Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κυνουρία: 23 νέα σημεία δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο

Βόρεια Κυνουρία: 23 νέα σημεία δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο

Μια νέα πραγματικότητα δημιουργεί η εγκατάσταση 23 σημείων δημόσιας ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους κατοίκους και επισκέπτες στη Βόρεια Κυνουρία, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται χιλιάδες τουρίστες.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση, ο έλεγχος και η παραλαβή από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του δικτύου στη Βόρεια Κυνουρία.

Το έργο με θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ WIFI4EU» υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς καμία επιβάρυνση για τον Δήμο.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα καθεστώς στήριξης για την παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε υπαίθριους δημόσιους χώρους (π.χ. κτίρια δημόσιων διοικήσεων, σχολεία, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες).

Σκοπός της δράσης είναι οι πολίτες και οι επισκέπτες να μπορούν να συνδέονται σε εξωτερικούς χώρους στο δίκτυο με διάφορες συσκευές όπως: κινητές τηλεφωνικές συσκευές, tablets, φορητούς υπολογιστές κ.α. σε σημεία ενδιαφέροντος όπως πάρκα, πλατείες, τουριστικούς χώρους κ.λπ.

Ο ελάχιστος αριθμός σημείων πρόσβασης σε υπαίθριους χώρους που προέβλεπε το πρόγραμμα ήταν 10 σημεία. Ο Δήμος εξασφάλισε και εγκαταστάθηκαν 23 σημεία (Hotspot). Παράλληλα εγκαταστάθηκαν 9 σημεία για επέκταση της συνδεσιμότητας οπισθόζευξης, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για τον Δήμο μας.

Η ασύρματη πρόσβαση ανά σημείο πρόσβασης μπορεί να δώσει αξιόπιστα υπηρεσίες σε περίπου 50 με 100 χρήστες. Σε χώρους του Δήμου που έχουν πολύ υψηλή συγκέντρωση ο εξοπλισμός μπορεί να καλύψει περισσότερούς από 300 χρήστες ανά σημείο πρόσβασης, με μέγιστο ρυθμό μετάδοσης δεδομένων (π.χ. 5 – 30 Mbps ανά χρήστη).

Οι καλυπτόμενοι χώροι σύμφωνα με τις προδιαγραφές των συσκευών που απαιτούσε το πρόγραμμα είναι 180 – 200 μέτρα περιμετρικά του σημείου εγκατάστασης (Hotspot) ενώ η εμβέλεια ενός σημείου πρόσβασης ενδέχεται να επηρεάζεται από εμπόδια, όπως π.χ. από τοίχους και περίκλειστους χώρους. Σε κάθε περίπτωση η συνολική εκπεμπόμενη ισχύ (EIRP) τηρεί τα όρια που θέτει η Ε.Ε.Τ.Τ. για τις χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες και ζώνες συχνοτήτων 2.4 και 5.0 GHz

Η επιλογή των σημείων έγινε κυρίως με κριτήριο την επισκεψιμότητα καθώς είναι βασικός όρος στην συμφωνία του Δήμου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εξασφάλιση των απαιτούμενων χώρων και υποδομών έγινε με μέριμνα και ευθύνη του Δήμου σε συνεργασία με τον ανάδοχο.

Ο Δήμος προχώρησε στην εγκατάσταση παροχής ασύρματου WiFi σε 23 σημεία πρόσβασης στις Κοινότητες Άστρους, Δολιανών, Παραλίου Άστρους, Κορακοβουνίου, Αγίου Πέτρου, Μελιγούς, Ξηροπηγάδου και Καστρίου.

Στην περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2021 εξυπηρέτησε πάνω από 6.000 χρήστες με επιτυχία.

Η εγκατάσταση ελέγχθηκε ως προς τις προδιαγραφές των συσκευών και την καλή λειτουργία (ταχύτητες σύνδεσης κ.λπ.) από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος και παραλήφθηκε.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες και φροντίζει πάντα να αξιοποιεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία όταν παρέχονται προς όφελος των πολιτών. Στόχος μας είναι η επέκταση του δικτύου και σε άλλες περιοχές που έμειναν εκτός από τη συγκεκριμένη δράση όταν υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Με γνώμονα να παρέχουμε πάντα προς τους πολίτες υπηρεσίες οι οποίες να συνάδουν με τις ανάγκες της εποχής αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και ενισχύουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου μας».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024