Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αναστάτωση στο Ηράκλειο - Ξεπροβόδισε τον νεοσύλλεκτο γιο του με φωτοβολίδα αλεξίπτωτου

Αναστάτωση στο Ηράκλειο – Ξεπροβόδισε τον νεοσύλλεκτο γιο του με φωτοβολίδα αλεξίπτωτου

Το έθιμο θέλει συγγενείς και φίλους να ξεπροβοδίζουν τους νεοσύλλεκτούς τους που φεύγουν για να παρουσιαστούν από το λιμάνι του Ηράκλειου, όπου συχνά στήνονται μικρές γιορτές.

Ένα απίστευτο και άκρως επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου, από τις εκδηλώσεις με τις οποίες είθισται γονείς, συγγενείς και φίλοι να αποχαιρετούν τους νεοσύλλεκτους φαντάρους κατά την αναχώρησή τους για να παρουσιαστούν σε στρατιωτικές μονάδες ώστε να υπηρετήσουν τη θητεία τους, καθώς από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ή ακόμα και θύματα.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης, 19 Σεπτεμβρίου, η κατάσταση ξέφυγε και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς ένας πατέρας πάνω στον ενθουσιασμό του για να αποχαιρετίσει τον γιο του, πέταξε μια φωτοβολίδα αλεξίπτωτου, η οποία, αν έπεφτε κοντά στον συγκεντρωμένο κόσμο, θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ.

Νόμιζε ότι πέταξε απλή φωτοβολίδα ή καπνογόνο

Η φωτοβολίδα, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, έπεσε στο ταχύπλοο Thunder, στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν μόνο μέλη του πληρώματος. Αν και η φωτοβολίδα έπεσε δίπλα στον εξαερισμό, με αποτέλεσμα καπνοί να εισέλθουν στο εσωτερικό του πλοίου, ζημιές δεν προκλήθηκαν, ούτε κίνδυνος για τα μέλη του πληρώματος.

Το έθιμο θέλει συγγενείς και φίλους να ξεπροβοδίζουν τους νεοσύλλεκτούς τους που φεύγουν για να παρουσιαστούν από το λιμάνι του Ηράκλειου, όπου συχνά στήνονται μικρές γιορτές. Έτσι, από την περασμένη Κυριακή, οπότε άρχισαν να αναχωρούν μαζικά νεοσύλλεκτοι από το Ηράκλειο, στο λιμάνι του Ηρακλείου από το Λιμεναρχείο τηρούνται αυξημένα μέτρα ασφάλειας, προκειμένου να αποφευχθούν παρατράγουδα.

Συνελήφθη ο 54χρονος

Ο 54χρονος πατέρας συνελήφθη αμέσως για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, παραδέχθηκε την πράξη του, υποστήριξε, ωστόσο, ότι δεν γνώριζε ότι αυτό που πέταξε ήταν φωτοβολίδα αλεξίπτωτου, αλλά νόμιζε πως επρόκειτο για απλή φωτοβολίδα ή καπνογόνο.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ θα του επιβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024