Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπύρος Μαραγκός: Η σπάνια ασθένεια που τον άφησε ανάπηρο

Σπύρος Μαραγκός: Η σπάνια ασθένεια που τον άφησε ανάπηρο

«Κάθε μέρα κάνω το σταυρό μου, όπως ακριβώς πριν από κάθε ματς, και ζητώ από το Θεό να μου δίνει δύναμη και υπομονή για να αντέξω και αυτή τη δοκιμασία», δήλωσε ο Σπύρος Μαραγκός

Μάχη με μια σπάνια εκφυλιστική νόσο δίνει ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Σπύρος Μαραγκός.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω των social media η σύζυγός τους Ανδριάνα.

Ο ίδιος ο Σπύρος Μαραγκός σε δήλωσή του ανέφερε ότι ήταν Ιούλιος του 2016 όταν τον ενημέρωσαν οι γιατροί ότι πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια και οδυνηρή εκφυλιστική νόσο.

«Κάθε μέρα κάνω το σταυρό μου, όπως ακριβώς πριν από κάθε ματς, και ζητώ από το Θεό να μου δίνει δύναμη και υπομονή για να αντέξω και αυτή τη δοκιμασία», είπε ο ίδιος.

Όπως αποκάλυψε τα δύο πρώτα χρόνια της ασθένειά του έξανε θεραπείες με ανοσοσφαιρίνες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπάρχει έλλειψη φαρμάκων και δεν είναι δυνατόν να τα προμηθευτεί, ώστε να συνεχίσει τις θεραπείες τους, με αποτέλεσμα η νόσος να εξελίσσεται διαρκώς.

«Αυτός ο αγώνας είναι ο πιο δύσκολος της ζωής μου όλης, ο πιο σημαντικός. Και θέλω να πω σε όλους, πως όπως σε κάθε αγώνα που έχω δώσει, δεν σκέφτομαι κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη…», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Η σπάνια ασθένεια

Ο Σπύρος Μαραγκός έχει χτυπηθεί από την ασθένεια ALS . Τι είναι, όμως, το ALS; Η ονομασία της νόσου είναι τα αρχικά του Αmyotrophic Lateral Sclerosis, είναι η νόσος του Κινητικού Νευρώνα και ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί πολλούς πρώην ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο.

Για αυτούς άλλωστε, για τους παίκτες και ειδικά αυτούς που αγωνίστηκαν σε υψηλό επίπεδο, η πιθανότητα να παρουσιάσουν ALS είναι διπλάσια σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους.

Η ποδοσφαιρική καριέρα

Ο Σπύρος Μαραγκός ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 από τον Πανιώνιο, με τον οποίο αγωνίστηκε για 3,5 χρόνια.

Το 1989ο Σπύρος Μαραγκός αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 5 Κύπελλα Ελλάδας , 2 Σούπερ Καπ ενώ συμμετείχε στις ευρωπαϊκές πορείες του συλλόγου το 1992 και 1996.

Τον Δεκέμβριο του 1996 μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ όπου και αγωνίστηκε έως το 1998, οπότε μεταγράφηκε στην Ομόνοια Λευκωσίας. Το 1999 επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για έναν ακόμα χρόνο.Το 2000 μεταγράφηκε στον ΑΠΟΕΛ όπου και παρέμεινε μέχρι το 2002, όταν και αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Η Εθνική Ελλάδος

Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1989, στον εντός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Πορτογαλίας, υπό τις οδηγίες του Αλέκου Σοφιανίδη. Συνολικά συμμετείχε σε 26 αγώνες, την περίοδο 1989-1995. Αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ, όπου συμμετείχε σε δύο αγώνες.

Η προπονητική καριέρα

Ο Σπύρος Μαραγκός ξεκίνησε να ασχολείται με την προπονητική με μία ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του κυπριακού πρωταθλήματος και μετά ανέλαβε τη Δόξα Κατωκοπιάς (Α’ Εθνική), την Προοδευτική όταν υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική, τη Θήβα (Γ’ Εθνική) και το Κορωπί (Γ’ Εθνική) που είχε την εποχή εκείνη μία άτυπη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, στις ακαδημίες του οποίου είναι προπονητής από το 2008.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024