Πορτοσάλτε για εργασιακό νομοσχέδιο: Θα γίνεται σπρωξίδι ποιος θα δουλεύει βάρδια Κυριακής
Ο Πορτοσάλτε διερωτήθηκε τι δουλειά έχουν να απεργούν ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ.
Την απέχθειά του, στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εξέφρασε για μια ακόμη φορά, ο δημοσιογράφος του Σκάι, Άρης Πορτοσάλτε, υπερασπιζόμενος στον τηλεοπτικό αέρα, το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων.
Ενόψει της αυριανής απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο, με αίτημα να αποσυρθεί, ο Αρης Πορτοσάλτε, προχώρησε σε μια δήλωση παραλήρημα.
Αύριο οι εργαζόμενοι απεργούν ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο
Μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι οι εργαζόμενοι θα σπρώχνονται για να δουλεύουν 6ήμερο και Κυριακή (για να λάβουν μια εξευτελιστικά μικρή πρόσθετη αμοιβή), ενώ διερωτήθηκε τι δουλειά έχουν να απεργούν ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ.
Πορτοσάλτε κατά απεργών… ξανά
«Είναι το νομοσχέδιο αυτό το εργασιακό του Γεωργιάδη… Όποιος θα δουλεύει την Κυριακή, εκεί θα γίνει – να μου το θυμηθείτε – θα γίνεται σπρωξίδι ποιος θα δουλεύει βάρδια Κυριακής. Γιατί ανεβαίνουν οι αποδοχές… Είναι το 75 της Κυριακής συν 40, άρα πάει 115», είπε ο Πορτοσάλτε και συνέχισε.
«Ποιο είναι το χαβαλεδιάρικο στην ιστορία… Θα περίμενε κανείς λογικά να του κάνει απεργία η ΓΣΕΕ, ο ιδιωτικός τομέας δηλαδή. Δεν κουνιέται η ΓΣΕΕ, ούτε κανένα άλλο σωματείο εργοστασιακό, αλλά η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ. Η ΑΔΕΔΥ δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο. Δεν την αφορά καθόλου. Δεν μπορεί να νομοθετήσει ο υπουργός Εργασίας για το Δημόσιο. Είναι έξω από το χωράφι του. Η ΟΛΜΕ τι δουλειά έχει; Της είπε κανείς ότι θα δουλεύει την Κυριακή;».
Σημειώνεται ότι αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, οι εκπαιδευτικοί με απόφαση της ΟΛΜΕ, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με απόφαση Ομοσπονδιών και εργατικών Κέντρων, οι ναυτεργάτες. Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.
- Εντείνεται η κούρσα Μπέζος – Μασκ για το διάστημα
- Πώς μπορεί η άσκηση να επηρεάσει τη δουλειά μας;
- Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη – Τι θα γίνει στην Αττική
- Πόλεμος στο Ιράν: Πώς «τρώει» τα θεμέλια της ευρωπαϊκής παραγωγής τροφίμων και οχημάτων
- Νοιώθεις πάντα ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ίσως πρέπει να σταματήσεις να καταστροφολογείς
- Τι είναι το κίνημα Chabad-Lubavitch με το οποίο συνδέθηκε το όνομα του Τζέφρι Έπσταϊν;
- Ξέχνα την απιστία: Αυτός είναι ο Νο1 λόγος που ένα ζευγάρι μπορεί να πάρει διαζύγιο
- Στενά Ορμούζ: Παράκαμψη με… φορτηγά για μεταφορά μετάλλων και καταναλωτικών αγαθών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442