Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονίες: Οι μητέρες των δολοφονημένων γυναικών μαζί σαν μια γροθιά

Γυναικοκτονίες: Οι μητέρες των δολοφονημένων γυναικών μαζί σαν μια γροθιά

Ζητούν οι δολοφόνοι των παιδιών τους να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

Έξω από το εφετείο Μυτιλήνης βρέθηκαν η μητέρα της Ερατούς, της Γαρυφαλλιάς και της Σοφίας, οι μητέρες των θυμάτων των γυναικοκτονιών.

Οι τρεις μάνες-σύμβολα του αγώνα  της δικαίωσης κατά των γυναικοκτονιων στάθηκαν έξω από τα δικαστήρια Μυτιλήνης.

Στις 24 Μαΐου του 2019 στη Λέσβο, η 24χρονη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονείται από τον 25χρονο εν διαστάσει σύζυγό της.

Η συμπαράσταση στη μητέρα της Ερατώς έμπρακτα από τις μητέρες της Σοφίας και της Γαρυφαλιάς, δύο νεαρές γυναίκες που βρήκαν τραγικό θάνατο, όπως η Ερατώ, συγκίνησε τους παρευρισκόμενους.

Σήμερα, Δευτέρα αναμένονταν να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου η Έφεση του δολοφόνου της Ερατώς, ο οποίος ζητά μείωση της ποινής του από ισόβια όταν καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοχρησία. Εν τούτοις, λόγω ασθένειας του προέδρου των Εφετών η δίκη διεκόπη για την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

«Τα ισόβια να είναι ισόβια»

Η μητέρα της Ερατώς, Ελένη Κρεμαστιώτη, από την αρχή αυτού του Γολγοθά ζητά ένα πράγμα: «Τα ισόβια να είναι ισόβια».

Σε video που κυκλοφόρησε από το stonisi.gr τη βλέπουμε μαζί με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η οποία δολοφονήθηκε το 2021 από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, αλλά και τη μητέρα της Σοφίας Σαββίδου η οποία έχασε τη ζωή της όταν τον Μάρτιο του 2020, έξω από το σούπερ μάρκετ που εργαζόταν στην Κηφισιά, ο πρώην σύντροφός συναδέλφου της πυροβόλησε θανάσιμα τις δύο γυναίκες.

Οι τρεις γυναίκες ντυμένες στα μαύρα ζητούν ένα μόνο πράγμα, η ποινή κάθειρξης να είναι ισόβια! Η Ελένη Κρεμαστιώτη ακούγεται να λέει: «Ελπίζω σήμερα να είναι η τελευταία φορά που ερχόμαστε εδώ. Εμείς ζητάμε τα ισόβια να είναι ισόβια και εκείνος ζητά να μειωθούν τα ισόβια».

«Ποιο είναι το ελαφρυντικό και πόσο αξίζουν οι ζωές των παιδιών μας», αναρωτιέται η Αλέκα Ψαρράκου -Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς. «Σαν μάνες είμαστε οι μόνες που καταλαβαίνουμε και νιώθουμε αυτόν τον πόνο», λέει η Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα της Σοφίας.

Μετά την διακοπή της δίκης η Ελένη Κρεμαστιώτη ξέσπασε λέγοντας πως «προνόμια φαίνεται ότι έχουν μόνο οι φονιάδες των παιδιών μας». «Εμάς που μας υποβάλλουν σε αυτά τα μαρτύρια, δεν μας σκέφτεται κανένας. Είναι η τρίτη φορά που ερχόμαστε», συνέχισε εμφανώς ταραγμένη. Δίπλα της οι μητέρες της Γαρυφαλλιάς και της Σοφίας, δεν σταμάτησαν να στηρίζουν τη μητέρα της Ερατούς.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024