Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανάπλαση πλατείας Β' Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος

Ανάπλαση πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος

Ξεκινάνε τα έργα ολοκλήρωσης της πλατείας Β' Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος.

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης», έργο πολιτιστικού ενδιαφέροντος για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Κατά την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης μιας περιοχής εκτάσεως 2.600 τ.μ., στον χώρο που οδηγεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την οριοθέτηση χώρων κυκλοφορίας πεζών, με κατάλληλες πλακοστρώσεις και διαγραμμίσεις, τη δημιουργία χώρων καθιστικού και πρασίνου και τέλος την ανάδειξη των παρεμβάσεων με κατάλληλο φωτισμό σύμφωνα με τη μελέτη και με τις υποδείξεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Στόχος η ιστορική πλατεία Καρυτσιώτη να αποτελέσει σημείο αναφοράς και συνάντησης.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης υλοποιείται μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στους χώρους που οδηγούν στο ιστορικό σημείο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους.

Παράλληλα με το έργο που είναι ήδη σε εξέλιξη αναβαθμίζεται λειτουργικά και αισθητικά τόσο το σημείο εισόδου στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Άστρους όσο και η είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους. Στόχος μας είναι να αποτελέσει η ιστορική πλατεία Καρυτσιώτη σημείο αναφοράς και συνάντησης».

Το έργο με προϋπολογισμό 466.714,60€ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» – ID 16873 – που είναι ενταγμένο στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Άξονα 1.2 – Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας και χωροταξική μεταρρύθμιση.

Η προθεσμία περαίωσής του είναι εκατόν ογδόντα (180) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024