Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οσα (δεν) έδειξε το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού

Οσα (δεν) έδειξε το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού

Οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο έβγαλαν αντίδραση μετά το γκολ που δέχτηκαν, αλλά αντιμετώπισαν στα ίσια την ΑΕΚ και σε καμία περίπτωση μετά το 30ο λεπτό, δεν έδειξαν ότι αγωνίζονται σε μία καυτή έδρα.

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό μπορεί να μην είχε την άγρια ομορφιά παλαιότερων αγώνων των δύο ομάδων και το τελικό 1-1 να μην ικανοποιεί εμφανώς έναν από τους δύο συλλόγους, αλλά αποτελεί πηγή κάποιων χρήσιμων συμπερασμάτων, ειδικά στην παρούσα χρονική στιγμή που το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή του.

Με μία πρώτη ανάγνωση, η ΑΕΚ φαίνεται να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι, έχοντας ουσιαστικά ίδιο τον βασικό κορμό και με τον προπονητής Ματίας Αλμέιδα να εφαρμόζει την περσινή επιτυχημένη συνταγή.

Μόνο που οι αντίπαλοι του Δικεφάλου, είναι πλέον υποψιασμένοι και μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα μέσα στο γήπεδο, όσα θα παρουσιάσει η ΑΕΚ. Ετσι και χθες στην Αγια Σοφιά, οι γηπεδούχοι με ένα εξουθενωτικό πρέσινγκ, πίεσαν από πολύ νωρίς τον Ολυμπιακό, έχασαν ευκαιρίες και πέτυχαν το γκολ.

Ωστόσο, τον ρυθμό αυτό ήταν αδύνατο να τον κρατούσαν σε όλο το ματς οι κιτρινόμαυροι, ειδικά τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα και με το που χαμήλωσαν ταχύτητα, ο Ολυμπιακός βρήκε μέτρα μέσα στο γήπεδο, όχι μόνο για να κρατήσει τη μπάλα, αλλά να κάνει φάσεις και τελικά να πετύχει το γκολ.

Ο Αλμέιδα με τις αλλαγές που έκανε και οι οποίες δεν τον δικαίωσαν σε καμία περίπτωση, δεν βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει τον ρυθμό της.

Ειδικά η αντικατάσταση του Γιόνσον δεν είχε καμία λογική, ειδικά από τη στιγμή που ο Δανός ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου! Ισως το πιο μεγάλο κέρδος από το ματς να είναι ο Ζίνι που όσο χρησιμοποιήθηκε, έκανε πράγματα και θαύματα από την αριστερή πλευρά και μπορεί να είναι η αποκάλυψη για την περσινή πρωταθλήτρια.

Οσον αφορά στον Ολυμπιακό, είναι ξεκάθαρο ότι παρουσιάζεται τουλάχιστον 2-3 επίπεδα καλύτερος από πέρσι, ακόμα και τώρα που δεν έχει προλάβει ο Μαρτίνεθ να εντάξει στο σύνολο τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο έβγαλαν αντίδραση μετά το γκολ που δέχτηκαν, αλλά αντιμετώπισαν στα ίσια την ΑΕΚ και σε καμία περίπτωση μετά το 30ο λεπτό, δεν έδειξαν ότι αγωνίζονται σε μία καυτή έδρα. Γεγονός που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία εάν υπολογίσουμε ότι ο μισός Ολυμπιακός στην Αγιά Σοφιά αποτελείτο από νέους παίκτες που δεν είχαν ποτέ αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην έδρα της.

Είναι δεδομένο ότι οι νέοι παίκτες θα βοηθήσουν την ομάδα, ειδικά ο Ποντένσε που πρόλαβε να δείξει την κλάση του, αν και εμφανώς ανέτοιμος και να γεμίσει με υποσχέσεις για το μέλλον τους ερυθρόλευκους οπαδούς. Ο Πορτογάλος το πάλεψε, έδωσε μάχες με τους αντιπάλους του, μοίρασε πάσες και φυσικά σφράγισε την παρουσία του με την εξαιρετική ασίστ στον Ελ Κααμπί!

Οσο βάζει παιχνίδια στα πόδια του και γνωρίζει καλύτερα τους συμπαίκτες του, θα δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα, αρκεί να βρει τη θέση που του ταιριάζει μέσα στο γήπεδο, γιατί κόντρα στην ΑΕΚ έδειξε κάποιες φορές ότι δεν ήξερε που να παίξει.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που δείχνει καλύτερος από ποτέ. Ο ερυθρόλευκος πορτιέρο ήταν για ένα ακόμη ματς εγγύηση για την άμυνα του Ολυμπιακού και τις στιγμές που το γήπεδο… έγερνε και η Ενωση πίεζε ασφυκτικά, ο Πασχαλάκης με τις επεμβάσεις του δεν άφησε να μεγαλώσει ο δείκτης του σκορ και τελικά κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Ισως να είναι και λίγο άδικο για τον Πασχαλάκη που λόγω θέσης, αλλά και ονομάτων που έχουν αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας είναι πραγματικά συγκλονιστικός.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πρέπει να τρίβει και τα χέρια του με τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός είναι μέσα στις φάσεις και έχει το ένστικτο του σκόρερ, είτε η μπάλα είναι ψηλά, είτε είναι χαμηλά στα πόδια του. Αν συνεχίσει έτσι, γρήγορα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα ξεχάσουν τον περσινό πρώτο σκόρερ Μπακαμπού.

Ο Ολυμπιακός , δίχως τυμπανοκρουσίες, είναι ο ουσιαστικά κερδισμένος του ντέρμπι. Δεν έχασε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη έδρα και έβγαλε αντίδραση στην πιο δύσκολη στιγμή του ματς. Οσο περνάει ο καιρός και ενσωματώνονται οι νέοι παίκτες, η δουλειά που γίνεται από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα φαίνεται περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024