Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γύρισε από τις διακοπές του στο Μπαλί και κατέληξε παράλυτος - «Έχει μεταμορφωθεί σε μικρό αγόρι»

Γύρισε από τις διακοπές του στο Μπαλί και κατέληξε παράλυτος – «Έχει μεταμορφωθεί σε μικρό αγόρι»

Πρόκειται για μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια που επιτίθεται στο νευρικό σύστημα του οργανισμού

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές ενός νεαρού άντρα στο Μπαλί, ο οποίος μετά την επιστροφή του έμεινε παράλυτος καθώς προσβλήθηκε από σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα.

«Έχει μεταμορφωθεί σε μικρό αγόρι»

Η μεταφορά του ασθενή από το Ντουμπάι στην Αγγλία

Ο 23χρονος μεσίτης, Τομ Πεγκ από την Αγγλία παρουσίασε στομαχικές διαταραχές, μία συνηθισμένη κατά τ’ άλλα κατάσταση για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το Μπαλί, όταν επέστρεψε στο σπίτι του στο Ντουμπάι τον Ιούνιο.

Τις επόμενες πέντε ημέρες, τα συμπτώματά του επιδεινώθηκαν και το μάτι του άρχισε να πρήζεται, κάτι που συνέβη και στον λαιμό του. Πήγε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι είχε υποστεί αλλεργική αντίδραση και του έκαναν ένεση αντιισταμινικού.

Σύμφωνα με τον Independent, δύο μέρες αργότερα, ο καλύτερος φίλος του ζήτησε επείγουσα περίθαλψη καθώς και τα δύο του μάτια πρήστηκαν, ενώ πάλευε να αναπνεύσει και δεν μπορούσε να μιλήσει.

Επέστρεψε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με Guillain-Barre, μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια.

«Ήταν πραγματικά τρομακτικό, δεν είχα ακούσει ποτέ για την ασθένεια στη ζωή μου. Ο αδερφός μου είναι ένας πολύ χαρισματικός, γοητευτικός, χαλαρός τύπος» δήλωσε η 28χρονη αδερφή του Πεγκ.

«Έχει μεταμορφωθεί από έναν γυμνασμένο, υγιή τύπο, σε αδύναμο… μοιάζει με μικρό αγόρι. Είναι μια τόσο φρικτή ασθένεια που συμβαίνει τόσο γρήγορα και απροσδόκητα. Έβαλε τη ζωή του αδελφού μου σε αναμονή» ανέφερε η ίδια.

Είπε ότι ο αδελφός της αποτελεί μια σοβαρή περίπτωση της ασθένειας που τον οδήγησε σε παράλυση από το πρόσωπο προς τα κάτω. Μαθαίνει να περπατά ξανά, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο καιρό θα πάρει αυτό.

Τι είναι το Guillain-Barre

Το Guillain-Barre αναπτύσσεται συνήθως μετά από λοίμωξη με το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στο νευρικό σύστημα του σώματος και όχι στα μικρόβια που έχουν εισέλθει στο σώμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε ένα χρόνο, αλλά ένας στους πέντε ασθενείς θα αντιμετωπίσει μακροχρόνια προβλήματα και μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Ο Τομ Πεγκ τέθηκε σε τεχνητό κώμα για πέντε ημέρες, ενώ ο πατέρας του και η αδερφή του πέταξαν για να βρεθούν κοντά του. Η μητέρα του δεν μπόρεσε να πάει μαζί τους καθώς παλεύει με το τρίτο στάδιο του καρκίνου του μαστού.

Η οικογένειά του συγκέντρωσε το χρηματικό ποσό των 100.000 λιρών προκειμένου ο Πεγκ να μεταφερθεί στην Αγγλία και να νοσηλευτεί εκεί.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024