Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Τα ετερώνυμα έλκονται στην πολιτική; Προσεχώς οι απαντήσεις

Big Tech: «Μια χούφτα» εταιρείες εξουσιάζουν το διαδίκτυο [γράφημα]

Big Tech: «Μια χούφτα» εταιρείες εξουσιάζουν το διαδίκτυο [γράφημα]

Η πρόσβαση στο ίντερνετ «περνάει» από τις Big Tech

Πρόσβαση σε μια ηλεκτρονική συσκευή, ένα λειτουργικό σύστημα, μια μηχανή αναζήτησης ή εξειδικευμένη εφαρμογή, απαιτεί η μετάβαση στο διαδίκτυο. Ολα τα παραπάνω ελέγχονται από μια «χούφτα» τεχνολογικών κολοσσών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Apple κυριαρχεί στις κινητές συσκευές, η Alphabet (μητρική εταιρεία της Google) κατέχει περισσότερο από το μισό μερίδιο αγοράς στα προγράμματα περιήγησης και στις διαδικτυακές αναζητήσεις και η Meta ελέγχει και τα τρία πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το Graphic News.

Στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η πίτα μοιράζεται σε τέσσερις κολοσσούς. Dell και HP ισοβαθμούν στην κορυφή με 27%,  ακολουθούμενες από τις Lenovo και Αpple.

Κινητά τηλέφωνα και Η/Υ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αγορά κινητών τηλεφώνων ουσιαστικά «εξουσιάζεται» από δύο εταιρείες. Tην Αpple με μερίδιο 57% και την Samsung με ποσοστό διείσδυσης στο 26%.

Στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η πίτα μοιράζεται σε τέσσερις κολοσσούς. Dell και HP ισοβαθμούν στην κορυφή με 27%,  ακολουθούμενες από τις Lenovo και Αpple.

Λειτουργικά συστήματα και προγράμματα περιήγησης

Tα Windows είναι το λειτουργικό σύστημα που ξεχωρίζει με ποσοστό 39% και ακολουθούν κατά σειρά OS X, iOS και Android.

Στα προγράμματα περιήγησης, το Chrome έχει την μερίδα του λέοντος με ποσοστό άνω του 50%, ενώ ακολουθούν Safari και Edge με μικρότερα ποσοστά.

Μηχανή αναζήτησης

Στις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Απόλυτος κυρίαρχος είναι η Google με 89%, με την Bing να διατηρεί ένα 6%.

Οι πιο προβαλλόμενες ιστοσελίδες

Η Google «πατάει κορυφή» και στην κατηγορία των πιο προβαλλόμενων ιστοσελίδων, με το εντυπωσιακό νούμερο των 19 δισ. προβολών μηνιαία. You Tube και Facebook με 6 και 3 δισεκατομμύρια προβολές, ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τα δέκα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα

Μια επιπλέον κατηγορία που παρουσιάζει το Bloomberg και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι αυτή με τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.

Στην κορυφή βρίσκεται το Facebook με μερίδιο στο 74% των χρηστών του διαδικτύου μηνιαία, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκουμε άλλες δύο εταιρείες της Meta, και συγκεκριμένα το Instagram και το Messenger. Στην τέταρτη θέση είναι το Tik Tok, ενώ στην πέμπτη και έκτη θέση βρίσκουμε τις iMessage και Χ (πρώην Twitter). Την πρώτη δεκάδα κλείνουν κατά σειρά το Pinterest, το Snapchat, το LinkedIn και το Reddit.

Πηγή: ΟΤ

Only in

Βρετανία: Μεγάλη έκρηξη μετά από χτύπημα κεραυνού σε εργοστάσιο

Μια μεγάλη έκρηξη κατέγραψαν οι κάτοικοι, κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας με αρκετούς κεραυνούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023