Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κυνουρία: Δρομολογούνται νέες σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις

Βόρεια Κυνουρία: Δρομολογούνται νέες σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις

Στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας θα δαπανήσουν σχεδόν 2.000.000€ για να μετατρέψουν ένα δημοτικό σχολείο σε πολυχώρο εκπαίδευσης, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την κοινότητα και δημιουργεί μια εστία κοινωνικότητας.

Υπογράφηκε η σύμβαση στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας του έργου «Αποκατάσταση δημοτικού σχολείου Μελιγούς και μετατροπή του σε πολυχώρο Εκπαιδευτικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων»

Είναι ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 2.356.000,00€. Ύστερα από την δημοπράτηση και την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος συμβασιοποιήθηκε με προϋπολογισμό  1.831.531,31€. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι δώδεκα μήνες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.

Με την ολοκλήρωση του έργου, στο κεντρικό κτίριο θα λειτουργούν τα τρία τμήματα των παιδικών σταθμών του Δήμου καθώς και ένα τμήμα βρεφονηπιακού σταθμού το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Αναλυτικότερα στον ισόγειο χώρο θα υπάρχουν οι αίθουσες εκπαίδευσης, ανάπαυσης και απασχόλησης των νηπίων, προνηπίων και των βρεφών, οι υποστηρικτικοί και βοηθητικοί χώροι, η διοίκηση και οι χώροι προσωπικού. Στο δυτικό κτίσμα θα λειτουργεί αυτόνομα, με ανεξάρτητες εγκαταστάσεις, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν ποικίλες πολιτιστικές δράσεις. Τέλος στον όροφο θα στεγάζονται η αίθουσα χορού και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Παράλληλα με το έργο αυτό θα γίνουν εργασίες συντήρησης του παλαιού πέτρινου ισόγειου Κοινοτικού γραφείου της Μελιγούς. Σε αυτόν τον χώρο θα φιλοξενηθούν πολιτιστικές, διοικητικές και κοινωφελείς χρήσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου. Το σημαντικότερο όλων είναι πως στους παραπάνω χώρους θα πληρούνται οι προϋποθέσεις πρόσβασης ΑμεΑ.

Στον αύλειο χώρο θα υπάρχουν εκτεταμένες επιφάνειες πρασίνου, ένα μικρό υπαίθριο αμφιθέατρο, ένας πυρήνας παιχνιδιού, καθώς και μια προστατευμένη παιδική χαρά που θα αφορά μόνο τους χρήστες του βρεφικού τμήματος.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε: «Ένα ακόμη έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την μεταφορά και των τριών παιδικών σταθμών που υπάρχουν στον Δήμο μας σε νέο κτίριο, θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης. Θα λειτουργούν πλέον σε νέες ασφαλείς και λειτουργικές εγκαταστάσεις δημιουργώντας το ιδανικότερο περιβάλλον μάθησης για τα παιδιά μας. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας, με συστηματική δουλειά για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας».

Αυτό που θα πρέπει να φροντίσει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με την περαίωση του έργου, είναι η σωστή συντήρηση των νέων εγκαταστάσεων στη Μελιγού.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024