοντέλο όταν εμφανίστηκε στο πλατό για μια φωτογράφιση ένιωσε εξάψεις λόγω της εμμηνόπαυσης. «Νομίζω ότι περνάω από την εμμηνόπαυση. Είναι περιεμμηνόπαυση», είπε καθώς άρχισε να αναστατώνεται. Την ίδια στιγμή οι συνεργάτες της, την ρώτησαν αν χρειαζόταν βοήθεια για να δροσιστεί. «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απλώς συμβαίνει. Νιώθεις ότι μόλις μπήκες σε ένα φούρνο. Σε ένα λεπτό είμαι καλά» είπε η Ναόμι και αναρωτήθηκε «Γιατί οι άνδρες δεν μπαίνουν στην εμμηνόπαυση;».

Το «The Supermodels» έρχεται να δείξει πώς η Ναόμι Κάμπελ, η Σίντι Κρόφορντ, η Λίντα Εβαντζελίστα και η Κρίστι Τέρλινγκτον μεταμόρφωσαν τη βιομηχανία της μόδας.

Η σκηνοθέτης Larissa Bill, η οποία σκηνοθετεί τα τέσσερα επεισόδια του ντοκιμαντέρ για την ζωή των Super Models μίλησε στην Daily Mail και επαίνεσε την Κάμπελ για το γεγονός πως μίλησε ξεκάθαρα σχετικά με την εμμηνόπαυση. «Είναι μια τόσο αληθινή στιγμή, έτσι δεν είναι; Το να βλέπεις αυτές τις γυναίκες σε αυτές τις στιγμές, βλέπεις ότι είναι σαν εμάς. Και αυτή είναι η Ναόμι Κάμπελ. Είναι πραγματικά καταπληκτικό».

Ο ρόλος της ως μητέρα

Για την Ναόμι Κάμπελ πάντα θα είναι προτεραιότητα τα παιδιά της. Η ίδια αποκάλυψε πως έγινε για πρώτη φορά μητέρα στα 50 της, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την απόκτηση του παιδιού της, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστός ούτε ο πατέρας των δύο της παιδιών. Το supermodel θέλησε να εστιάσει στο γεγονός πως «ποτέ δεν είναι αργά» να αποκτήσεις παιδί αν το θέλεις, ενώ λέει πως ενθαρρύνει και τις φίλες της να γίνουν μητέρες ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία, και να μην ανησυχούν για το ηλικιακό κενό.

Η Ναόμι Κάπελ ήταν ένα από τα έξι μοντέλα της γενιάς της που χαρακτηρίστηκαν supermodels από τη βιομηχανία της μόδας και τον διεθνή Τύπο.

Το διάσημο μοντέλο έχει δύο παιδιά, μια κόρη και έναν γιο που λατρεύει.

Μετά τον ερχομό του πρώτου της παιδιού το 2021, η Κάμπελ έγινε μαμά για δεύτερη φορά φέτος τον Ιούνιο, καθώς υποδέχθηκε ένα υγιέστατο αγοράκι στη ζωή της. Την αποκάλυψη έκανε η ίδια, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία στην οποία έχει το βρέφος στην αγκαλιά της ενώ η 2χρονη κόρη της του κρατά το χέρι. «Μικρή μου αγάπη, να ξέρεις ότι σε λατρεύουμε αφάνταστα και σε περιβάλλουμε με αγάπη από τη στιγμή που μας τίμησες με την παρουσία σου. Ένα αληθινό δώρο από τον Θεό, ευλογημένο! Καλώς ήρθες μωρό μου. #mumoftwo», έγραψε το top model, προσθέτοντας «Ποτέ δεν είναι αργά για να γίνεις μητέρα».

Περιεμμηνόπαυση: Τι συμβαίνει στο σώμα

Οι περισσότερες γυναίκες περνάνε στην εμμηνόπαυση όταν έχουν περάσει 12 μήνες χωρίς περίοδο – μεταξύ 40 και 58 ετών, αλλά τα συμπτώματα μπορεί να ξεκινήσουν χρόνια νωρίτερα. Η περιεμμηνόπαυση είναι η στιγμή που το σώμα αρχίζει να μεταβαίνει φυσικά στην εμμηνόπαυση, η οποία σηματοδοτεί το τέλος των αναπαραγωγικών χρόνων της γυναίκας. Εκτός από τις εξάψεις, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ακανόνιστες περιόδους, προβλήματα ύπνου, κολπική ξηρότητα, αύξηση βάρους, αλλαγές στη διάθεση, απώλεια οστικής πυκνότητας και επίπεδα χοληστερόλης. Τα περισσότερα από αυτά, συνήθως εξαφανίζονται στη συνέχεια.

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024