newspaper
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Νίκος Κοτσιφάκης για την Ανατολική Αττική: Γεφυρώνοντας τις κοινότητες

Νίκος Κοτσιφάκης για την Ανατολική Αττική: Γεφυρώνοντας τις κοινότητες

Μια υποψηφιότητα που «γεφυρώνει» Αττική και Κρήτη

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Χανιά της Κρήτης, ο Νίκος Κοτσιφάκης ανέπτυξε από νωρίς την αξία της ομαδικότητας και αναγνώρισε την δύναμη των κοινοτήτων. Αποφοίτησε ως Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης και συνέχισε τις ακαδημαϊκές του σπουδές με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων. Αυτά τα χρόνια διαμόρφωσαν τις αξίες της οικογένειας, του σεβασμού και της συλλογικής δράσης.

Με την φιλοδοξία για θετική αλλαγή και πρόοδο, βρέθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, όπου αφιέρωσε 22 χρόνια στην προώθηση της καινοτομίας και της αξιοπιστίας. Σήμερα, ως ανώτερο στέλεχος, ηγείται της προσπάθειας για βελτίωση της εμπειρίας των πελατών στην Διεύθυνση Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Άνθρωπος της ομάδας, της κοινότητας και της συμπερίληψης

Ο Νίκος Κοτσιφάκης, υποψήφιος με το συνδυασμό Αττική Μπροστά, με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά

Ο Νίκος Κοτσιφάκης είναι άνθρωπος της οικογένειας και των ομάδων. Ως πατέρας τριών αγοριών, ανέπτυξε ακόμα περισσότερο τις αξίες της ενσυναίσθησης και της συμπερίληψης. Αποτελεί ενεργό μέλος οργανισμών και ομάδων όπως η Παγκρήτια Ένωση, συμβάλλοντας σημαντικά στην κοινότητα. Κυρίως όμως, η υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον ίδιο, καθώς ο ένας από τους τρεις γιους του έχει διαγνωστεί με αυτισμό. Έτσι, έχει αναγνωρίσει βιωματικά και ουσιαστικά τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν στην κοινωνία για τους ανθρώπους που δεν έχουν ίδιες ευκαιρίες και ικανότητες.

Ο Νίκος Κοτσιφάκης μίλησε στο in για την επιλογή του να κατέβει υποψήφιος με τον Νίκο Χαρδαλιά στο συνδυασμό «Αττική Μπροστά».

Τι σας ώθησε να μπείτε στην πολιτική σκηνή;

Πάντα πίστευα στην πηγαία δύναμη και την φωτεινή προοπτική των κοινοτήτων. Η Αττική ξεχειλίζει από ευκαιρίες, και η πολιτική σκηνή δίνει τον χώρο γι’ αυτή την βελτίωση, για να γεφυρώσω άτομα και γειτονιές για μια ισχυρότερη Ανατολική Αττική.

Γιατί επιλέξατε να θέσετε υποψηφιότητα με την Αττική Μπροστά;

Μοιράζεται το όραμά μου για μια καλύτερη Αττική. Η αφοσίωση του Νίκου Χαρδαλιά στη θετική αλλαγή ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μου, καθιστώντας την ‘Αττική Μπροστά’ εύφορο έδαφος για την κοινή μας προσπάθεια.

Ποιο είναι το βασικό μήνυμα της εκστρατείας σας;

Τα μηνύματά μας είναι απλά: Αφενός, η παράταξη προχωρά με το μήνυμα «Ο τόπος μας, η ευθύνη μας», υπογραμμίζοντας το μερίδιο ευθύνης του καθενός μας, ως ενεργοί πολίτες, στην ανάπτυξη της κοινωνίας και στη βελτίωση του πολιτικού σκηνικού. Αφετέρου, προσωπική μου φιλοδοξία είναι να ενώσω τους ανθρώπους και να προχωρήσουμε μπροστά μαζί. Και ταυτόχρονα, επειδή αναγνωρίζω ότι καμία αλλαγή δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, το δικό μου μήνυμα και ευχή είναι «Αττική μπροστά, μαζί, ένα βήμα τη φορά».

Πάμε στα πρακτικά όμως. Τι σκοπεύετε να κάνετε αν εκλεγείτε;

Ζω στην ανατολική Αττική εδώ και δύο δεκαετίες, κι έτσι έχω βιώσει ο ίδιος τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του τόπου. Η κοινωνική ενσωμάτωση καθώς και η βελτίωση και ενίσχυση των υποδομών που θα την υποστηρίξουν θα είναι το πρώτο μου μέλημα. Παράλληλα, νιώθω ότι χρειάζεται να επιστρέψουμε στα βασικά, και να απαντήσουμε σε ανάγκες αυτονόητες που ακόμη όμως εκκρεμούν: καθαριότητα και συγκοινωνίες.

Only in

Σοκ στη Νίκαια: 89χρονος θώπευε ανήλικη σε λεωφορείο

Ο 89χρονος θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023